Kwartiermaker SustainaLab

Kwartiermaker SustainaLab

Geplaatst Deadline Locatie
19 jul 31 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd jij van

Netwerken en meebouwen aan een ecosysteem waar initiatieven op het gebied van duurzaamheid vanuit de wetenschap en het bedrijfsleven samenkomen?

Dan is de functie van Kwartiermaker SustainaLab bij de Universiteit van Amsterdam jou als breed inzetbare professional op het lijf geschreven.

Wat ga je doen

Als kwartiermaker heb je de taak om het initiatief SustainaLab een vliegende start te geven in termen van organisatie, programmering, community building en het creëren van naamsbekendheid onder zowel wetenschappers als bedrijfsleven. Je legt verbindingen met de kennisinstellingen en grote en kleinere bedrijven in de Amsterdamse regio. Je adviseert over de gezamenlijke propositie, de zichtbaarheid, en samenwerking om de maatschappelijke impact op het thema duurzaamheid, te stimuleren en vergroten. Je doet een voorstel voor een duurzame doorontwikkeling. Het is hierbij nadrukkelijk de bedoeling dat het ontwikkelplan wordt gedragen door betrokken initiatiefnemers, bedrijfsleven en overheid en hiertoe ervaringen (best practices) zijn opgedaan.

De kwartiermaker:
  • positioneert het SustainaLab;
  • legt contacten met bedrijven uit de doelgroep voor samenwerking met (partijen binnen) SustainaLab;
  • motiveert sleutelfiguren binnen universiteiten en hoge scholen, bedrijven, wetenschapsinstituten en overheden om zich aan te sluiten bij het SustainaLab ecosysteem;
  • programmeert activiteiten binnen SustainaLab;
  • organiseert events zoals Meet Ups, expert-sessies e.d.;
  • ontwikkelt communicatietools, de social mediastrategie, nieuwsbrief, website e.d.;
  • adviseert het projectteam en het College van Bestuur over de verdere ontwikkeling van SustainaLab.
Je kunt een beroep doen op de expertise en contacten van een aantal top wetenschappers die als ambassadeurs zijn verbonden aan SustainaLab en op ondersteuning door marketing-, communicatie- en community managers van de SustainaLab partners op ad hoc basis.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Voor de kwartiermaker rol zoeken we een dynamische persoon die met enthousiasme aan de slag gaat met deze uitdagende opdracht in een complexe omgeving waarin heel veel mogelijk is. Iemand die zelfinitiatief ontplooit en kansen ziet en creëert. Een echte netwerker die makkelijk schakelt met CEO's van startups en multinationals, wetenschappers, bestuurders, en studenten. De juiste persoon heeft een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, heeft ervaring in het opzetten van projecten/organisaties en heeft bij voorkeur een netwerk in de Amsterdamse regio.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dienstverband voor de periode van één jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid volgt een vast dienstverband. Het dienstverband is voor 22,8 uur (0,6 fte) uur per week.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €4.670 tot €6.181 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8.3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Bestuur en Bestuursstaf UvA

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Het SustainaLab is een initiatief van de Universiteit van Amsterdam, Matrix Innovation Center, Innovation Exchange Amsterdam (IXA) en de Science&Business organisatie van het Amsterdam Science Park. Zij werken gezamenlijk aan de realisatie van een nieuw initiatief op het gebied van duurzaamheid: SustainaLab.

Op het Amsterdam Science Park is binnen de onderzoeksinstituten, bedrijven en onderwijsinstellingen veel kennis, expertise en talent aanwezig rond duurzaam-heidsvraagstukken. SustainaLab wordt een ecosysteem waar initiatieven op het gebied van duurzaamheid vanuit de wetenschap en het bedrijfsleven samenkomen. Het gloednieuwe bedrijfsverzamelgebouw Matrix ONE zal de thuisbasis gaan vormen voor SustainaLab en haar bruisende community.

Het doel van dit ecosysteem is om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. We willen een brug slaan tussen kennisinstellingen, bedrijven, talent en overheden werkzaam op het gebied van duurzaamheid.

Het nieuwe Innovation Center Matrix ONE, dat op dit moment in het hart van Amsterdam Science Park wordt gebouwd, wordt het 'clubhuis' voor dit ecosysteem. De UvA zal ongeveer 500 m2 huren om aan duurzaamheid gerelateerde activiteiten onder te brengen. Daarnaast is het de bedoeling dat er circa 20 tot 30 grote en kleine bedrijven met een innovatief en duurzaam profiel zich gaan vestigen in Matrix ONE. Vanuit dit 'clubhuis' wordt het ecosysteem gericht op uitwisseling van kennis, talent en ondernemerschap geprogrammeerd, zichtbaar gemaakt, gevoed, samengebracht en uitgebouwd. Met de vestiging van SustainaLab op het Amsterdam Sciencepark is het ecosysteem fysiek en inhoudelijk direct verbonden met al het talent bij de vooraanstaande NWO-onderzoeksinstituten, de faculteit Wis-, Natuurkunde& Informatica van UvA en meer dan 160 kennisintensieve bedrijven. In het hele gebouw zal SustainaLab op allerlei manieren de samenwerking gaan faciliteren door het organiseren van meetups en co-creatie sessies en het programmeren van de verschillende (lab)ruimtes in het gebouw, zoals het Makerslab, Pre-pilot Lab, Demonstratorlab, Open Kitchen Lab, Startup Lab, Student Lab.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Of kijk op: https://sustainalab.nl/

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 22.8 uur per week
  • €4670—€6181 per maand
  • Universitair
  • 9629

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you