Universitair docent Algemene Rechtswetenschap

Universitair docent Algemene Rechtswetenschap

Geplaatst Deadline Locatie
13 jul 29 aug Nijmegen

Functieomschrijving

Wil jij je ontwikkelen als juridisch onderzoeker met een robuust onderzoeksprofiel én een brede visie op het recht? Heb je daarnaast een talent voor het enthousiasmeren van studenten? Dan is dit de plek voor jou! Als universitair docent Algemene Rechtswetenschap draag je bij aan kwalitatief hoogwaardig juridisch onderzoek en onderwijs binnen de Nijmeegse rechtenfaculteit. 
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste universitair docent met een onderzoeksambitie (45% van de aanstelling), een groot engagement met onderwijs (45% van de aanstelling) en bereidheid om facultaire bestuurs- en beheerstaken op zich te nemen (10% van de aanstelling).

Je geeft werkgroeponderwijs in de vakken Inleiding tot de rechtswetenschap en Academische (schrijf)vaardigheden. Ook begeleid je studenten met hun bachelorscriptie. Je draagt bij aan de ontwikkeling van deze vakken. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van een aantal vakken, waaronder het mentoraat voor eerstejaars. Op termijn is het ontwikkelen van eigen master- of hoorcollegeonderwijs bespreekbaar. Vanwege de vormende functie van ons onderwijs binnen het curriculum, zoeken wij een gedreven docent met uitstekende onderwijsevaluaties.

De vaksectie Algemene Rechtswetenschap is aangesloten bij het publiekrechtelijke onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). Met het oog op samenwerking binnen dit onderzoekscentrum, heb je een goede onderzoeks-track record en enthousiasmerende toekomstplannen, die aansluiten bij een van de deelprogramma's van het SteR. Binnen deze randvoorwaarden is veel mogelijk. In de huidige vaksectie is een brede variatie aan publiekrechtelijke onderzoeksexpertise vertegenwoordigd.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je bent gepromoveerd in de rechtsgeleerdheid of hebt zicht op een promotie, blijkend uit een vergevorderd promotietraject en uitstekende publicaties.
 • Je hebt een overtuigende onderzoeks-track record en enthousiasmerende onderzoeksplannen.
 • Je hebt een brede interesse in verschillende rechtsterreinen.
 • Je beschikt over uitstekende didactische vaardigheden en gedrevenheid als docent (in het bezit van een BKO certificaat of bereid deze te halen).
 • Je bent creatief en neemt initiatief bij het ontwikkelen van nieuw onderwijs en onderzoek.
 • Je hebt bestuurlijke kwaliteiten en bent enthousiast en betrokken bij zowel studenten als collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 4.814 en maximaal € 6.181 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
 • Afhankelijk van je relevante werkervaring behoort het aangaan van een ontwikkeltraject tot de mogelijkheden. In dat geval word je ingeschaald in een aanloopschaal. Ook getalenteerde promovendi met zicht op een promotie worden uitdrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren. Een eventueel ontwikkeltraject kan mede daarop worden afgestemd.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De vaksectie Algemene Rechtswetenschap van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. 
Onder begeleiding van de vaksectie Algemene Rechtswetenschap maken de Nijmeegse eerstejaars rechtenstudenten kennis met de fundamentele uitgangspunten en beginselen van ons rechtsstelsel. Daartoe verzorgt de vaksectie de propedeusevakken Inleiding tot de rechtswetenschap, Academische vaardigheden, Recht en bestuur (inleiding recht voor niet juristen) alsmede de mastervakken Overheidsaansprakelijkheid, Rechtspleging I en Rechtspleging II.

Het onderzoek van de leden van de vaksectie is gericht op de thema’s rechtsstaat, rechtspraak en overheidsaansprakelijkheid. De sectie participeert in het Onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). Dit centrum biedt een stimulerende omgeving voor het verrichten van hoogwaardig, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek op het terrein van het (inter)nationaal publiekrecht. Het SteR draagt zijn wetenschappelijke inzichten uit via gezaghebbende nationale en internationale publicaties, voordrachten, congressen en symposia. Kruisbestuiving tussen wetenschap, rechtspraktijk en onderwijs is van groot belang voor zowel de vaksectie als het SteR.Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Additionele informatie

Neem met inhoudelijke vragen over de functie contact op met mr. dr. Maartje Krabbe, senior onderzoeker en plaatsvervangend vaksectievoorzitter Algemene Rechtswetenschap via + 31 24 36 11 398 of maartje.krabbe@ru.nl.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • €4814—€6181 per maand
 • Universitair
 • 1193737

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Je kunt uiterlijk solliciteren op 29 augustus 2022. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan mr. dr. Maartje Krabbe. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:
 • Een motivatiebrief.
 • Je cv.
De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 12 september. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op maandag 19 september. Je treedt bij voorkeur in dienst op 1 januari 2023.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt uiterlijk solliciteren op 29 augustus 2022. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan mr. dr. Maartje Krabbe. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:
 • Een motivatiebrief.
 • Je cv.
De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 12 september. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op maandag 19 september. Je treedt bij voorkeur in dienst op 1 januari 2023.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Solliciteer uiterlijk op 29 aug. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).