Hoogleraar Cardiologie, in het bijzonder aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen

Hoogleraar Cardiologie, in het bijzonder aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 28 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De gewone leerstoel Cardiologie, in het bijzonder aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen heeft een omvang van 1,0 fte volgens de CAO UMC. De leerstoel is ingebed in de afdeling Hartziekten (Divisie 1) en in de afdeling Anatomie & Embryologie (Divisie 4) van het Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL), locatie LUMC en slaat een brug tussen het preklinische onderzoek en de kliniek.

Functieomschrijving

U zult als hoogleraar een stafpositie bekleden binnen de zowel de afdeling Hartziekten als de afdeling Anatomie & Embryologie. Binnen de afdeling Cardiologie zult u werkzaam zijn in het LUMC-team van cardiologen voor volwassen patiënten met aangeboren hartafwijkingen van het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL). Binnen dit team zult u specifieke expertise bijdragen met betrekking tot de morfologie en embryonale ontwikkeling van aangeboren hartafwijkingen en, mede vanuit uw aanstelling op de afdeling Anatomie & Embryologie, een bijdrage leveren aan klinisch en basaal wetenschappelijk onderzoek. Naast wekelijkse poliklinische patiëntenzorg en supervisie van klinische fellows, zult u betrokken zijn bij de ontwikkeling van klinische zorgpaden. Met name de ontwikkeling van een zorgpad voor de follow-up en behandeling van patiënten met een Fontan-circulatie verdient hierbij prioriteit. U zult onderzoek doen en begeleiden naar de cardiovasculaire ontwikkeling en morfologie van aangeboren hartafwijkingen en naar late complicaties van structurele hartziekten. U zult niet alleen nauw samenwerken met onderzoekers binnen de afdeling Hartziekten en Anatomie & Embryologie, maar ook met andere afdelingen binnen het LUMC en CAHAL, zoals de Cel & Chemische Biologie en de afdeling Radiologie. Daarnaast zult u participeren in de onderwijs curricula van het LUMC en in onderwijs aan arts-assistenten op het gebied van aangeboren hartafwijkingen. U zult een bestuurlijke rol vervullen in voor de positie relevante commissies of werkgroepen binnen het LUMC, zoals de werkgroep Leiden Vascular Medicine (LVM) en actief bijdragen aan het Cardiovasculaire onderzoekthema als lid van het managementteam. Van u wordt verder verwacht dat u lid bent van de Europese beroepsverenigingen die zich bezighouden met de zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijkingen, zoals de European Association of Cardiology (ESC) en de Association for European Paediatric and Congenital Cardiology (AEPC) en dat u daarin een actieve rol speelt bij de kennisoverdracht vanuit het CAHAL, locatie LUMC.

Samenvatting

·       U zult als hoogleraar een stafpositie bekleden binnen de zowel de afdeling Hartziekten als de afdeling Anatomie & Embryologie

·       U zult werkzaam zijn in het LUMC-team van cardiologen voor volwassen patiënten met aangeboren hartafwijkingen van het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL)

·       U draagt specifieke expertise bij met betrekking tot de morfologie en embryonale ontwikkeling van aangeboren hartafwijkingen

·       U levert een bijdrage aan klinisch en basaal wetenschappelijk onderzoek

·       U zult onderzoek doen en begeleiden naar de cardiovasculaire ontwikkeling en morfologie van aangeboren hartafwijkingen en naar late complicaties van structurele hartziekte

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een gepromoveerde cardioloog met ruime expertise op het gebied van de aangeboren hartafwijkingen bij volwassenen, met een specifieke deskundigheid in de morfologie en ontwikkeling van aangeboren hartafwijkingen. U bent een goed en productief onderzoeker met ruime ervaring in translationeel onderzoek van aangeboren en structurele hartafwijkingen en late complicaties hiervan, bij voorkeur op het gebied van celbiologische mechanismen van het ontstaan van hartritmestoornissen en autonome (dys)functie, en het morfologisch en ontwikkelings-biologisch substraat van aangeboren hartafwijkingen. U heeft bewezen onderzoek te kunnen verrichten, initiëren, en coördineren en een brug te kunnen slaan tussen fundamenteel en klinisch onderzoek en de kliniek en heeft bewezen succesvol fondsen te kunnen werven. U heeft tevens bewezen op goede wijze leiding te kunnen geven aan onderzoek en om promovendi te kunnen begeleiden tot een promotie. U bent een goed docent en begeleider die heeft bewezen op verschillende niveaus en aan verschillende doelgroepen onderwijs te kunnen geven met nadruk op cardiothoracale anatomie en embryologie van het gezonde hart en van aangeboren hartafwijkingen, U beschikt bij voorkeur al over de basiskwalificatie onderwijs (BKO). U bent lid van diverse nationale en internationale wetenschappelijke en professionele verenigingen en organisaties en beschikt over goede lokale, nationale en internationale samenwerkingsverbanden op het vakgebied van de leerstoel. Als hoogleraar houdt u zich aan de regels en codes rondom integriteit waaronder de Nederlandse Gedragscode Wetenschapsbeoefening en aan de regels rondom de nevenwerkzaamheden van het LUMC en de Universiteit Leiden.

Arbeidsvoorwaarden

U werkt in een dienstverband van 40 uur per week Het salaris is schaal HMS, CAO UMC

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

afdeling Cardiologie

De afdeling Cardiologie beschikt over een verpleegafdeling en Cardiac Care Unit (CCU) waar hoogcomplexe zorg wordt geleverd op het gebied van onder andere vergevorderd hartfalen (al dan niet met mechanische ondersteuning, waaronder een ventricular assist device (VAD)) en therapieresistente ventriculaire tachycardiën. De afdeling Anatomie en Embryologie (ANA) herbergt een breed scala aan researchprojecten met zeer uiteenlopende expertises. Het onderzoek van de afdeling ANA is fundamenteel en preklinisch georiënteerd. De nadruk ligt op stamcellen, ontwikkelingsbiologie en  mechanismen van cardiovasculaire ziekten. Daarnaast speelt het onderzoek doen naar de menselijke anatomie en het geven van onderwijs een belangrijke rol op de afdeling.

Specificaties

  • Hoogleraar; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid
  • max. 40 uur per week
  • Gepromoveerd
  • D.22.MH.CV.30

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you