Medewerker Bibliotheekservices (0,6 fte)

Medewerker Bibliotheekservices (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 16 aug Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de afdeling Frontoffice (zowel locatie Zernike als binnenstad) zijn wij op zoek naar een medewerker bibliotheekservices.

Wat je gaat doen
Als Medewerker Bibliotheekservices draag jij bij aan een optimale studiebeleving en een uitstekende bibliotheekdienstverlening aan on

Functieomschrijving

Voor de afdeling Frontoffice (zowel locatie Zernike als binnenstad) zijn wij op zoek naar een medewerker bibliotheekservices.

Wat je gaat doen
Als Medewerker Bibliotheekservices draag jij bij aan een optimale studiebeleving en een uitstekende bibliotheekdienstverlening aan onze klanten op beide locaties. Met een focus op de klant en gevoel voor hospitality zorg je ervoor dat onze bezoekers zich thuis voelen. Als lid van het all-round team stem je jouw werkzaamheden af met je collega’s. Samen zijn jullie het eerste aanspreekpunt en het gezicht van onze dienst. Je verstrekt informatie over o.a. onze diensten, producten, fysieke en digitale collecties, informatiesystemen, en uitleenprocedures. Met oog voor detail zorg je voor perfecte communicatie.

Je taken omvatten onder meer:
- eerstelijns werkzaamheden: Het van achter de servicebalie afsluiten van nieuwe abonnementen, inname en afgifte van boeken voor het interbibliothecair leenverkeer en beantwoorden van klantvragen
- tweedelijns werkzaamheden: Het afhandelen van interbibliothecair leenverkeer, scriptieverwerking, readercontrole, scan- en kopieerwerkzaamheden en diverse administratieve taken
- ambulante werkzaamheden: Beheer van de opengestelde collecties, het halen en retourneren van aanvragen vanuit deze collecties, het handhaven van de huisregels. Je geeft indien nodig rondleidingen.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Je bent klantgericht en dienstverlenend, stressbestendig, teamplayer, leergierig, accuraat, resultaatgericht, pro-actief, opmerkzaam, adequaat en in staat om feedback te geven en te ontvangen.

Je hebt:
- aantoonbare kennis van en affiniteit met internet en e-diensten, digitale toepassingen en informatievaardigheden
- inzicht in of ervaring met bibliotheeksystemen
- goede communicatieve vaardigheden
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
- van nature een flexibele werkhouding; kunnen werken in wisselende diensten binnen een rooster (08.00u-20.00u) en, indien nodig, op verschillende locaties
- in teamverband kunnen werken met gedeelde verantwoordelijkheid
- basis ICT-kennis om klanten te helpen met eenvoudige ICT-vragen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 3.026 (schaal 6) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto inkomen
- een contract voor 0,6 fte voor de periode van een jaar. Dit dienstverband kan na de overeengekomen einddatum - afhankelijk van de uitkomst van het Resultaat & Ontwikkelingsgesprek en overige (interne) omstandigheden -omgezet worden naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Binnen het systeem van universitair functie ordenen is het functieprofiel Medewerker Bibliotheekservices 2.

Het dragen van bedrijfskleding is een vereiste.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk.

Afdeling

Bibliotheek Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die behoort tot de Europese top. Onderzoekers en docenten in tal van vakgebieden zijn gepassioneerd voor hun werk en krijgen de kans om zich te ontplooien. De universiteit spant zich in om de talenten, ambities en prestaties van haar 36.000 studenten en 7.500 medewerkers te belonen.

Meer weten over de RUG? Kijk op: www.rug.nl/about-us.

De Universiteitsbibliotheek (UB) Groningen is het informatieknooppunt van de Rijksuniversiteit Groningen. Als centrum van expertise en dienstverlening is de UB innovatief, professioneel en klantgericht. De UB benut de mogelijkheden van ICT om de beschikbaarheid van informatie te vergroten, het onderzoek van de universiteit te promoten en wetenschappelijk werk en kennis te bewaren voor toekomstige generaties. Met op de behoeften van studenten afgestemde faciliteiten draagt de UB bij aan studierendement en werkplezier.

Naast de locatie in de binnenstad beschikt de UB over een locatie in het Duisenberggebouw op de Zernike Campus. De Zernike Campus is een levendig gebied ten noorden van de binnenstad van Groningen waar onderwijs, kennis en ondernemerschap samenkomen en samen werken. De afgelopen jaren heeft de Zernike Campus qua sfeer en uitstraling een flinke boost gekregen. De UB Zernike beschikt over 152 studieplaatsen en 60 computerwerkplekken. Tevens heeft de bibliotheek een aantal studiekabinetten beschikbaar voor zowel individueel gebruik als voor gebruik door (kleine) groepen.

De afdeling Frontoffice en beheer gedrukte collecties bestaat uit 31 medewerkers en 35 studentmedewerkers, ondergebracht in drie teams op de twee locaties. De afdeling wordt aangestuurd door een afdelingshoofd en drie teamleiders. De teams Frontoffice zorgen voor de eerstelijns dienstverlening (Servicebalie) en tweedelijns dienstverlening (achter de schermen). De UB ontvangt dagelijks meer dan 10.000 bezoekers in de perioden waarin bij de RUG tentamens plaatsvinden.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Taal en cultuur
  • max. 23 uur per week
  • max. €3026 per maand
  • MBO
  • 222459

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you