Promovendus 'De ziekte van Parkinson voorkómen'

Promovendus 'De ziekte van Parkinson voorkómen'

Geplaatst Deadline Locatie
13 jul 23 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We hebben een bijzonder uitdagende vacature voor een promovendus die wetenschappelijk onderzoek gaat doen naar een beweeginterventie om het ontstaan van de Ziekte van Parkinson te voorkómen. Een prachtig project op het kruispunt tussen het exposoom, de epidemiologie en de klinische neurologie. Word jij onze nieuwe collega?

In dit promotieonderzoek wordt voor het eerst in de wereld een potentieel ziektevertragende behandeling in de prodromale fase van Parkinson onderzocht. De behandeling bestaat uit een op afstand toegediende, gecontroleerde en door gamificatie versterkte beweeginterventie. Er zijn convergerende aanwijzingen vanuit verschillende onderzoekslijnen (dierexperimenteel, observationeel en klinisch-interventie onderzoek) dat lichaamsbeweging een potentieel ziektevertragend effect heeft op Parkinson. Definitief bewijs is er echter niet, omdat er nog geen Parkinson preventietrials zijn uitgevoerd. Het doel van dit promotietraject is derhalve om voor het eerst te onderzoeken of een prodromale interventie preventie van klinisch manifeste Parkinson kan bewerkstelligen.

Taken en verantwoordelijkheden
De promovendus:
  • Ontwerpt en verricht wetenschappelijk onderzoek naar de rol van lichaamsbeweging in het voorkómen van Parkinson.
  • Genereert en analyseert de gegevens om bij te dragen aan wetenschappelijke publicaties en presenteert bevindingen op wetenschappelijke bijeenkomsten.
  • Werkt in een multidisciplinair team van onderzoekers om gezamenlijk onderzoek te doen, gericht op het ontrafelen van de rol van beweging in het voorkómen van Parkinson.
  • Werkt samen met onderzoeksgroepen in Nederland en het buitenland.
  • Sluit het project af met een wetenschappelijk proefschrift.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Om de functie van promovendus te vervullen is het essentieel dat je gedreven bent om praktisch invulling te geven aan de uitvoering van wetenschappelijk onderzoek. Je bent resultaatgericht, neemt initiatief en stelt haalbare oplossingen voor. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:
  • Afgeronde relevante WO-opleiding op het gebied van (bio)medische wetenschappen.
  • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
  • Ervaring met epidemiologisch onderzoek is een pré.
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in de Engelse taal.
  • In staat om een complex project op te zetten en uit te voeren, samen met het onderzoeksteam
  • Kan zich aanpassen aan veranderingen in verantwoordelijkheden, werkdruk en veranderingen binnen werkprocessen.
  • Kan uitstekend zelfstandig, nauwkeurig en gestructureerd werken en is tevens communicatief vaardig en in staat om binnen een team te functioneren.
  • Is flexibel en kan goed schakelen tussen diverse projecten.
  • Vaardig met computer- en meetwerkzaamheden.
  • Bekwaam in het analyseren van grote hoeveelheden en verschillende typen data.
  • Beschikt over een hoge mate van integriteit en het vermogen om vertrouwelijkheid te bewaren t.a.v. privacyrichtlijnen, patiëntaangelegenheden en andere gevoelige informatie.
Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Voor de duur van het promotietraject.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Je komt te werken in een enthousiast, multidisciplinair team en wordt onderdeel van het dynamische onderzoeksteam van ons Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen van het Radboudumc, waarin je veel interactie hebt met de grote groep van andere promovendi die werken aan oplossingen voor mensen met Parkinson.

De Ziekte van Parkinson is een invaliderende hersenziekte die momenteel ruim 50.000 Nederlanders treft. De verwachting is dat dit aantal de komende 20 jaar verdubbelt. Om de snelle groei in het aantal mensen met Parkinson te beperken is het dringend noodzakelijk om manieren te vinden om de ziekte te vertragen. Ziektevertragende behandelingen zijn tot op heden echter niet effectief in de klinisch manifeste fase van de ziekte van Parkinson, waarin mensen reeds uitgebreide ziekteverschijnselen vertonen. Dit komt mogelijk omdat de ziekte dan reeds te ver gevorderd is. Een veelbelovende manier om de ziekte wél effectief te vertragen is om een behandeling toe te dienen in de prodromale fase van Parkinson, wanneer mensen nog niet gediagnosticeerd zijn en nog maar weinig ziekteverschijnselen hebben. Wanneer de ziekte in deze vroege fase vertraagd kan worden, zou dat tot uitstel of zelfs preventie van klinisch manifeste Parkinson kunnen leiden.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2570—€3271 per maand
  • Universitair
  • 165263-P1016093-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you