Programmamanager AISSR

Programmamanager AISSR

Geplaatst Deadline Locatie
11 jul 19 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een functie waar je jouw organisatorische vaardigheden in kwijt kan? Ben jij zowel communicatief als administratief goed onderlegd en zet je deze talenten graag in binnen de academische wereld?

Dan is de functie Programmamanager bij het Amsterdam Institute for Social Science Research wat voor jou!

Wat ga je doen

Als programmamanager ben jij de spin in het web als het gaat om organisatorische en (financieel-) administratieve taken van het wetenschappelijk onderzoek van de programmagroepen AISSR. Je zorgt voor een optimale afstemming en samenwerking met onderzoekers, afdelingsvoorzitter, programmagroepleiders, financiers, HR en financieel controllers. Hierbij weet jij uitstekend overzicht te houden over de omvangrijke portefeuille aan lopende onderzoeksprojecten en ben je niet bang om probleempunten te signaleren en te bespreken. Je bent administratief sterk en weet hoe je ingewikkelde samenwerkingen naar constructieve gesprekken omzet.

Waar houd je je precies mee bezig?

Veel van het wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit wordt extern gefinancierd door subsidiegevers. Denk aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Europese Commissie. Dit betekent dat er onderzoeksaanvragen gedaan worden om in aanmerking te komen voor die financiering. Als programmamanager informeer je over, en ondersteun je dit aanvraagproces en houd je met name in de gaten dat aan alle voorwaarden wordt voldaan - die van de subsidiegever en die van de universiteit. Hierbij werk je nauw samen met zowel de onderzoeker als met de financiële controllers. Jij denkt mee en geeft advies over het budget en zorgt dat de controller alle gegevens heeft om mee te rekenen. Daarnaast zorg jij, samen met de onderzoeker, dat alle documenten en administratieve zaken voor de deadline zijn geregeld en ingediend kunnen worden. Als de subsidie wordt toegekend houd je je bezig met (coördinerende) werkzaamheden rondom: de start van het project, de tijdsinzet van het projectteam, monitoren van de financiële administratie en het ondersteunen bij rapportages. Ook onderhoud je professioneel contact met de financier, wat betreft de voortgang en eventuele wijzigingen in budget en planning. Jij bent dus van a tot z betrokken bij het proces rondom een onderzoeksproject en monitort of dit proces goed verloopt.

De portefeuille aan onderzoeksprojecten binnen de programmagroepen zijn omvangrijk en divers. Dit betekent dat je altijd met alle verschillende stappen in het proces bezig bent voor verschillende projecten. Vanzelfsprekend gaat niet altijd alles volgens planning en wordt er een beroep gedaan op jouw pro activiteit, creativiteit en communicatieve vaardigheden. Jij denkt mee over oplossingen die passen binnen de gegeven kaders en voorwaarden. Je weet die oplossingen daadkrachtig en overtuigend te communiceren met oog voor onderlinge verhoudingen.

Hiernaast houd je je ook bezig met de organisatorische en financieel administratieve ondersteuning van de programmagroepen in zijn algemeen.

De programmamanager maakt deel uit van het AISSR bureau team. Je werkt nauw samen met onder meer de collega programmamanagers, het secretariaat, de PhD coördinator, de Secretaris Wetenschappelijke Integriteit en de Data Steward. Gezamenlijk ontzorgt het AISSR bureau de wetenschappelijk staf waar mogelijk en zorgt het voor een fijne, collegiale sfeer.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Jouw ervaring en profiel:

Je hebt:
  • HBO+ werk- en denkniveau;
  • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Uitstekende en aantoonbare administratieve en organisatorische vaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • Overtuigingskracht;
  • Affiniteit met de sociale wetenschappen;
Ervaring met projectbeheer/projectmanagement binnen een academische omgeving is een pré.

Kijkend naar je huidige functie, zou je bijvoorbeeld op dit moment werkzaam kunnen zijn als projectmedewerker-/administrateur, financieel administratief medewerker, subsidiemedewerker, intercedent, secretaris of andersoortige functies waarbij je als een spin in het web hebt gewerkt in een professionele projectomgeving. Deze functie bij ons kan een uitdagende vervolgstap in je carrière zijn!

Je
  • Bezit een proactieve en flexibele werkhouding;
  • Houdt er van meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden;
  • Bent in staat het AISSR-beleid naar de praktijk te vertalen;
  • Werkt zelfstandig, gestructureerd en weet overzicht te houden;
  • Bent initiatiefrijk en oplossingsgericht.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een fulltime dienstverband [38 uur per week] voor een periode van 12 maanden met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met zo spoedig mogelijke ingang. Bij gebleken geschiktheid is aansluitend een vast dienstverband mogelijk. Het UFO-profiel projectleider is van toepassing.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €3098 tot €4257 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal schaal 9. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?
  • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega's;
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de afdeling /het instituut

Het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR) binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) richt zich op onderzoek in historisch, vergelijkend en empirisch perspectief naar wording en werking van hedendaagse samenlevingen in onderlinge vervlechting. Het onderzoeksinstituut verenigt de afdelingen Politicologie, Geografie, Planologie & Internationale Ontwikkelingsstudies, Sociologie en Antropologie. De AISSR biedt een promotieopleiding aan promovendi en is een organisatie voor hoogwaardig onderzoek, blijkend uit een duidelijke wetenschappelijke missie en kwalitatief goede onderzoeksprogramma's, waarin binnen- en buitenlandse onderzoeksgroepen samenwerken aan maatschappelijk belangrijke thema's. http://aissr.uva.nl

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €3098—€4257 per maand
  • HBO+
  • 9743

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you