Onderzoeker stikstof (RIVM)

Onderzoeker stikstof (RIVM)

Geplaatst Deadline Locatie
26 jul 30 aug Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij bijdragen aan een goede monitoring van de stikstof in Nederland en heb je een wetenschappelijke achtergrond? Dan is deze functie mogelijk iets voor jou!

Functieomschrijving

Doel van de functie

In deze functie werk je in een team van 10 mensen aan de interpretatie en rapportage van veldmetingen van de stikstofdepositie. Van jou wordt gevraagd in het team zelfstandig onderdelen van de onderzoeksopgave op je te nemen, daarin wel de afstemming te zoeken met collega’s, maar vanuit een eigen verantwoordelijkheid.

Werkzaamheden en taken

Je analyseert beschikbare metingen van de stikstofconcentratie, depositie en (micro)meteorologie met behulp van statistische technieken en modellen. De geanalyseerde meetgegevens gebruiken we om berekeningen van verspreidingsmodellen te optimaliseren. Hier werk je ook aan mee. Je interpreteert en rapporteert ook over de veldmetingen van de stikstofdepositie. We vinden het ook van belang dat je mee denkt over de integrale analyse van de stikstofcyclus. Het kan zijn dat je ook bijdraagt aan ander – stikstofgerelateerd – onderzoek binnen het Centrum. Je werk draagt direct bij aan de duiding van de stikstofproblematiek.

Je voert zelfstandig onderzoeksopgaven uit binnen het project, onder aansturing van de projectleider. Je hebt een proactieve rol in de doorontwikkeling van de stikstofmonitoring, waarbij je de verbinding maakt tussen de verschillende stikstofmetingen en de verspreidingsmodellen. Je presenteert de resultaten in de vorm van rapporten, wetenschappelijke publicaties, websites, en voordrachten in het Nederlands en Engels. Kwaliteit en transparantie van de producten zijn daarbij essentieel. Waar nodig assisteer je bij het beantwoorden van (ad hoc) vragen van opdrachtgevers.

Uniek aan deze baan

Je draagt vanuit je wetenschappelijke expertise en affiniteit met het onderwerp bij aan betrouwbare cijfers in het stikstofdossier.

De zorg voor morgen begint vandaag.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Dit neem je mee:

  • je hebt een WO-opleiding afgerond, in bijvoorbeeld de milieu- natuurwetenschappen, bij voorkeur gepromoveerd;
  • je hebt onderzoekservaring (bijv. wetenschappelijke promotie) op het gebied van de verspreiding en depositie van stoffen, en bijvoorkeur van de stikstofproblematiek;
  • je hebt ervaring met micrometeorologische methoden en dataverwerking;
  • je beschikt bij voorkeur over een gedegen programmeerkennis van bij voorkeur R (eventueel Matlab of Python);
  • je hebt statistische kennis en vaardigheden. Sterke vaardigheden in de descriptieve en inferentiële statistiek zijn een pré;
  • je hebt ervaring met het schrijven van wetenschappelijke artikelen in het Nederlands en Engels en dit geeft je voldoening;
  • je kunt goed zelfstandig, maar ook in teamverband werken, je bent pragmatisch;
  • je bent in staat om proactief en pragmatisch te handelen in de doorontwikkeling van de stikstofmonitoring.

Dit is jouw kracht:

  • Analyseren
  • Flexibiliteit
  • resultaatgerichtheid
  • Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden met uitzicht op onbepaalde tijd.

  • Salaris­niveau: schaal 11
  • Maand­salaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contract­duur: Voor de duur van 12 maanden
  • Minimaal aantal uren per week: 28
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk

Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises.

Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2023 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 2100 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!


RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag

Ook benieuwd naar hoe anderen het werken bij het RIVM ervaren? Bekijk het op RIVM-ers aan het woord | RIVM

Afdeling

Centrum Milieukwaliteit

Het Centrum Milieukwaliteit van het RIVM draagt bij aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen we door een onafhankelijk, actueel en trendmatig beeld te schetsen van de fysieke milieukwaliteit van Nederland. We zijn daarvoor de betrouwbare adviseur voor de overheid, professionals en burgers. Wetenschappelijke kwaliteit, integriteit en onafhankelijkheid staan centraal. Op het stikstofdepositie project werken bevlogen mensen met een passie voor de inhoudelijke vraagstukken. Het team bestaat uit ongeveer 10 personen, tegelijkertijd is er veel interactie met een bredere groep collega’s actief op stikstof gerelateerde werkzaamheden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Landbouw
  • 28—36 uur per week
  • €3503—€5343 per maand
  • Universitair
  • AT - Onderzoeker stikstof (RIVM) #343

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you