Universitair Hoofddocent Onderwijswetenschappen (0,8-1,0FTE)

Universitair Hoofddocent Onderwijswetenschappen (0,8-1,0FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
11 jul 21 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hoe geef je effectief onderwijs aan leerlingen in een diverse, grootstedelijke context? Wat zijn de consequenties van diversiteit voor schoolorganisaties en onderwijsbeleid? Ben je een zeer ervaren onderzoeker en docent op dit terrein? Solliciteer dan op de functie van Universitair Hoofddocent Onderwijswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Functieomschrijving

Voor de sectie Onderwijswetenschappen van het Department of Psychology, Education, and Child Studies (DPECS) van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) zijn we op zoek naar een Universitair Hoofddocent (UHD). In deze functie heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Onderzoek: je geeft vorm aan een eigen onderzoekslijn, acquireert onderzoek, begeleidt (promotie)onderzoeken, en presenteert en publiceert daarover in nationale en internationale settings.
 • Onderwijs: je coördineert en geeft onderwijs in de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen en de masteropleiding Onderwijswetenschappen, en je bent betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe curriculum van de bacheloropleiding.
 • Management: je vervult opleidingsbrede coördinatie- en managementtaken.

Daarnaast houd je je actief bezig met valorisatie en samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie met praktijkpartners.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je hebt een duidelijk eigen onderzoeksprofiel, dat aansluit bij het profiel van onze sectie.
 • Je bent succesvol is in de acquisitie van onderzoek en je hebt een goed trackrecord op het gebied van onderzoekspublicaties.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met het oördineren, geven en ontwikkelen van onderwijs in de Onderwijswetenschappen.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met praktijkgericht onderwijswetenschappelijk onderzoek.
 • Je hebt ervaring met coördinatie- en managementtaken. 

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 1 september 2022, en de functie is gevestigd in Rotterdam, bij het Department of Psychology, Education, and Child Studies (DPECS) van de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences (ESSB). De functie bedraagt 1,0 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €5.506,- en €6.702,- bruto per maand (schaal 13), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • Universitair hoofddocent
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €5506—€6702 per maand
 • Gepromoveerd
 • ESSB/DPECS/11072022-1

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you