Redacteur/producer museumcontent (0,6 - 0,8 fte)

Redacteur/producer museumcontent (0,6 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 10 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een redacteur/producer met video-ervaring? Houd je van het maken van content voor families, kinderen en jongeren? Gaat jouw hart sneller kloppen van wet

Functieomschrijving

Ben jij een redacteur/producer met video-ervaring? Houd je van het maken van content voor families, kinderen en jongeren? Gaat jouw hart sneller kloppen van wetenschappelijk onderzoek? Lijkt het je interessant om mee te bouwen aan ons gloednieuwe wetenschapsmuseum? Dan nodigen we je uit om te solliciteren!
Bij het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) aan de Universiteit Utrecht hebben we per direct plek voor een Redacteur/producer museumcontent (24 – 32 uur; 0,6-0,8 fte) voor de duur van een jaar.

Het museum ondergaat een complete metamorfose: we worden hét onderzoeksmuseum van Nederland. Onze droom: iedereen wetenschapswijs! Onze belofte: in het Universiteitsmuseum word je onderzoeker. Tijdens een bezoek aan ons museum komt de onderzoeker in je naar boven en leer je de wetenschap te waarderen en op waarde te schatten.

We richten ons op families met kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar en scholieren van dezelfde leeftijd. Over ruim een jaar opent het nieuwe UMU en jij kunt een belangrijke schakel zijn in onze vernieuwing. In ons nieuwe museum laten we de bezoekers kennismaken met de wetenschap door onder andere onze collectie, interactieve installaties en video’s. In deze functie ga je een belangrijke bijdrage leveren aan deze video’s. Je werkt daarbij nauw samen met onze externe producent. We ontwikkelen bijvoorbeeld wetenschapswisebits. Dit zijn 13 korte video’s waarin verdieping en verbreding van de uitgelichte thema’s wordt geboden. Ook zal er een animatie te zien zijn en maken we minidocumentaires over hedendaags wetenschappelijk onderzoek. Tot slot komt er een spectaculaire video om het museum te introduceren.

Wat ga je doen?
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van onze audiovisuele content in nauwe samenwerking met onze externe producent. Je doet research en productie (bijvoorbeeld de wetenschapsbisebits) en zorgt voor goede afstemming met ons museumteam. Daarnaast ontwikkel je stilstaande content voor een aantal andere schermen in het museum en help je bij de doorontwikkeling van onze interactives.

Op een rijtje:
  • Je zorgt voor een goede planning en onderlinge afstemming tussen het UMU en de externe producent.
  • Je zoekt geschikte wetenschappers, spreekt ze voor en maakt een researchverslag.
  • Je doet voorstellen voor interviewvragen en draailocaties en bereidt een item productioneel en redactioneel zo voor dat de regisseur ermee aan de slag kan.
  • Je gaat opzoek naar geschikt archiefmateriaal.
  • Je bewaakt de inhoud van de video’s en beoordeelt het ook voor de geschiktheid voor de doelgroep.
  • Je regelt auteursrecht, quitclaims, AVG, bronvermelding.
  • Je coördineert de ondertiteling en de vertaling in het Engels.
  • Je zorgt voor feedbackrondes, zowel intern als met de doelgroep.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van en content voor interactieve installaties en programma’s in het museum.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • Je hebt een hbo-opleiding in journalistiek of vergelijkbaar.
  • Je hebt aantoonbare ervaring als redacteur/producer voor audiovisuele producties; ervaring met de ontwikkeling van content voor
    musea is een pre.
  • Je hebt interesse in wetenschap en snapt hoe de universitaire wereld in elkaar zit.
  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van content voor families, kinderen en jongeren.
  • Je bent een vlotte en doortastende researcher met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.
  • Je bent een strakke planner en weet alle lijntjes moeiteloos bij elkaar te houden.
  • Je bent stressbestendig, proactief, assertief, werkt snel en nauwkeurig.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 0,6-0,8 fte voor de duur van 1 jaar. Het contract eindigt na een jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 3.098,- en maximaal € 4.670,- (schaal 9 of 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 
Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst. Met een groot en breed netwerk van wetenschappers ontwikkelt het Centrum voor Wetenschap en Cultuur public engagementprogramma’s, projecten en interne scholing en kennisdeling, onder meer via het Wetenschapsknooppunt, Studium Generale, Parnassos Cultuurcentrum en het Universiteitsmuseum Utrecht. Hiermee ondersteunt het CWC de ambities van de Universiteit Utrecht op het gebied van maatschappelijke impact.

Bij het CWC werken 70 mensen in een regulier dienstverband en er zijn daarnaast veel stagiaires, studenten en vrijwilligers actief. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen zorgen voor een creatief en inspirerend werkklimaat. We werken flexibel en hybride op de mooiste plek van Utrecht, aan de Lange Nieuwstraat.

Specificaties

  • Marketing en communicatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 24—32 uur per week
  • €3098—€4670 per maand
  • HBO
  • 1193969

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you