Strategic Portfolio Manager Real Estate (0,8- 1.0 fte)

Strategic Portfolio Manager Real Estate (0,8- 1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 31 okt Eindhoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Mensen zijn het hart en ziel van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Met uitstekende onderzoeks- en onderwijsprogramma's, maken we deel uit van nationale en internationale academische netwerken, nemen we deel aan samenwerkingsverbanden met de industrie en maatschappelijke organisaties, en zijn we het academische hart van de toptechnologieregio Brainport. Bovendien is de TU/e een belangrijke spil in een wereldklasse hightech ecosysteem. We staan internationaal bekend om onze expertise op het gebied van wetenschappelijke en technologische basisdisciplines.

De TU/e heeft de ambitie om bij de leidende universiteiten op het gebied van wetenschap en technologie te blijven behoren. Drie uitdagingen zijn fundamenteel voor onze visie voor 2030: 1. een duurzame wereld; 2. de technologische revolutie; en 3. de impact van technologie op de samenleving.

De technologieregio Brainport is een succesvolle groeiregio en daarmee groeit de TU/e zelf ook. Er is een toenemende vraag naar onze studenten, de studentenpopulatie groeit hierdoor, hybride werken en nieuwe vormen van onderwijs nemen steeds grotere vormen aan, en er wordt steeds meer onderzoek opgezet binnen de TU/e. Dit alles heeft impact op de technische complexiteit van en op de vraag naar (duurzame en innovatieve) huisvesting. Al het vastgoed van de TU/e bevindt zich op één campusterrein, en beslaat momenteel een oppervlakte van 300.000 m2 verdeeld over 75 hectare, verdeeld over zo'n 50 gebouwen.

Het team

Real Estate (RE) is één van de centrale diensten van de Technische Universiteit Eindhoven en is verantwoordelijk voor de totale vastgoedontwikkeling, het vastgoedbeheer, het parkmanagement en de 75 hectaren tellende terrein van de TU/e Campus. Daarnaast heeft Real Estate een adviserende rol naar de faculteiten en diensten op huisvestingsgebied, en is er sprake van een klant/opdrachtgever-relatie voor wat betreft huisvestingsprojecten. Ook faciliteert het RE-team de overige vastgoedeigenaren, met vastgoed op het gebied van wonen, HBO-onderwijs en andere bedrijvigheid.

Real Estate telt momenteel ongeveer 60 medewerkers en bestaat uit de afdelingen Strategy & Consultancy, Projects en Maintenance, die ondersteund worden door de stafafdelingen Facility Support en Finance & Control.

Voor ons team van Strategy & Consultancy zoeken wij een Strategisch Portefeuillemanager Vastgoed. Binnen dit team werken zelfstandige professionals met een eigen aandachtsgebied. Zij dragen in diverse samenwerkingsverbanden bij aan de verdere ontwikkeling van de TU/e Campus. Die samenwerking vindt zowel intern binnen de TU/e plaats als ook extern met publieke en private partijen.
 

De positie

Als Strategisch Portefeuillemanager adviseer je op strategisch niveau over een financieel gezond en zorgvuldig gebruik van de vastgoedportefeuille. Je hebt inzicht in, en het overzicht over de totale vastgoedportefeuille van de TU/e campus en als Portefeuillemanager stuur je op noodzakelijke ontwikkelingen, om het vastgoedaanbod continu te laten aansluiten bij de huisvestingsbehoefte van de TU/e, zowel op het gebied va onderzoek als onderwijs en valorisatie. Je bewaakt de samenhang van de ontwikkelingen op de campus, waarbij gebouwen niet los kunnen worden gezien van het terrein, en de campus niet los kan worden gezien van de omgeving en de Brainportregio.

Voor een succesvolle uitvoering van deze positie ben je op de hoogte van actuele trends op het gebied van groei, internationalisering, digitalisering en campusontwikkelingen, zowel intern als extern. Je vertaalt deze trends naar (lange termijn) plannen voor de vastgoedportefeuille. Onder leiding van het management neem je de regie in de uitwerking van strategische vastgoedplannen en bijbehorende alternatieve scenario's. Ook maak je samen met andere afdelingen binnen RE de kwaliteit van het vastgoed verder inzichtelijk.
 

