2 UD's 'Onderwijs, burgerschap en democratie in een digitale wereld'

2 UD's 'Onderwijs, burgerschap en democratie in een digitale wereld'

Geplaatst Deadline Locatie
15 jul 29 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid zoekt twee universitaire docenten voor onderwijs en onderzoek op het onderwerp 'Onderwijs, burgerschap en democratie in een digitale wereld. '

De twee universitaire docenten zullen deel uitmaken van een UvA-breed programma, waarin zij samen zullen werken met universitaire docenten en postdocs op het gebied van Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Geesteswetenschappen en Economie en Bedrijfskunde. In dit programma wordt onderwijs gegeven en onderzoek verricht naar vragen als digitaal burgerschap, de schaduwkanten van de platform samenleving en de digitale kloof. Een beschrijving van het thema vind je hier (NL) en hier (ENG).

Binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid zoeken we vooral naar universitaire docenten met belangstelling en expertise op het gebied van rechtsfilosofie, staatsrecht, en informatierecht. Ook gepromoveerde juristen of andere wetenschappers met aantoonbare affiniteit voor rechtswetenschappelijk onderwijs en onderzoek op andere rechtsgebieden (bijvoorbeeld arbeidsrecht en Europees recht) met affiniteit met het thema worden uitgenodigd te solliciteren. Juist deze gebieden zijn van belang voor onderwijs en onderzoek op het gebied van Onderwijs, burgerschap en democratie in een digitale wereld.

Wat ga je doen
  • Je geeft, coördineert en ontwikkelt onderwijs in het bachelor- en/of masteronderwijs op het gebied van rechtsfilosofie (meta-juridica), staatsrecht en/of informatierecht of op een ander juridisch domein dat verbonden is aan het thema 'Onderwijs, burgerschap en democratie in een digitale wereld';
  • Je ontwikkelt een eigen onderzoekslijn op het thema, die aansluit op het onderzoek van de andere UD's en postdocs die worden aangesteld binnen de andere betrokken faculteiten;
  • Je presenteert en publiceert over je onderzoek voor een nationaal en internationaal wetenschappelijk publiek;
  • Je bent actief in het werven van onderzoekssubsidies;
  • Je zoekt (kennis)uitwisseling en (onderzoeks)samenwerking met professionals op jouw onderzoeksterrein;
  • Je draagt positief bij aan de organisatie en samenwerking binnen de afdeling en de interdisciplinaire groep waarin je gaat werken.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt:
  • een afgerond juridisch of rechtswetenschappelijk proefschrift dan wel aantoonbaar in de afrondende fase van het manuscript van het proefschrift;
  • aantoonbare belangstelling en ervaring in onderzoek op het thema 'Onderwijs, burgerschap en democratie in een digitale wereld';
  • originele ideeën voor nieuw, relevant onderzoek op het thema 'Onderwijs, burgerschap en democratie in een digitale wereld';
  • aantoonbare ervaring in of belangstelling voor het ontwikkelen en verzorgen van vernieuwend activerend universitair onderwijs;
  • bezit van de 'Basiskwalificatie Onderwijs' (of bereidheid deze te behalen);
  • de capaciteit om een verbinding te leggen tussen het onderzoek en onderwijs op het gebied van het thema en de beroepspraktijk;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden en organisatorische kwaliteiten;
  • een proactieve, flexibele en resultaatgerichte instelling;
  • een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.
Daarnaast ben je een enthousiaste collega die graag kennis deelt, open science omarmt en nieuwsgierig, kritisch en leergierig bent. Kortom, met een academische attitude.

Arbeidsvoorwaarden

Je gaat als UD deel uitmaken van de afdeling waar je belangstelling en expertise het beste bij past, bij voorkeur Algemene Rechtsleer, Staats- en Bestuursrecht of Informatierecht maar andere afdelingen, zoals Europees recht of Arbeidsrecht, zijn ook mogelijk.

Het betreft een dienstverband voor 32 - 38 uur per week, voor de duur van 12 tot 18 maanden (e.e.a. afhankelijk of je al in dienst bent van de UvA), met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3.974 en maximaal €6.181 bruto per maand op basis van een volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Betrokken, verantwoordelijk en met een open blik. Zo kijken we bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar de rol van het recht in een (internationale) samenleving die voortdurend verandert. Met ruim 5.000 studenten en 550 medewerker zijn we een van de grotere juridische faculteiten in Nederland. We leiden juristen op die het recht effectief weten in te zetten met als doel daadwerkelijk bij te dragen aan oplossingen voor de samenleving. Met vernieuwend en grensverleggend onderzoek spelen we in op maatschappelijke ontwikkelingen. Zo houden we altijd de verbinding met de samenleving.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • €3974—€6181 per maand
  • Gepromoveerd
  • 9777

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you