Promovendus 'Interdisciplinair Teamwork in de eerste lijn; Het I-TEAM project’

Promovendus 'Interdisciplinair Teamwork in de eerste lijn; Het I-TEAM project’

Geplaatst Deadline Locatie
27 jul 13 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor een per december 2022 te starten onderzoeksproject zoeken we een enthousiaste collega (onderzoeker in opleiding). Het project heeft als titel 'Interdisciplinair Teamwork in de eerste lijn; Het I-TEAM project'. Heb jij interesse in zorgorganisatie-ontwikkeling over de muren van de zorglijnen heen? Dan maken we graag kennis met je!

Een belangrijk speerpunt van de afdeling Longziekten van het Radboudumc is het ontwikkelen en toepassen van een integrale benadering bij patiënten met een chronische longaandoening zoals astma en COPD. In een integrale benadering staat de patiënt centraal en vindt diagnostiek en behandeling plaats vanuit het multidimensionale biopsychosociale model. Dit doen we vanuit de wetenschap dat de ziektelast van patiënten met een chronische longaandoening door een veelheid aan factoren kan worden bepaald en bovendien sterk wisselt tussen patiënten. Dit vraagt om zorg op maat en naast gebruik van medicatie ook om de inzet van niet-medicamenteuze behandelvormen door paramedici.

De afdeling Longziekten werkt reeds een decennium aan de ontwikkeling en evaluatie van een integraal zorgmodel voor patiënten met astma en COPD; het COPDnet model. Dit model is van toepassing op patiënten die door de huisarts worden doorverwezen in verband aanhoudende klachten en verhoogde ziektelast. Recente uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek laten zien dat veel van deze patiënten baat hebben bij een interdisciplinaire aanpak. In zo'n aanpak werken meerdere (para)medische disciplines nauw met elkaar samen en is de zorg afgestemd op de behoefte en behandeldoelen van de patiënt. Met deze manier van werken hebben we veel ervaring binnen ons longrevalidatieprogramma. Echter om meer patiënten een interdisciplinaire aanpak te kunnen aanbieden dicht bij huis zou toepassing hiervan in de eerstelijn een optie kunnen zijn. Hiervoor bestaat echter geen evidence-based model voor patiënten met COPD.

Als promovendus (PhD) word je de spil van een project waarin de haalbaarheid en effecten van toepassing van interdisciplinair teamwork in de eerstelijn centraal staat. Uniek aan dit project is dat het wordt uitgevoerd volgens de principes van participatory action research. Dat wil zeggen dat de interdisciplinaire aanpak in co-creatie ontwikkeld wordt met en door de gebruikers in de eerstelijn. Hiervoor hebben we 2 regio's geselecteerd namelijk Nijmegen en Uden.

Het project wordt uitgevoerd vanuit de afdeling Longziekten maar in nauwe samenwerking met de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc en verschillende andere relevante stakeholders. Het project wordt gefinancierd door ZonMw.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Het opzetten van en bieden van organisatorische ondersteuning aan de eerstelijns werkgroepen in de 2 proefregio's Nijmegen en Uden.
  • Uitvoeren van literatuurstudie en het afnemen en uitwerken van focusgroep interviews naar bevorderende en belemmerende factoren van interdisciplinair werken.
  • Schrijven van handboek van het interdisciplinair teamwork ontwerp.
  • Uitvoeren van onderzoeksactiviteiten gericht op de haalbaarheid van toepassing van interdisciplinair teamwork in de eerstelijn en op de effecten ervan op de ervaren kwaliteit van zorg door patiënten en zorgverleners en op de gezondheidstoestand van patiënten.
  • Publiceren van artikelen in vaktijdschriften en presenteren van de resultaten op (inter)nationale symposia.
  • Promotie traject doorlopen binnen de Radboud Graduate School Radboud Institute of Health Sciences.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een toegankelijke en verbindende collega met oog voor de belangen van het project en de patiënt. Je beschikt over het vermogen om efficiënt om te gaan met de middelen en tijd ten behoeve van een optimale planning en organisatie. Je hebt bovendien een proactieve houding en een grote mate van zelfstandigheid. In verband met de diverse contacten is het belangrijk dat je beschikt over goede sociale vaardigheden.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Een afgeronde academische opleiding:
    • Organisatiewetenschappen, Organisatieantropologie of vergelijkbaar.
    • Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen of vergelijkbaar, met aantoonbare belangstelling voor organisatievraagstukken in de zorg.
  • Ervaring met kwalitatief onderzoek
  • Aantoonbare ambitie en competentie om te promoveren.
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing; voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Met ruim 200 collega's, waaronder longartsen, A(n)IOS, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en consulenten, casemanagers, longfunctielaboranten en poliklinisch medewerkers geven we dagelijks invulling aan persoonsgerichte en doelmatige zorg, waarbij samenwerking en goede sfeer belangrijk zijn.

De afdeling Longziekten bestaat uit 4 pijlers.
  • De pijler Chronic Airways Disease (CAD) richt zich op patiënten met COPD en Astma. Zowel poliklinische zorg, als klinische zorg maar ook longrevalidatie is geborgd binnen de CAD-pijler.
  • De pijler infectieziekten richt zich voornamelijk op: Tuberculose (TB), Non-tuberculeuze mycobacteriële infecties (NTM) Cystic fibrosis (CF), Bronchiectasiën (BE) en pulmonale schimmelinfecties.
  • De pijler thoracale oncologie is een multidisciplinair team van artsen en verpleegkundigen van verschillende afdelingen (Longziekten, Thoracale chirurgie, Pathologie, Radiologie, Medische oncologie etc.).
  • De pijler Algemene longziekten beslaat zowel Acute longzorg als (regionale) Academische zorg en richt zich op die longzorg die niet al gegeven wordt in één van de andere 3 pijlers.
Als slot bieden wij een uitgebreide consultatieve functie binnen het Radboudumc.

Binnen de afdeling Longziekten schenken we onze aandacht aan:
  • De patiënt als partner.
  • Regionale samenwerking en netwerkzorg.
  • Opleidingsactiviteiten.
  • Wetenschappelijk onderzoek.
  • Activiteiten op het gebied van kwaliteit en veiligheid.
Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 28 uur per week
  • €2570—€3271 per maand
  • Universitair
  • 165985-P1026428-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you