Docent Wetenschappelijke Vorming

Docent Wetenschappelijke Vorming

Geplaatst Deadline Locatie
25 jul 30 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Vanwege de toename aan onderwijsactiviteiten en vertrek van een collega, zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons team!

Als docent wetenschappelijke vorming verzorg je onderwijs aan studenten van de opleidingen Geneeskunde en Klinische Technologie. In het onderwijs binnen de lijn ''wetenschappelijke vorming'' leren we de student wetenschappelijk onderzoek op waarde te schatten, en een oordeel te vormen over de bruikbaarheid van onderzoeksresultaten in de klinische praktijk. Het aanleren van een kritische houding is daarbij belangrijk.

Je zult betrokken worden bij het onderwijs in alle jaren en fases van de opleidingen. Een groot deel van het onderwijs is kleinschalig, interactief onderwijs met pakweg 24 studenten. Het onderwijs omvat onder andere Journal Clubs in de bachelor en Evidence Based Medicine Clubs in de master. Daarnaast leer je studenten hoe ze Abstracts en Systematische Reviews moeten schrijven en ben je onderdeel van het beoordelingsteam van verschillende schrijfopdrachten. Ook krijg je de kans om betrokken te zijn bij e-learning onderwijs bijvoorbeeld in het kader van EU2P (European programme in Pharmacovigilance and Pharmacoepidemiology (https://www.eu2p.org/about-eu2p/education-programme) ) waar de afdeling Medische Informatica verantwoordelijk is voor de module rond identificatie en kwantificatie van bijwerkingen gerelateerd aan geneesmiddelengebruik.

Je werkt nauw samen in een onderwijsteam (van vier personen) dat zich samen verantwoordelijk voelt voor de hoge kwaliteit van de Wetenschappelijke Vorming en waar jij ook mag bijdragen aan het ontwikkelen, uitvoeren, coördineren, én innoveren van dit onderwijs. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

  • Je hebt een universitaire studie afgerond in een biomedische richting, bijvoorbeeld Geneeskunde, Biomedische wetenschappen of een vergelijkbare opleiding met veel medische kennis en kennis over het doen van onderzoek.
  • Je beheers de Nederlandse taal volledig.
  • Ervaring met het verzorgen van onderwijs en/of een PhD zijn een pre.
  • Je bent flexibel, hecht niet te veel aan vaste werktijden en kan met enthousiasme vertellen over zaken die anderen minder boeiend vinden.
  • Je bent bereid om didactische cursussen te volgen om een (deel) Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te behalen.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep van (bio)medisch universitair studenten en met (het zelf uitvoeren van) wetenschappelijk onderzoek.
  • Je ziet het als een uitdaging om studenten wetenschappelijk te vormen en een kritische houding bij te brengen.
  • Naast het werken in een team kun je ook prima zelfstandig werken.

Arbeidsvoorwaarden

  • Wij bieden je een tijdelijk dienstverband van 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging.
  • Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.800,- (schaal 10) en indien gepromoveerd € 5.584 (schaal 11), bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden.

Werkgever

Erasmus MC

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en vooroplopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

De afdeling Medische Informatica heeft als voornaamste taak het verrichten van (internationaal) wetenschappelijk onderzoek in de medische informatica en Health Data Science, en het verzorgen van onderwijs.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gezondheid
  • 29—36 uur per week
  • €4000—€5483 per maand
  • Universitair
  • 29.31.22.TG-P1024757-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you