IT-Specialist onderzoeksfaciliteiten

IT-Specialist onderzoeksfaciliteiten

Geplaatst Deadline Locatie
19 jul 31 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een dynamische IT job, en zijn veel ruimte voor jouw ontwikkeling en een prettige werksfeer belangrijk voor je? Kom dan werken bij het ICT Shared Service Centre van de Universiteit Leiden als

IT Specialist Onderzoeksfaciliteiten

Wij zijn op zoek naar jou!

Het ICT Shared Service Center (ISSC) is het IT innovatie-, kennis- en supportcentrum van de Universiteit Leiden, een van de meest gerenommeerde universiteiten van Europa, en dat al eeuwenlang. Een werkgever om trots op te zijn dus!

Dagelijks maken tienduizenden studenten, medewerkers en alumni gebruik van de zeer uiteenlopende IT voorzieningen. Het Research ICT Competence Center (RICC) waar je komt te werken, is een nieuwe afdeling die moderne, professionele en wendbare ICT-diensten voor een breed scala aan wetenschappelijk onderzoek levert. In dit team ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor zowel het beheren, ondersteunen als het verder ontwikkelen van ICT-diensten voor het wetenschappelijk onderzoek en daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de Universiteit.

Wat ga je doen:

Je helpt diverse onderzoeksgroepen bij het ontwerpen en inrichten van IT-omgevingen voor het veilig en verantwoord beheren van data die worden gegenereerd bij onderzoeksfaciliteiten. Je ontwerpt en implementeert (geautomatiseerde) workflows en oplossingen die de onderzoeksfaciliteiten naadloos laten aansluiten op systemen voor analyse en opslag binnen en buiten de universiteit, denk hierbij aan HPC, storage en cloud.

Je draagt bij aan de doorontwikkeling van de centrale dienstverlening voor veilig en verantwoord beheer van onderzoeksdata, aan ontwerp- en technologie keuzes en bij het inrichten van de ondersteunende processen.

Ook het implementeren van generieke- en in voorkomende situaties ook maatwerkoplossingen, volgens gezamenlijk opgestelde specificaties en het organiseren en begeleiden van trainingen en hands-on sessies om ondersteuners en onderzoekers vertrouwd te maken met nieuwe oplossingen en hen te helpen om weloverwogen keuzes te maken mag je tot je taken rekenen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel:

Je bent een ervaren en breed georiënteerde IT-specialist die analytisch sterk is. Je werkt graag samen met collega's aan het ontwikkelen van oplossingen voor complexe vraagstukken. Je bent van nature nieuwsgierig, behulpzaam en goed in staat om de vertaalslag tussen vraag en aanbod te maken. Met jouw hands-on mentaliteit maak je je makkelijk nieuwe technologieën eigen. Je werkt graag mee aan de ontwikkeling en transformatie van ICT-infrastructuur voor onderzoek binnen de universiteit.

Wat breng je mee:
  • Een afgeronde WO-opleiding binnen een relevant vakgebied;
  • Aantoonbare meerjarige ervaring met ICT-onderzoeksondersteuning, bij voorkeur in een (gespecialiseerde) wetenschappelijke omgeving;
  • Ervaring in het ontwerpen/inrichten van omgevingen voor het beheer van onderzoeksgegevens;
  • Brede actuele kennis van applicatiebeheer, containerisatie, database management, virtualisatie, security en privacy.
Verder beschik je over:
  • Ervaring met het verzorgen van voorlichting en training voor goede kennisoverdracht;
  • Sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, ook in het Engels.
Ook heb je diepgaande kennis van en ervaring met:
  • Linux in al zijn facetten (CentOS of RedHat),
  • DevOps tools voor source code management, configuration management, deployment en samenwerking,
  • Scripting, onder meer in Bash en Python
Tot slot is het een pré wanneer je gedegen en actuele kennis hebt van Windows, Identity management (bijv. LDAP, SAML) en van iRODS en OwnCloud.

Arbeidsvoorwaarden

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vind je op https://www.justis.nl/producten/vog/.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Wat krijg je:
  • Een goed salaris van tussen € 4814,- en € 6181,- bruto per maand bij fulltime dienstverband van 38 uur, dat is schaal 12 volgens de CAO Nederlandse Universiteiten.
  • Zicht op een vaste aanstelling na een jaar goed functioneren.
  • Je werkt deels thuis, de werkduur en -tijden zijn flexibel (32 of 36 uur per week is bv ook mogelijk), er is een reiskostenvergoeding en je krijgt 30 vakantiedagen bij een fulltime werkweek.
  • Je ontvangt jaarlijks vakantiegeld én een eindejaarsuitkering en je maakt bovendien gebruik van een zeer aantrekkelijke pensioenregeling.
  • Ruime keuze in je secundaire arbeidsvoorwaarden, zo kun je kiezen voor een sabbatical, je vrije dagen en salaris inzetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.
  • Veel aandacht voor goede werkplekken en werkomstandigheden, en uiteraard krijg je een laptop tot je beschikking.
Meer over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

ICT Shared Service Centre (ISSC)

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de IT dienstverlener van de Universiteit Leiden, één van Europa's meest gerenommeerde en oudste Universiteiten en daar zijn we trots op! In een continu veranderende omgeving waar vernieuwing centraal staat, werken we met ongeveer 150 collega's steeds meer in Agile teams om moderne en flexibele IT diensten te leveren aan onze researchers, docenten, studenten en bedrijfsvoering.

Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde IT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen en beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen zoals meerdere datacenters en een supercomputer.

De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega's die op zoek zijn naar dynamiek en die zichzelf vakmatig continu op hoog niveau willen blijven ontwikkelen. Binnen het ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor!

Specificaties

  • IT
  • €4814—€6181 per maand
  • Universitair
  • 11207

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you