Docent Orthopedagogiek ‘Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten’ (0,6 fte)

Docent Orthopedagogiek ‘Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten’ (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 17 aug Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen de basiseenheid Orthopedagogiek ‘Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten’ zijn we per direct op zoek naar een betrokken docent om ons team te versterken. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van 12 maanden. We zijn op zoek naar een kandidaat met inhoudelijke e

Functieomschrijving

Binnen de basiseenheid Orthopedagogiek ‘Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten’ zijn we per direct op zoek naar een betrokken docent om ons team te versterken. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van 12 maanden. We zijn op zoek naar een kandidaat met inhoudelijke expertise op het gebied van de orthopedagogiek, en bij voorkeur praktijkervaring in het werkveld van de orthopedagogiek. De kandidaat gaat een bijdrage leveren aan het onderwijs binnen de bachelor- en masterprogramma’s. Het gaat daarbij om inhoudelijke, methodologische en vaardigheidsgerichte onderdelen in de reguliere bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen en de mastertrack Orthopedagogiek. De taken bestaan voornamelijk uit het begeleiden van studenten bij hun klinische stages (inclusief casuïstiek), naast het verzorgen van werkgroepen. De exacte invulling van werkzaamheden is mede afhankelijk van de kennis en ervaring van de kandidaten.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- een afgeronde Masteropleiding in de (Ortho)pedagogiek, Ontwikkelingspsychologie of Onderwijswetenschappen
- enige onderzoekservaring
- ervaring met en interesse in het verzorgen van onderwijs aan studenten (werkgroepen geven en stagebegeleiding)
- bij voorkeur enige klinische ervaring
- kennis van het onderwijsprogramma Orthopedagogiek is een pré
- goed kunnen werken in teamverband
- beschikt over de competenties: analytisch vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid
- goede sociale en communicatieve vaardigheden
- goede beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk en mondeling).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring van minimaal € 2.960 tot maximaal € 4.670 (schaal 10) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- een tijdelijke aanstelling voor de periode van 12 maanden met een werktijdomvang van 0,6 fte. Het bijbehorende UFO-profiel is Docent 4.

Datum van indiensttreding: 1 oktober 2022

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 36.000 studenten en 7.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de faculteit werken ca. 650 medewerkers.

Basiseenheid Orthopedagogiek ‘Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten’
De basiseenheid ‘Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten’ is samen met de basiseenheid ‘Leren & Ontwikkelen’ verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoekprogramma binnen Orthopedagogiek. Beide basiseenheden maken deel uit van de afdeling Pedagogische en Onderwijskundige Wetenschappen, en werken intensief samen op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Het onderzoek van de basiseenheid ‘Gedrag, Opvoeding en Kinderrechten’ is met name gericht op het beter begrijpen, in kaart brengen en behandelen van jeugd-, gezins- en opvoedproblemen. Hierbij zijn inclusiviteit en diversiteit belangrijke thema’s en werken we veelal met doelgroepen die blootgesteld worden aan een veelvoud aan risicofactoren (bijv. minderjarige vluchtelingen, gezinnen met meervoudige en complexe problemen). Ons uitgangspunt is een transactioneel, ontwikkelings- en systeem perspectief, waarbij we kinderen, jongeren en hun gezinnen bestuderen in hun context. We hebben sterke en langdurige samenwerkingen met maatschappelijke en klinische partners, zowel lokaal en nationaal als ook internationaal. In onze projecten streven we ernaar om kinderen en hun gezinnen en professionals zoveel mogelijk bij onze inspanningen te betrekken door een participatieve benadering te volgen.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 23 uur per week
  • max. €4670 per maand
  • Gepromoveerd
  • 222522

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you