Wat ga je doen:
  • Opstellen van middellange huisvestings- en vastgoedplannen voor de TU/e, uitgaande van de beleidsdoelstellingen van de universiteit, maar ook van ontwikkelingen in de stad en de regio.
  • Opstellen van een visie op de vastgoedstrategie en de noodzakelijke campusontwikkeling op korte, middellange en lange termijn, a.d.h.v de behoefteanalyse van de TU/e, het masterplan, de landschapsvisie, de profilering en programmering van de campus etc.
  • Bewaken van de uitgangspunten van de vastgoedstrategiestrategie, zodat de gepaste samenstelling en vitaliteit van de vastgoedportefeuille geborgd is voor zowel de huisvesting van de universiteit, als van derden op het campusterrein.
  • Adviseren over voorgenomen investeringen op projectniveau in relatie tot de vraag en de aanwezige portefeuille, rekening houdend met beheer- en renovatiemomenten.
  • Adviseren over en regie voeren op (noodzakelijke) ontwikkelingen op de TU/e Campus voor de zogenoemde derden: gebiedsontwikkeling, evenals voor partijen die zich op de campus willen vestigen.
  • Opstellen, actualiseren en analyseren van beleid ten aanzien van de vastgoedstrategie, assetmanagement en het opstellen van relevante managementrapportages waarin de samenstelling van de vastgoedportefeuille overzichtelijk is weergegeven.
  • Je zorgt ervoor dat onze systemen actueel zijn en blijven, en dat onze data op orde is en neemt het initiatief om verbeteringen op dit vlak door te voeren.  
  • Opstellen portefeuille jaarplannen en schuifplannen i.r.t. de (vraag)ontwikkelingen, herontwikkelingen, renovaties, GVO, beheer en onderhoud.
  • Prestaties monitoren a.d.h.v. kwalitatieve prestatie indicatoren, zowel van de vastgoedvoorraad als van de campusontwikkeling (bijvoorbeeld behoud groen, bereikbaarheid, inrichting infra etc.).

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

Wie ben jij:
  • Je hebt minimaal 5/10 jaar relevante werkervaring met het adviseren, analyseren en ondersteunen van het management op het gebied van huisvesting. Deze ervaring heb je bij voorkeur opgedaan binnen een organisatie met een grote vastgoedportefeuille.
  • Je kunt goed in scenario's denken en je hebt ervaring met het werken met lange termijn vastgoedplanningen. Je bent analytisch, beschikt over een conceptueel vermogen en organisatiesensitiviteit en je hebt overtuigingskracht.
  • Je beschikt over een goed ontwikkeld gevoel voor het werken in complexe politiek-bestuurlijke organisatie.
  • Je beschikt over een opleiding op HBO- of WO-niveau, bij voorkeur in de richting van vastgoedmanagement of vergelijkbaar.
  • Je kunt effectief mondeling en schriftelijk communiceren, zowel in het Nederlands als Engels (minimaal op C1-niveau) met inhoudelijk deskundigen, niet-inhoudelijk betrokkenen, bestuurders en andere stakeholders.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
  • Een boeiende vastgoedpositie bij een toonaangevende, groeiende universiteit. 
  • Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 4.814,- en maximaal € 6.181,- bruto per maand (schaal 12 CAO Nederlandse Universiteiten).
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 41 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, een ruime werkgeversbijdrage aan de ABP-pensioenregeling, een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, betaald ouderschapsverlof, kinderopvang op de campus én uitstekende sportfaciliteiten.
  • Bij de start betreft het een tijdelijk contract voor de periode van één jaar, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Leren en ontwikkelen vinden we belangrijk. Daarom bieden we je gratis toegang tot trainingsprogramma's en een gunstige regeling voor werk-gerelateerd studeren.  
  • De TU/e ondersteunt hybride werken; met het oog hierop wordt er een thuiswerkvergoeding van €2,- per thuiswerkdag gegeven en een internetvergoeding van €25,- per maand.
  • Voor meer informatie, zie ook Arbeidsvoorwaarden TU/e.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 38 uur per week
  • HBO
  • V85.5817

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you