Docent Bestuurskunde

Docent Bestuurskunde

Geplaatst Deadline Locatie
26 jul 15 aug Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Het gaat om onderwijstaken in de bacheloropleiding Bestuurskunde:
 • Het verzorgen van werkgroepen in de Bachelor. Voorbeelden van vakken zijn Statistiek, Publiek Management, Openbaar Bestuur en Bestuurswetenschap, Politicologie en Kwantitatief Leeronderzoek (zie ook de E-studiegids https://studiegids.leidenuniv.nl/studies/show/4857/bestuurskunde van de Bachelor Bestuurskunde voor beschrijvingen van vakken). Hierbij inbegrepen is ook assistentie bij de beoordeling van papers, tentamens en andere toets vormen;
 • Docent-mentoraat van een groep (eerstejaars) studenten;
 • Eventueel ondersteunende onderwijs taken bij andere (master)opleidingen;
 • De uitvoering van de taken vindt plaats in nauw overleg met de cursus- en bachelor coördinatoren.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Je bent vanaf eind augustus inzetbaar voor onderwijs op locatie in Den Haag voor diverse vakken;
 • Je beschikt over goede studieresultaten en een afgeronde master Public Administration of vergelijkbare discipline of 1 a 2 jaar werkervaring. Dit betreft een starterspositie;
 • Je beschikt over uitstekende schrijfvaardigheden in de Nederlandse taal en goede presentatievaardigheden;
 • Je hebt affiniteit met les geven en bent bereid ook mee te denken over en te werken aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs;
 • Je bent proactief en kunt goed omgaan met deadlines en werken onder druk;
 • Je hebt de vaardigheden om te werken in teamverband en u stelt zich collegiaal op;
 • De vaardigheid om les te geven in statistieken/of duurzaamheidis een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaarmet uitzicht op een vast dienstverband, afhankelijk van gebleken geschiktheid.Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.846,- en maximaal € 4.490,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden, Faculty of Governance and Global Affairs

Omschrijving organisatie
Wetenschap voor en over de samenleving is hét domein van de Faculteit Governance en Global Affairs (FGGA). FGGA verzorgt kwalitatief hoogwaardig interdisciplinair onderwijs over en onderzoek naar maatschappelijke en governancevraagstukken zoals terrorisme, organisatie van het openbaar bestuur, klimaatverandering en economische crises.
Hedendaagse onderwerpen worden zowel vanuit een bestuurskundig, politicologisch, economisch, juridisch als sociologisch perspectief benaderd. Door deze interdisciplinaire benadering krijgen het onderwijs en het onderzoek van de faculteit een grensoverschrijdend karakter.
De faculteit Governance en Global Affairs (FGGA) is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden en is gevestigd in Den Haag. Voor meer informatie over de faculteit klik hier.

Specificaties

 • Lector
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 32 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 12401

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Turfmarkt 99, 2511DP, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you