Medewerker studentenzaken Onderwijs Service Centrum (0.8 fte)

Medewerker studentenzaken Onderwijs Service Centrum (0.8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 jul gisteren Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was gisteren).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De medewerker studentenzaken van het Onderwijs Service Centrum (OSC) werkt samen met collega’s van het OSC en is verantwoordelijk voor de zelfstandige voorbereiding en uitvoering van de ondersteunende processen voor het (online) onderwijs. De medewerker studentenzaken draagt bij aan een optimaal verloop van de (administratieve) onderwijsprocessen en de inrichting en het beheer van deze processen. De medewerker studentenzaken werkt nauw samen met de programmadirecteuren,de onderwijs coördinatoren en uiteraard de collega’s van het Onderwijs Service Centrum. Overleg vindt plaats op verschillende niveaus, zowel binnen als buiten de faculteit, met docenten, studenten en met medewerkers van andere ondersteunende diensten binnen de EUR.

De medewerker studentenzaken:

 • voert werkzaamheden uit ter ondersteuning van het (online) onderwijs, waaronder aanmeldingen en toelating, inschrijvingen voor onderwijs, ondersteuning digitale tentaminering en organisatie van introductiedagen en diploma-uitreikingen;
 • organiseert de benodigde faciliteiten ten behoeve van onderwijs;
 • adviseert studenten met een complexe adviesbehoefte, waarbij meerdere factoren in elkaar grijpen en samenhangen;
 • signaleert knelpunten en doet voorstellen ter verbetering van de kwaliteit van de administratieve processen voor optimale onderwijsondersteuning;
 • draagt zorg voor adequate informatievoorziening aan studenten en docenten over onderwijsprocessen;
 • adviseert en ondersteunt de onderwijs coördinatoren en programmadirecteuren vanuit het gezichtspunt van de onderwijs- en studentenadministratie;
 • draagt zorg voor de organisatie en verslaglegging van overleggen zoals het studentenpanel;
 • vertegenwoordigt het OSC bij overleggen op het gebied van onderwijs(ondersteuning).

Uiteraard zal de medewerker studentenzaken goed begeleid worden in het leren kennen van de organisatie en de systemen waarmee gewerkt wordt. De werkzaamheden zullen met de tijd stapsgewijs worden uitgebreid.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Jij:

 • beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
 • hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in het (hoger) onderwijs;
 • bent administratief en cijfermatig onderlegd, hebt het vermogen om hoofd- en bijzaken goed te scheiden;
 • bent initiatiefrijk, een pragmatische aanpakker met een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht;
 • beschikt over goede organisatorische en coördinerende vaardigheden;
 • beschikt over procesmatig inzicht en vermogen om op basis van analyses te komen met verbetervoorstellen;
 • bent flexibel, resultaatgericht en stressbestendig;
 • bent een goede teambuilder & -speler;
 • bent communicatief sterk en hebt een proactieve houding;
 • beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal (B2 niveau);
 • hebt bij voorkeur ervaring met relevante onderwijssoftwaresystemen, zoals Osiris en Canvas.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (cao NU). Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. We streven naar een zo spoedig mogelijke startdatum.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.818,- en maximaal € 3.764,- bruto per maand (schaal 8) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van relevante ervaring.

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs.

Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek.
Het onderzoek is vormgegeven rond drie overkoepelende onderzoeksthema’s: concurrentie en regulering; kwaliteit en doelmatigheid van zorg; en management van de zorg.

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle (J) Building op campus Woudestein van de Erasmus University Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren 1300 studenten en werken 160 medewerkers. Internationalisering wordt hooggewaardeerd bij ESHPM. Het aantal studenten, docenten en onderzoekers vanuit het buitenland is aanzienlijk toegenomen over de afgelopen jaren en hebben ons programma verrijkt.

Het Onderwijs Service Centrum (OSC) zorgt voor de administratieve ondersteuning van het (online) onderwijs richting studenten en docenten.

Meer informatie over de EUR en ESHPM kan je vinden op www.eur.nl/eshpm.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 30.4—32 uur per week
 • €2818—€3764 per maand
 • HBO
 • ESHPM/OSC/14072022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you