Universitair docent Pedagogische Wetenschappen - schoolse basisvaardigheden & onderwijsleerproblemen

Universitair docent Pedagogische Wetenschappen - schoolse basisvaardigheden & onderwijsleerproblemen

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 18 sep Amsterdam

Functieomschrijving

Gepromoveerd in de sociale wetenschappen op een terrein relevant voor de Orthopedagogiek en gedreven in het doen van onderwijs én het geven van onderzoek?

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen zoekt per direct een Universitair Docent die gaat participeren in het onderzoek en onderwijs op het gebied van de Pedagogische wetenschappen.

Als Universitair Docent maak je deel uit van de programmagroep Ontwikkelingsproblemen en Onderwijs. Binnen deze groep wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van kinderen met speciale zorgbehoeften in het onderwijs. De nadruk ligt op het verwerven van fundamentele kennis over processen die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van cognitieve en sociaal-emotionele vaardigheden en op methoden om deze processen via instructie en de sociale vaardigheden van de leerkracht te beïnvloeden. Een deel van het onderzoek is gericht op de verwerving van schoolse basisvaardigheden in het primair onderwijs (lezen, spellen, rekenen) en op de etiologie, diagnostiek en behandeling van leerstoornissen. De groep participeert vooral in de bachelor en masteropleiding (Ortho)pedagogiek en in de Universitaire PABO van Amsterdam (UPvA).

Wat ga je doen
 • het verzorgen van onderwijs over de verwerving van de schoolse basisvaardigheden (lezen, spellen, rekenen) en over leerstoornissen op deze gebieden;
 • het verzorgen van klinisch onderwijs, waaronder het verzorgen van practica diagnostiek en behandeling en indien mogelijk het begeleiden van klinische stages;
 • het begeleiden van bachelor- en masterscripties;
 • participatie in onderzoek naar verwerving van schoolse basisvaardigheden;
 • participatie in onderzoek naar leerstoornissen;
 • participatie in onderzoek van de Werkplaats Onderwijsonderzoek Amsterdam;
 • meewerken aan het aanvragen van subsidies voor onderzoek;
 • actieve participatie in de programmagroep.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

 • (bijna) gepromoveerd in de sociale wetenschappen op een terrein relevant voor de Orthopedagogiek;
 • uitstekende publicaties bij voorkeur op het gebied van verwerving van schoolse basisvaardigheden en leerstoornissen;
 • ervaring met het geven van (klinisch) onderwijs;
 • uitstekende onderwijsbeoordelingen en bij voorkeur in bezit van een BKO;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • collegiaal en verbindend.
Kennis van en ervaring met geavanceerde statistische methoden en technieken strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 38 uur per week voor de duur van 12-18 maanden (afhankelijk van of je al in dienst bent van de UvA). De verhouding onderwijs-onderzoektijd is 60-40, maar voor beginnende UD's in het eerste jaar 50-50. Bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen en voldoende formatieruimte is een vast dienstverband mogelijk.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal € 3.974,00 en maximaal € 5.439,00 bruto per maand bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (conform schaal 11, CAO-Universiteiten van Nederland). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Additionele informatie

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met:

 1. Peter de Jong, Hoogleraar Orthopedagogiek p.f.dejong@uva.nl

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 9923

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw brief en cv graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren.

De reactietermijn sluit op 18 september 2022 . Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw brief en cv graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren.

De reactietermijn sluit op 18 september 2022 . Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Solliciteer uiterlijk op 18 sep. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).