Medewerker wetenschappelijk onderzoek Publieke gezondheid & Gedrag (RIVM)

Medewerker wetenschappelijk onderzoek Publieke gezondheid & Gedrag (RIVM)

Geplaatst Deadline Locatie
26 jul 21 aug Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je een gedreven gedragswetenschapper en vind je het belangrijk dat je werk maatschappelijke impact heeft? Dan zoeken we jou bij het centrum Gezondheid en Maatschappij!

Functieomschrijving

Centrum Gezondheid en Maatschappij

Het Centrum Gezondheid en Maatschappij van het RIVM ondersteunt beleidsmakers, toezichthouders, zorgprofessionals en burgers met toepasbare kennis en informatie op het gebied van de publieke gezondheid, gezondheidszorg en gezondheidsbevordering. Het centrum bestaat uit vier afdelingen: Gezond Leven, Verkenningen Volksgezondheid, Verkenningen Zorg en Preventie en de tijdelijke afdeling Corona en Gedrag. Het centrum kent momenteel ruim 100 medewerkers.

Afdeling Corona en Gedrag

Jij gaat aan de slag als onderzoeker bij de tijdelijke afdeling Corona en Gedrag. Deze afdeling is opgezet als thuisbasis voor het programma Corona Gedragsunit. De besluitvorming over de toekomstige inbedding van de afdeling is nog niet afgerond. De afdeling bestaat momenteel uit ca 13 bevlogen en enthousiaste medewerkers, waarvan een deel op detacheringsbasis. Voor het werk van de Gedragsunit wordt samengewerkt met collega’s uit andere afdelingen. Kennisproducten van de afdeling worden gepubliceerd op rivm.nl/gedragsonderzoek.

De zorg voor morgen begint vandaag!

Doel van de functie

Het meewerken aan verschillende soorten wetenschappelijk gedragsonderzoek binnen de RIVM Gedragsunit. Naast afgesproken vaste werkzaamheden heb je de ruimte om flexibel bij te springen en bij te dragen aan ander onderzoek of aan het beantwoorden van beleidsvragen.

Werkzaamheden en taken

  • Je werkt mee in het team van de RIVM Gedragsunit. Jouw inbreng kan worden ingezet bij de bestrijding van corona of bij de voorbereiding op toekomstige pandemieën, maar ook bij projecten op andere terreinen van publieke gezondheid zoals gezond leven of mentale gezondheid.
  • De concrete werkzaamheden kunnen variëren van het bijdragen aan de opzet en uitvoering van kwantitatief vragenlijstonderzoek, kwalitatief onderzoek door middel van interviews en focusgroepen, het analyseren en verwerken van onderzoeksresultaten, het uitvoeren van literatuuronderzoek en het meeschrijven aan kennisintegratie-memo’s en onderzoeksrapportages.
  • Ook het begeleiden van onderzoeksprocessen om de voortgang en kwaliteit van het onderzoek te bewaken kan tot jouw taken behoren.

Uniek aan deze baan

Met de komst van de Gedragsunit is de aandacht voor gedragswetenschap bij het RIVM in een versnelling gekomen. Hoewel we nog niet klaar zijn met onze inzet voor de coronabestrijding, zien we ook tal van kansen om gedragswetenschappelijke expertise breder in te zetten. Je expertise en energie zullen waar nodig worden ingezet bij de bestrijding van corona en de voorbereiding op nieuwe pandemieën. Daarnaast kun je je inzet richten op andere thema’s waar gedragswetenschappelijke expertise een rol kan spelen. Je komt in een team met veel enthousiaste en bevlogen collega’s.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Dit neem je mee:

  • Je hebt een relevante universitaire opleiding op het gebied van sociale of gezondheidswetenschappen, bijvoorbeeld sociale psychologie, communicatiewetenschap, sociologie, antropologie, of health promotion;
  • Je hebt aantoonbaar ervaring met kwantitatief en/of kwalitatief onderzoek en het verwerken, analyseren en rapporteren van data;
  • Je bent een teamspeler, kunt goed in een multidisciplinair teamverband werken, maar kunt ook zelfstandig resultaat realiseren;
  • Je bent flexibel en kunt goed omgaan met wisselende werkzaamheden. Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en een collegiale houding;
  • Je bent in staat om in korte tijd projectresultaten te vertalen in voor een grotere doelgroep begrijpelijke rapportages;
    Affiniteit met het terrein van publieke gezondheid en organisatie van de zorg is een pré.

Dit is jouw kracht:

  1. Analyseren: je komt snel tot de kern van een vraagstuk en bent in staat om hier hierop adequaat te acteren;
  2. Samenwerken: je zoekt pro-actief afstemming met collega’s, waar relevant ook uit andere disciplines en afdelingen;
  3. Flexibel en stressbestendig: je weet je staande te houden in een hectische werkomgeving en kunt blijven functioneren onder hoge werkdruk;
  4. Plannen en organiseren: je kunt de haalbaarheid van voorstellen goed inschatten en bent in staat om de voortgang van projecten goed te volgen en zo nodig tijdig bij te sturen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

  • Salaris­niveau: schaal 10
  • Maand­salaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contract­duur: Voor de duur van 12 maanden
  • Minimaal aantal uren per week: 28
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk

Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises.

Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2023 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 2100 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!

RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag

Ook benieuwd naar hoe anderen het werken bij het RIVM ervaren? Bekijk het op RIVM-ers aan het woord | RIVM

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 28—36 uur per week
  • €2957—€4707 per maand
  • Universitair
  • AT - Medewerker wetenschappelijk onderzoek Publieke gezondheid & Gedrag (RIVM) #345

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you