HR Beleidsadviseur Strategie / Projectleider medewerkersonderzoek (+-0,8 FTE)

HR Beleidsadviseur Strategie / Projectleider medewerkersonderzoek (+-0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
13 jul 14 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het team HR Strategie bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam (EUR) zoeken wij een Projectleider / Beleidsadviseur die o.a. ons nieuwe Medewerkersonderzoek (MO) gaat vormgeven. We zoeken iemand die de visie hierop, de manier waarop we dit uitvoeren en de link naar andere metingen en doelen in de organisatie, in samenwerking met de organisatie kan oppakken. Het creëren van positieve maatschappelijke impact is de kern van de strategie van de EUR. Om dit te realiseren willen wij een Great Place to Work zijn voor al onze medewerkers. We zien het medewerkersonderzoek als een middel en een doel om deze Great Place to Work continue te blijven verbeteren. Naast het MO, willen we als HR ook weten hoe de dienstverlening van ons ervaren wordt in de organisatie.

Functieomschrijving

Als strategisch HR Beleidsadviseur en Projectleider werk je samen met collega's aan de professionalisering van onze dienstverlening. Met jouw passie voor strategie en beleid ben je in staat om de link te leggen tussen actuele HR-thema’s en de ambities vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Je bent proactief, vervult een trekkersrol als projectleider of adviseur en stuurt daarbij op het behalen van resultaten. Je creeert intern draagvlak voor de ontwikkeling, optimalisatie en implementatie van het MO, en (nieuwe) diensten, beleid en processen en voor het klanttevredenheidsonderzoek (KTO). De metingen voor beide moeten ontwikkeld worden. De relatie naar HR Analytics kan daarna worden gelegd om zo inzicht te krijgen of we aan de juiste knoppen draaien met onze HR agenda. Dus een affiniteit met data en HR analytics is belangrijk.

Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • Ontwikkelen visie op medewerkersonderzoek
 • Vertalen visie naar plan van aanpak voor vormgeving en uitvoering MO
 • Het opstellen van de projectdoelstellingen en –definitie met betrekking tot het project medewerkersonderzoek
 • Het initiëren en uitvoeren van vooronderzoek naar mogelijke aanbieders / partijen die deze onderzoeken uitvoeren
 • Zorgen voor intern draagvlak over de visie en aanpak
 • Zorgen voor aansluiting op de EUR en HR strategie en doelstellingen, zodat de metingen de juiste resultaten reflecteren en gebruikt kunnen worden door de organisatie om bij te sturen / verder te verbeteren.
 • Uitvoeren metingen in 2022 en 2023
 • Ontwikkelen aanpak en manier van werken o.g.v. ‘klanttevredenheid’ in afstemming met andere diensten bij de EUR (professional services).
 • Zorgen voor het opzetten en uitvoeren van een HR KTO
 • Zorgen voor de verdere ontwikkeling van de metingen (metrics) naar HR analytics

Je werkt hierbij vanuit kantoor en huis en hebt veel eigen regie in de uitvoer en planning van je werkzaamheden.

Jouw collega’s en aandachtsgebieden

Je komt in een team van professionals met hart voor de EUR, passie voor de mens, en aandacht voor ontwikkeling en groei. Het team HR Strategie is de verbinding tussen de EUR brede strategie en HR, en zorgt voor de facilitering van het HR Management Team bij de monitoring en uitvoering van de HR strategie binnen HR en de organisatie. Het gaat om een project van een jaar. In 2022 willen we in ieder geval een meting doen van de ‘engagement en enablement’ van onze medewerkers. Het MO ‘nieuwe stijl’ zou in 2023 gereed moeten zijn en worden uitgevoerd.

Binnen de dienst HR zijn zo’n 55 collega’s werkzaam. HR bestaat uit de teams: Advice, Services, Learning & Career Centre, Health Safety & Wellbeing en een kleine staf (secretariaat, HR Strategy en HR Legal). 

Als Beleidsadviseur - Projectleider werk je nauw samen met de collega’s binnen HR Strategie en de  dienst HR. Je rapporteert functioneel aan de Coordinator HR Strategie en hierachisch aan de Directeur HR. Daarnaast werk je ook actief aan je eigen ontwikkeling door deel te nemen aan trainingen of netwerken om je eigen kennis goed op peil te houden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je beschikt over:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Ongeveer 2 - 5 jaar relevante werkervaring in een complexe (politiek bestuurlijke) organisatie;
 • Ervaring met het ontwikkelen van HR-beleid en/of het leiden van HR-projecten;
 • Kennis van actuele ontwikkelingen op HR-gebied (medewerkersonderzoeken / klanttevredenheid / HR analytics);
 • Pro-activiteit, communicatieve vaardigheden en je bent ondernemend en verbindend;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en/of Engels (C1 niveau);

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 12 maanden voor 0,7 – 0,9 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.098,- tot € 5.439,- bruto per maand (schaal 10-11, cao NU). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Training- en Ontwikkeling Platform (TOP), het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Specificaties

 • HRM
 • 28—36 uur per week
 • €3098—€5439 per maand
 • Universitair
 • PRO/HR/220713

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you