Opleider deskundige infectiepreventie

Opleider deskundige infectiepreventie

Geplaatst Deadline Locatie
21 jul 31 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Een dynamische combinatiefunctie, waarin je als opleider voor de opleiding Deskundige Infectiepreventie (DI) samenwerkt met collega-(senior)opleiders aan de Utrecht Academie. Hiernaast ben je deels werkzaam als DI in het team infectiepreventie UMCU.

Functieomschrijving

Als opleider ben je verantwoordelijk voor het coördineren van opleidingsgroepen voor de opleiding tot deskundige infectiepreventie. Je geeft zelf lessen en evalueert met studenten het onderwijs en begeleidt hen tijdens het leerproces. Hiernaast ontwikkel je, met je collega-opleiders, binnen de structuur van de opleiding onderwijsmateriaal en modulen. Je draagt bij aan het opleveren van gekwalificeerde DI door uitvoering te geven aan verschillende onderwijsrollen binnen het leren op school.

In deze combinatiefunctie krijg je als deskundige infectiepreventie te maken met diverse en uitdagende casuïstiek. De patiëntcategorie is (vaak) complex en betreft onder andere jonge patiënten van het Wilhelmina kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum. Daarnaast is de opvang van patiënten met hoog pathogene infectieziekten mogelijk in het calamiteitenhospitaal, gesitueerd onder het UMC Utrecht. Je hebt je eigen aandachtsgebieden, bijvoorbeeld een hoog risico afdeling (zoals de OK of Kinder- IC), infectieregistratie, onderwijs of bouw. De diversiteit aan afdelingen en organisaties is enorm en dat maakt deze functie extra interessant.

Het betreft een functie als opleider voor de opleiding DI ten behoeve van het theoriedeel aan de Utrecht Academie, in combinatie met een afgebakende rol binnen het team infectiepreventie van het UMC Utrecht, om contact te houden met het werken in de praktijk (32-36 uur per week). De exacte invulling van deze rol is bespreekbaar, zo bestaat het vervullen van de rol als praktijkbegeleider binnen de afdeling IP tot de mogelijkheid.

Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd met uitzicht op vast.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je bent een enthousiaste deskundige infectiepreventie met recente werkervaring in de praktijk (minimaal 2 jaar).
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in het geven van onderwijs en het in de praktijk begeleiden van deskundigen infectiepreventie in opleiding.
  • Je hebt affiniteit met onderwijs en je wilt graag je kennis delen met beginnende beroepsbeoefenaren. Een scholingstraject ten behoeve van de basiskwalificatie docent kan tot de mogelijkheden behoren (duur 1½ -2 jaar). (Modulen uit de Leergang Opleiden in de Zorg: Prikkelend lesgeven vanuit een verantwoord ontwerp, EBP, Innovatief ontwerpen, Toetsen in de praktijk en Coachen van studenten.) De opleidingskosten zijn voor rekening en in tijd van de Academie / UMC Utrecht.
  • Je bent gemotiveerd om je kennis, ervaring, en enthousiasme voor het vak over te brengen, je bent een teamspeler en je hebt een flexibele instelling. Daarnaast ben je resultaatgericht en communicatief zeer vaardig.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (32-36 uur) functie bedraagt maximaal € 4.707,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. 

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

Afdeling

UMC Utrecht Academie & Infectiepreventie

De UMC Utrecht Academie

Samen met 45 collega’s werk je aan het opleiden van top zorgprofessionals, je staat aan de basis van het continu verbeteren van de zorg in Nederland. De UMC Utrecht Academie verzorgt (vervolg)opleidingen voor verpleegkundigen en voor medisch ondersteunende beroepen, zoals operatieassistent en anesthesiemedewerker en is het één na grootste opleidingscentrum van de Universitair Medische Centra. Door de groei van het aantal studenten en een grote onderwijsinnovatie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die wij de mogelijkheid willen bieden om zichzelf verder te ontwikkelen binnen het vakgebied van het onderwijs.

De afdeling infectiepreventie

Het team van bevlogen, en hartelijke collega’s bestaat uit vijf andere deskundigen infectiepreventie, drie artsen microbioloog, een teammanager, een datamanager, kwaliteitsadviseur, twee assistenten deskundigen infectiepreventie en collega's in opleiding. De afdeling infectiepreventie van het UMC Utrecht maakt deel uit van de afdeling medische microbiologie en werkt voor de locaties Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU), het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), het Centraal Militair Hospitaal (CMH), Revalidatiecentrum De Hoogstraat en het Militair Revalidatie Centrum Doorn. Hiernaast verzorgt de afdeling infectiepreventie ook de dienstverlening voor het kinderoncologisch Prinses Máxima Centrum en het Calamiteitenhospitaal.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Paramedische patiëntenzorg; Patiëntenzorg: overig
  • 32—36 uur per week
  • max. €4707 per maand
  • HBO
  • 2022-2207

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584 CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you