Associate lector Sensormetingen en data-analyse

Associate lector Sensormetingen en data-analyse

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 26 aug Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Word jij enthousiast van het perfectioneren van meetopstellingen en het combineren en verwerken van meetdata? Wil jij verantwoordelijkheid nemen in de leiding van projecten? Ben jij een data-scientist die wil werken aan metingen op elektromagnetische velden? En wil je werken in een multidisciplinair team van natuurkundigen, elektrotechnici en mechatronici?

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als associate lector ben je de rechterhand van de lector van het lectoraat Smart Sensor Systems. Je leidt zelfstandig onderzoeksprojecten en geeft nieuwe onderzoekslijnen vorm. Je bent de programmamanager binnen het lectoraat van onder andere een groot EU-project over de effecten van blootstelling aan en gezondheidseffecten van 5G-straling. In dat project werk je zelf ook mee aan de meetsurveys, analyse en interpretatie. Je werkt samen met onderzoeksinstituten en universiteiten uit o.a. Israël, Spanje, Zweden en België. Ook ben jij eindverantwoordelijke van enkele lopende NWA ORC-projecten. Naast die rol werk je zelf actief aan de projecten en de uitvoering van werkpakketten op het vlak van dataverzameling- en interpretatie. 

We zijn op zoek naar een gepromoveerd natuurkundige, elektrotechnicus of mechatronicus met ervaring in statistisch onderzoek en kennis van data-analysetechnieken. Je hebt ervaring met het meten en interpreteren van milieu-data en blootstellingsdata (luchtkwaliteit, ademgassen). Je weet hoe je data moet verzamelen, beoordelen en analyseren. Bij voorkeur heb je ervaring met het meten aan elektromagnetische velden en omgevingsblootstellingen. In je rol als programmamanager ben je stevig, nauwkeurig en verbindend. Je zorgt dat projecten en deliverables volgens begroting en planning succesvol behaald worden.

Jij bent in de groep degene die sensorprototypes test voor ze het veld in gaan. Je doet meetsurveys met stationaire sensoren en wearables en je combineert de data van die metingen om te komen tot betrouwbare modellen en in de praktijk bruikbare resultaten. Het gaat om metingen in de gebouwde omgeving en bedrijfssituaties, bijvoorbeeld in de agro-sector (kassen, stallen). Je werkt bijvoorbeeld aan e-noses en vision-sensoren. Kenmerkend voor ons onderzoek is dat het geïnspireerd is op vragen uit de praktijk en dat we het uitvoeren in consortia van kennisinstellingen en praktijkpartners.

Als associate lector ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor een onderzoekslijn, het uitvoeren van innovatief, complex en multidisciplinair onderzoek op de geformuleerde ambities, de kwaliteit van het onderzoek, het verzorgen van onderwijs en het begeleiden van studenten bij onderzoek. De rol van associate lector wordt vaak gezien als de opstap naar een rol als lector bij een hogeschool en biedt de kans ervaring op te doen met het leiden van onderzoek. In je rol wordt van je verwacht dat je externe middelen genereert voor nieuwe onderzoeksprojecten. Zo geef je mede vorm aan de ontwikkeling van de groep.

Je gaat aan de slag in het lectoraat Smart Sensor Systems. Het lectoraat is verbonden aan de faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving en het Kenniscentrum Digital Operations & Finance, dat bestaat uit zeven lectoraten. Smart Sensor Systems onderzoekt en ontwikkelt systemen waarbij meten, combineren, analyseren met Artificial Intelligence en het bieden van handelingsperspectieven centraal staan. Predictie en preventie zijn de kernwoorden van het lectoraat: gezond houden van mens, dier, plant en machine door mensen en apparaten te helpen de juiste beslissingen te nemen. Hierbij staan metingen aan (milieu) blootstelling, voeding, ondernomen activiteiten en gezondheid centraal. Met deze metingen worden predictiemodellen gebouwd om op tijd maatregelen te kunnen nemen ter voorkoming van nadelige gezondheidseffecten en uitval. 

Specificaties

De Haagse Hogeschool (HHS)

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd binnen een technisch vakgebied op een data-analyse onderwerp en hebt affiniteit met vraagstukken rondom predictiemodellen gebaseerd op verschillende datasets en multimodale metingen. Daarnaast verwachten we ervaring met praktijkgericht onderzoek en subsidie aanvragen. En uiteraard ben je gedreven om je bevindingen te delen met de buitenwereld in lezingen en peer reviewed artikelen.

Je beschikt over: 

  • kennis van actuele ontwikkelingen rondom meetmethoden en data-analyse;
  • een relevant track record van (semi-) wetenschappelijke publicaties (H-index > 7), presentaties en onderzoekssubsidies;
  • een relevant netwerk in de kennisinfrastructuur binnen en buiten de hogeschool en een netwerk binnen het werkveld van het lectoraat, bedrijven en kennisinstellingen in de regio en landelijk;
  • een succesvol track record in het verwerven van tweede en derde geldstroom middelen voor onderzoek;
  • kennis en ervaring in programmeren in ieder geval in Matlab, R of Python;
  • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: max 4 jaar.

Wat bieden wij?

Een zelfstandige functie in een zich snel ontwikkelend kenniscentrum, een leidende rol in een onderzoekslijn en het creëren van synergie met andere onderzoeken die verwant zijn. Je hebt toegang tot verschillende teams en lectoraten. Je brengt de Haagse Hogeschool een stap verder in de ambitie om de regionale speler te zijn in sensormetingen en data-analyse. Je werkt op het snijvlak van onderzoek, beleid en praktijk met alle dynamiek en ontwikkelingsmogelijkheden die daarbij horen.

Daarnaast bieden wij:

  • een tijdelijke benoeming van een maximum van vier jaar (D4) met een tussentijdse evaluatie na een jaar en een omvang van maximaal 0,6 – 1,0 fte;
  • een salaris van minimaal € 5.670,10 tot maximaal € 7.227,86 bruto per maand (schaal 14) bij een volledige werkweek;
  • een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • een ruime verlofregeling van ongeveer 53 dagen bij een fulltime aanstelling, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale feestdagen; 
  • lees meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Werkgever

De Haagse Hogeschool als inclusieve campus

De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.

Afdeling

De faculteit TIS en het kenniscentrum Digital Operations & Finance

De Faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving leidt ingenieurs op die interdisciplinair werken vanuit een maatschappelijke urgentie en actuele vraagstukken state of the art oplossen. De faculteit verzorgt onderwijs aan 3400 studenten van Werktuigbouwkunde, Toegepaste Wiskunde, Bouwkunde, Civiele Techniek, Ruimtelijke Ontwikkeling, Elektrotechniek, Mechatronica, Process & Food Technology, Technische Bedrijfskunde, Industrieel Product Ontwerpen (en de Engelstalige variant: Industrial Design Engineering) en Technische Natuurkunde.

De onderzoekers van het kenniscentrum Digital Operations & Finance werken aan een ‘economie die deugt’. Met ons onderzoek stellen we bedrijven en ondernemers in staat om met behulp van digitale technologie hun voetafdruk op ruimte, grondstoffen, medewerkers en medemensen te verkleinen. Kenmerkend voor ons onderzoek als kenniscentrum is dat we invalshoeken vanuit tech en business combineren. We ontwikkelen niet alleen digitale technologie, maar onderzoeken ook de rol daarvan in bedrijfsvoering en waardeketen.

Specificaties

  • Universitair docent; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • 22—38 uur per week
  • €5670—€7227 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT HH 20220722

Werkgever

De Haagse Hogeschool (HHS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you