Redacteur / medewerker onderzoekscommunicatie

Redacteur / medewerker onderzoekscommunicatie

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 8 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een hart voor de wetenschap en zoek jij een dynamische communicatiebaan met veel afwisseling? Dan nodigen we je van harte uit te reageren op de functie van Redacteur/medewerker onderzoekscommunicatie bij de Universiteit Leiden.

Functieomschrijving

De directie Strategische Communicatie en Marketing zoekt een communicatiespecialist op het gebied van onderzoeksprojecten en wetenschapscommunicatie. Samen met de adviseur wetenschapscommunicatie houd je je bezig met de communicatie van een aantal interdisciplinaire onderzoeksprogramma's binnen de Universiteit Leiden. Je ondersteunt de projecten bij hun communicatievragen, gaat zelf content maken - artikelen schrijven, beeld- en webredactie - en werkt mee aan het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen per onderzoeksproject. Kortom: een allround wetenschapscommunicatie-functie, waarin je de gehele breedte van het onderzoek van de Universiteit Leiden tegenkomt.

De werkzaamheden
  • Opbouwen en onderhouden van contacten met de projectleiders en -onderzoekers, met het oog op interne nieuwsgaring;
  • Realiseren van (online) content: schrijven, redigeren en publiceren van nieuwsartikelen, webpagina's en andere communicatie-uitingen;
  • Beheer en doorontwikkeling van (online) communicatiemiddelen van elk onderzoeksproject;
  • Meewerken aan de ontwikkeling en uitvoering van communicatieplannen per project;
  • Overige communicatie-ondersteuning van de projectleiders, bijvoorbeeld bij evenementen;
  • Positionering van de onderzoeksprojecten binnen het totale onderzoeksveld van de universiteit en richting externe stakeholders.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Jouw profiel
  • Je hebt een WO/HBO opleiding op het gebied van communicatie of journalistiek gedaan;
  • Je hebt een vlotte pen en creatief in het bedenken en maken van communicatie-uitingen;
  • Je hebt al ervaring met het schrijven en redigeren voor web en print in de wetenschapscommunicatie of -journalistiek;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (mondeling en schriftelijk);
  • Je bent stressbestendig en hebt een pro-actieve, resultaatgerichte werkhouding;
  • Je begrijpt hoe grote complexe organisaties werken en hebt gevoel voor (interne) organisatorische processen. Je bent in staat om met een grote verscheidenheid aan (interne) stakeholders te werken;
  • Je combineert strategisch inzicht in het communicatieproces met een pragmatische instelling: je vertaalt wensen en plannen gemakkelijk naar de juiste communicatie-uitingen of -platformen.

Arbeidsvoorwaarden

Wat wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3.098,- en maximaal € 4.669,- per maand bij een fulltime aanstelling. Gezien de tijdelijkheid van de functie behoort een overeenkomst op basis van (interne)detachering tot de mogelijkheden.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover is na te lezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te worden waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij onze universitaire gemeenschap verrijken en versterken.

Werkgever

Universiteit Leiden

Over ons

De directie Strategische Communicatie en Marketing (SC&M) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het marketing- en communicatiebeleid van de Universiteit Leiden. Zij adviseert het College van Bestuur en biedt ondersteuning aan de faculteiten op het gebied van marketing en communicatie. Op deze wijze draagt zij bij aan de realisatie van het strategisch beleid van de Universiteit Leiden.

Informatie over de directie Strategische Communicatie en Marketing kun je vinden op:

http://www.organisatiegids.universiteitleiden.nl/bestuursbureau.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 32 uur per week
  • €3098—€4257 per maand
  • HBO+
  • 12081

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you