Privacy Officer EUR (ISS & ESHCC) 1,0 fte

Privacy Officer EUR (ISS & ESHCC) 1,0 fte

Geplaatst Deadline Locatie
26 jul 29 aug Rotterdam
Ben jij op zoek naar een functie waarin je hét aanspreekpunt bent op het gebied van privacy en gegevensbescherming voor studenten en medewerkers?  Spreekt de combinatie van interessante vraagstukken en een goede work-life balance je aan? Dan zijn we op zoek naar jou als onze nieuwe Privacy Officer.

Functieomschrijving

Als Privacy Officer ben je hét eerstelijns aanspreekpunt voor de domeinen Onderzoek, Onderwijs en Bedrijfsvoering voor verschillende vragen met betrekking tot privacy en gegevensbescherming. Je signaleert risico’s, zorgt voor afhandeling van verzoeken van betrokkenen, geeft trainingen en presentaties over privacy aan collega’s, voert DPIA’s uit en bent betrokken bij het up to date houden van het verwerkingsregister. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies binnen de faculteiten en ondersteun je de ethische commissie in het kader van onderzoek. Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van gegevensbescherming, bijvoorbeeld omtrent doorgiften van persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Economische Ruimte. Je schakelt met je collega Privacy Officers bij complexe vraagstukken en zorgt dat je regelmatig rapporteert richting de faculteiten en de Chief Privacy Officer. Wekelijks sluit je aan bij het overleg met het Privacy Office, waarin we triviale zaken bespreken, intervisie houden en elkaar meenemen in waar we mee bezig zijn.  Daarnaast maak je deel uit van werkgroepen die worden opgericht binnen het Privacy Office. 

Je werkt vanuit het Privacy Office bij twee faculteiten binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam: de International Institute of Social Studies (ISS) en de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC). Het Privacy Office bestaat uit ongeveer 15 collega’s (waarvan het merendeel decentraal is geplaatst), waaronder de Chief Privacy Officer, de Functionaris Gegevensbescherming, de Privacy Jurist, meerdere Privacy-Officers en een student-assistent. 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je cv is voor ons niet leidend: het gaat om wat je motiveert en wat je kan. Wel is bepaalde kennis en ervaring nodig om succesvol te starten in deze functie: 

  • Aantoonbaar HBO of WO werk- en -denkniveau, opleiding Rechten, Bestuurskunde of vergelijkbaar; 
  • Kennis van relevante wetgeving (o.a. AVG en UAVG); 
  • Werkervaring op het gebied van privacy;
  • In bezit van een IAPP-certificering (CIPP/e, CIPM of CIPT) of bereid deze op korte termijn via ons te behalen; 
  • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en Engels (minimaal C1-niveau).   

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de collectieve arbeidsvoorwaarden overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU). 

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en zal bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960,- en € 5.439,- bruto per maand (schaal 10 of 11). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum. 

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden. 

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten. 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

International Institute of Social Studies (ISS)

The International Institute of Social Studies (ISS) is a leading academic centre for international development studies in The Hague, which is part of Erasmus University Rotterdam (EUR). It is a post-graduate institute of policy-oriented critical social science, founded in 1952. The Institute offers a PhD in Development Studies, a 15.5-month Masters (MA) in Development Studies with five majors, and an MA in Public Policy. 

The ISS engages a highly diverse international community of scholars and students from the global south and the north. It brings together people (on average from over 50 different countries), ideas and insights in a multidisciplinary setting which nurtures, fosters and promotes independent thinking. ISS staff, PhD researchers and MA students conduct innovative research on fundamental development problems that exist in different parts of the world. Our strong partnerships with organisations and individuals in developing and developed countries make up a network where we co-create knowledge so that our work remains societally relevant. The wish to contribute to achieving social justice and equity on a global level is key to the ISS philosophy and practice. ISS teaching activities aim at supporting students in becoming critical global citizens, professionals and change agents who are able to make a difference in the world. ISS also acquires and manages externally funded projects for teaching, research, and capacity building from a wide range of donors, including NWO, Nuffic and the European Commission. 

Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC)  

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De school heeft drie afdelingen:  History,  Arts and Culture and Media & Communication

ESHCC biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op het snijvlak van Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen. Wij onderwijzen onze ambitieuze, Nederlandse en internationale studenten in een stimulerende leeromgeving. Na hun afstuderen hebben zij de kennis, het inzicht en de vaardigheden verworven om een belangrijke en inspirerende bijdrage te leveren aan een steeds internationaler wordende samenleving waarin diversiteit een grote rol speelt. 

De ESHCC heeft ook een ambitieuze onderzoeksagenda. Wij willen onze betrokkenheid bij multidisciplinair onderzoek versterken, het aandeel van externe financiering in onze totale onderzoeksfinanciering vergroten en onze maatschappelijke impact vergroten: https://www.eur.nl/eshcc/onderzoek/history-erasmus. Het onderzoek vindt plaats in het kader van twee onderzoekscentra:  ERMeCC and History@Erasmus 

Additionele informatie

Heb jij een hart voor privacy en gegevensbescherming en zie jij een baan als Privacy Officer bij de Erasmus Universiteit wel zitten? Maak dan van deze vacature jouw nieuwe baan en reageer direct door je cv en motivatiebrief uiterlijk 29 augustus 2022 te versturen via Academic Transfer. 

In de week van 29 augustus 2022 zullen wij de toegezonden cv’s en motivatiebrieven lezen en sollicitanten uitnodigen voor een eerste gesprek in de week van 5 september 2022. De sollicitatieprocedure bestaat in totaal uit twee gesprekken en, bij wederzijdse klik, een arbeidsvoorwaardengesprek. Gesprekken kunnen zowel offline als online plaatsvinden, afhankelijk van jouw voorkeur.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Domenico Essoussi, Privacy Officer, per e-mail via domenico.essoussi@eur.nl . Of met onze corporate recruiter Steef Arends via steef.arends@eur.nl of 06-38950814.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Juridisch personeel
  • max. 40 uur per week
  • €2960—€5439 per maand
  • HBO
  • EDIS/220726

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Vul het formulier in om via AcademicTransfer te solliciteren. Wij sturen jouw sollicitatie naar de werkgever.

Personalia

Bijlagen

Bijlagen

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.
Alleen de volgende bestands extensies zijn toegestaan: pdf, doc, docx, jpg, jpeg and png.
Totale grootte van de documenten mag niet meer zijn dan: 19.0 MB.
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Voeg meer bestanden toe

Sollicitatieprocedure

Heb jij een hart voor privacy en gegevensbescherming en zie jij een baan als Privacy Officer bij de Erasmus Universiteit wel zitten? Maak dan van deze vacature jouw nieuwe baan en reageer direct door je cv en motivatiebrief uiterlijk 29 augustus 2022 te versturen via Academic Transfer. 

In de week van 29 augustus 2022 zullen wij de toegezonden cv’s en motivatiebrieven lezen en sollicitanten uitnodigen voor een eerste gesprek in de week van 5 september 2022. De sollicitatieprocedure bestaat in totaal uit twee gesprekken en, bij wederzijdse klik, een arbeidsvoorwaardengesprek. Gesprekken kunnen zowel offline als online plaatsvinden, afhankelijk van jouw voorkeur.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb jij een hart voor privacy en gegevensbescherming en zie jij een baan als Privacy Officer bij de Erasmus Universiteit wel zitten? Maak dan van deze vacature jouw nieuwe baan en reageer direct door je cv en motivatiebrief uiterlijk 29 augustus 2022 te versturen via Academic Transfer. 

In de week van 29 augustus 2022 zullen wij de toegezonden cv’s en motivatiebrieven lezen en sollicitanten uitnodigen voor een eerste gesprek in de week van 5 september 2022. De sollicitatieprocedure bestaat in totaal uit twee gesprekken en, bij wederzijdse klik, een arbeidsvoorwaardengesprek. Gesprekken kunnen zowel offline als online plaatsvinden, afhankelijk van jouw voorkeur.

Solliciteer uiterlijk op 29 aug. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).