Software developer

Software developer

Geplaatst Deadline Locatie
25 jul 28 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Door te experimenteren, prototypes te maken, en digitale infrastructuur te bouwen verzorgt het lab van iHub de technische basis van het onderzoek naar de invloed van digitalisering op de maatschappij. We verankeren daarbij publieke waarden zoals privacy, inclusie en duurzaamheid. Wil jij hieraan bijdragen en daarbij werken met open source technieken? Dan ben jij nodig als software developer. 
iHub zoekt drie software developers die gaan werken aan digitale infrastructuur om onderzoeksdata te pseudonimiseren en te beveiligen. Door verbeterde uitwisseling en betere verwerkingsmogelijkheden in te bouwen in een systeem, kan data beschikbaar gemaakt worden voor wetenschappelijke doeleinden en kan data uit verschillende bronnen veilig gekoppeld worden waar dat eerder niet mogelijk was. Onze afdeling heeft hiervoor het PEP systeem ontwikkeld, dat biomedische data pseudonimiseert en versleutelt bij de bron, en de data pas bij eigenlijk gebruik in de geautoriseerde verwerkingsomgeving weer ontsleutelt (end-to-end encryptie). PEP is geschreven in C++20.

Momenteel is PEP een data repository en beschikt niet over compute capaciteiten. De eerste wetenschappers zijn inmiddels gestart met het werken met data opgeslagen in PEP. Het doel is enerzijds om deze compute mogelijkheden in te bouwen, met behoud van de hoogwaardige beveiliging van data. En anderzijds is het doel om het PEP-systeem gebruikersvriendelijker te maken, gebaseerd op de feedback van de wetenschappers die ermee werken.

Projecten die PEP voor hun dataopslag gebruiken zijn Parkinson op Maat (Radboudumc), en de Healthy Brain Study (Radboud Universiteit, Max Planck Instituut, Radboudumc). Het doel van deze vacature is om de PEP data repository geschikt te maken voor twee nieuwe projecten: het OpenPlanet project van het OnePlanet Research Center en het HHAIR project van onderwijskunde aan de Radboud Universiteit. OnePlanet is een strategische samenwerking tussen de Wageningen University & Research, R&D center imec, Radboud Universiteit en Radboudumc. Het OpenPlanet project heeft als doel om grootschalige data-analyse van data uit meerdere bronnen (bijvoorbeeld gezondheidsdata en data uit de landbouwsector) mogelijk te maken, hoofdzakelijk voor regionale MKB’s. Ook data van de afdeling Onderwijskunde wordt in het PEP platform geïntegreerd zodat artificial intelligence onderzoek met data van leerlingen (verzameld in klaslokalen) zorgvuldig en goed beveiligd plaats kan vinden.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt hbo- of wo-werk- en denkniveau en je hebt twee jaar relevante werkervaring. 
  • Je hebt programmeerervaring met open source tooling (Rust of C++ is een pre).
  • Je hebt ervaring met samenwerkingstools voor softwareontwikkeling (b.v. GitLab).
  • Je wilt werken met CI/CD, containers, automatische crash reporting en code analyse tools.
  • Je bent flexibel en je functioneert goed in een multidisciplinair team.
  • Ervaring met het uitbrengen van software aan gebruikers is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van twee jaar.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  •  Het gaat om een tijdelijk dienstverband van twee jaar.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

iHub, de interdisciplinaire onderzoekshub van de Radboud Universiteit, dat onderzoek doet naar de invloed van digitalisering op de maatschappij en de wijze waarop publieke waarden geborgd kunnen worden in digitaliseringsprocessen. iHub wordt gevormd door wetenschappers uit verschillende disciplines: computerwetenschap, filosofie, rechten, sociale wetenschappen etc. iHub heeft een software ontwikkellab. Het doel van het software ontwikkellab is om technische expertise te bieden aan onderzoeksprojecten en te experimenteren met het ontwikkelen van 'value-driven' prototypes, waarbij we gebruik maken van de laatste wetenschappelijke inzichten. Met deze prototypes wordt beoogd nieuwe wetenschappelijke inzichten te verkrijgen, maar ook een maatschappelijke bijdrage te leveren. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe IRMA toepassingen (b.v. elektronische besluitvorming); Sphere Transgression Watch en het PEP project. Recent is gestart met de bouw van PubHubs, een nieuw sociaal netwerk gebaseerd op publieke waarden. Sommige lab projecten (zoals bijvoorbeeld het PEP project) worden uitgebouwd en naar de markt begeleid, mogelijk met externe partners. Onze lab projecten zijn typisch open-source en worden ontwikkeld met open-source tooling. Ze worden multi-platform uitgebracht (web/mobile/desktop), bij voorkeur gebruik makende van de Rust programmeertaal. Om efficiënt te werken worden veel taken binnen ons lab geautomatiseerd, zoals deployments, testen, software analyses, crash reporting. iHub waardeert duurzaamheid: het ontwerpen van processen en concepten voor de lange termijn met beperkte energievoetafdruk en minimale resources.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; IT
  • Natuurwetenschappen
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO+
  • 1192781

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you