Collectiespecialist Sociale Wetenschappen (Tilburg School of Social and Behavioral Studies)

Collectiespecialist Sociale Wetenschappen (Tilburg School of Social and Behavioral Studies)

Geplaatst Deadline Locatie
25 jul 14 aug Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | University Services is op zoek naar een Collectiespecialist Sociale Wetenschappen, (Tilburg School of Social and Behavioral Studies), Divisie en afdeling: Divisie LIS, Research Support
Full time equivalent: max 0,8 fte (32 uur per week)

Functieomschrijving

Vind jij het leuk ervoor te zorgen dat onze onderzoekers, docenten en studenten toegang hebben tot alle wetenschappelijke informatie en faciliteiten die zij nodig hebben om hun onderzoek te kunnen doen en hun onderwijs te kunnen verzorgen? Houd jij van de complexe puzzels die komen kijken bij het doen van systematisch literatuuronderzoek? En zet jij je graag in om het gebruik van de collectie zo gemakkelijk mogelijk te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De universiteitsbibliotheek van Tilburg University verzorgt de (toegang tot) wetenschappelijke informatie voor de vijf Schools, waaronder de Tilburg School of Social and Behavioral Studies (TSB). De collectiespecialisten zijn werkzaam bij de divisie Library & IT Services (LIS) en werken samen in de afdeling Research Support. Samen met onze collega’s van de afdeling Collectiemanagement werken wij aan de collectievorming, licentiëring en acquisitie, verwerking, beheer en beschikbaarstelling en informatievaardigheden. 

Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. 

Als Collectiespecialist TSB houd je je bezig met:

 • Collectioneren voor de Tilburg School of Social and Behavioral Studies voor onderwijs en onderzoek (in samenspraak met de School) binnen de gestelde financiële kaders;
 • Adviseren bij en faciliteren van het gebruik van de collectie voor onderzoek en onderwijs (waaronder de Testotheek en leermaterialen);
 • Begeleiden van systematisch literatuuronderzoek en scoping reviews; 
 • Het optimaal vindbaar en bruikbaar maken van de collectie voor onderzoekers, docenten en studenten mede door middel van training en voorlichting. Dit doe je samen met je collega’s van Collectiemanagement en InfoSkills.
 • Het meedenken over en bijdragen aan beleidsvorming als het gaat over collectioneren, decollectioneren, beheer en behoud van (digitale) collecties en (open access) publiceren.
 • Deelname aan nationale en internationale samenwerkingsverbanden op jouw vakgebied namens Tilburg University Library.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op WO-niveau binnen de sociale wetenschappen, zoals Psychologie, Sociologie of Personeelswetenschappen.
 • Je hebt kennis van of interesse in open access, het wetenschappelijke publicatieproces, auteursrecht en digitale onderzoeksmethodieken die gebruikt worden in de sociale wetenschappen.
 • Ervaring binnen een hogeronderwijsinstelling of een wetenschappelijke bibliotheek is een pre.
 • Kennis van veelgebruikte databronnen zoals PsycTESTS en COTAN is een pre.
 • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen aan het taalniveau passend bij de functie. Uiteraard bieden wij jou de mogelijkheid tot het volgen van een Engelse taalcursus om op het gewenste niveau komen.

Jouw talenten 

 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis.
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving.
 • Je bent een verbinder: je zoekt zelf actief de connectie met onderzoekers, docenten en studenten om aan te sluiten bij hun actuele vraagstukken binnen het onderwijs en onderzoek.  
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig: je leert graag en vindt het leuk om nieuwe onderwerpen uit te diepen. Dit doe je vanuit een intrinsieke motivatie om te leren en te verbeteren.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8 fte (32 uur per week) van de volledige werktijd.  

Het salaris bedraagt minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Specialist Wetenschappelijke Informatie 2 en salarisschaal 10 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 
Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. 
 
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.  
 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. 
 
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren. 
 
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.  

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

 • IT; Onderwijs; Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 32 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 20605

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you