Data analist / key user (0,8 FTE)

Data analist / key user (0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
18 jul 15 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Erasmus School of History, Culture and Communication heeft een vacature voor een data analist / key user. Sta jij stevig in je schoenen, werk jij graag in een dynamische omgeving en krijg je energie van het leveren van een bijdrage aan een positieve maatschappelijke impact? Dan zien wij je graag in ons team. Door het leveren en analyseren van informatie en het implementeren en beheren van applicaties ondersteun je de onderwijs-, onderzoek- en bedrijfsvoering organisaties.

Functieomschrijving

Als data analist ondersteun je het management van de faculteit door het beschikbaar stellen van gevraagde en relevante informatie. Door het verwerven van nieuwe data en door het koppelen, integreren en ontsluiten van bestaande databestanden draag je met je analyses bij aan verbetering van het facultaire onderwijsbeleid, onderzoeksbeleid en de bedrijfsvoering in algemene zin. 

Je hebt een visie op het gebruik van data en systemen in het kader van kwaliteitszorg. Als key user heb je een trekkersrol bij de implementatie van applicaties, verzorg je kennisoverdracht naar nieuwe medewerkers en ben je aanspreekpunt voor de leverancier en de interne organisatie. Je bent in staat om knelpunten te signaleren in de informatievoorziening en vertaalt actuele ontwikkelingen in het vakgebied naar gebruik in onze faculteit. Je bent onderdeel van de unit BIAM (Business Information and Application management) welke een onderdeel is van de facultaire dienst.  Binnen BIAM is je eerste aanspreekpunt de Informatiemanager en je valt rechtstreeks onder de directeur bedrijfsvoering. Je werkt nauw samen met de managers en beleidsmedewerkers onderwijs en onderzoek en de business controller.

 

Tot je werkzaamheden behoren onder andere:

 • Maken van analyses die meer inzicht geven in onze onderwijs- en onderzoek prestaties;
 • Meewerken aan de voorbereiding van accreditatietrajecten, onderwijs- en onderzoek visitaties;
 • Leveren van (periodieke) informatie al dan niet in Excel en Power BI;
 • ·Onderhouden van het datawarehouse;
 • Documenteren van processen;
 • Het aanvragen/bestellen van hardware en software;
 • Deelnemen aan analistenoverleg met collega’s van andere faculteiten en diensten;
 • Verzorgen van trainingssessies en/of -materiaal voor nieuwe medewerkers voor onze applicaties;
 • Implementeren van applicaties.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij vragen:

 • Een afgeronde, relevante HBO-opleiding;
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van informatievoorziening en het werken met data;
 • Kennis van Excel en dashboard-software, zoals Power BI (wordt gezien als een pre);
 • Analytisch inzicht, zelfstandige en proactieve manier van werken, flexibiliteit, stressbestendigheid en accuratesse;
 • Een open houding ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen en daarin actief kunnen participeren;
 • Mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in Nederlands en Engels (C1 niveau CEFR);
 • Minimaal 1-2 jaar werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.818, - en € 3.764, - bruto per maand (schaal 8), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

De Erasmus School of History, Culture and Communication

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) maakt onderdeel uit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De faculteit verzorgt onderwijs en doet onderzoek op het terrein van GeschiedenisCultuurwetenschappen en Media & Communicatie.

De ESHCC biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op het snijvlak van de Geesteswetenschappen en de Sociale Wetenschappen. Er wordt onderwijs gegeven aan ambitieuze, Nederlandse en internationale studenten in een prikkelende leeromgeving. Na hun afstuderen hebben zij kennis, inzicht en vaardigheden opgedaan om een belangrijke en inspirerende bijdrage te leveren aan een samenleving die steeds internationaler wordt en waarin diversiteit een grote rol speelt.

De faculteit telt drie bacheloropleidingen, die tezamen vijf programma’s aanbieden, waarvan er drie volledig internationaal zijn. Daarnaast zijn er drie masteropleidingen en een onderzoeks-master, die gezamenlijk tien programma’s bieden, waaronder acht internationale programma’s.

ESHCC bestaat uit drie wetenschappelijke departementen die elk worden aangestuurd door een afdelingshoofd. ESHCC is gehuisvest in het Van der Goot (M) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. BIAM is onderdeel van het Faculteitsbureau. Er studeren circa 2500 studenten en werken ruim 250 medewerkers. 

Specificaties

 • IT
 • max. 32 uur per week
 • €2818—€3764 per maand
 • HBO
 • ESHCC/220718

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you