Assistant Financial Auditor (0,80 fte) bij de afdeling Internal Audit, Universiteit Maastricht

Assistant Financial Auditor (0,80 fte) bij de afdeling Internal Audit, Universiteit Maastricht

Geplaatst Deadline Locatie
29 jul 28 aug Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als Assistant Financial Auditor zal je deel gaan uitmaken van de afdeling Internal Audit van de Universiteit Maastricht. De afdeling bestaat thans uit 2 financial auditors, 1 operational auditor en 1 IT-auditor. Je zal met name de twee financial auditors gaan ondersteunen in de uit te voeren opdrachten. Je gaat onder verantwoordelijkheid van deze Auditors zelfstandig de volgende taken uitvoeren:

  • Uitvoering geven aan, het voorleggen van bevindingen en het opstellen van concept controlememorandums naar aanleiding van de controle op subsidieverantwoordingen;
  • Uitvoering geven aan en het voorleggen van bevindingen uit de controle op de opgave bekostigingsgegevens van de Universiteit Maastricht en Transnationale universiteit Limburg;
  • Uitvoering geven aan, het voorleggen van bevindingen en opstellen van conceptrapportages over incidentele operational/financial/IT audits op processen en/of andere onderzoeksobjecten;
  • Uitvoering geven aan en het voorleggen van bevindingen uit de beoordeling van het bestaan en de werking van onderdelen van de administratieve organisatie en interne beheersing waarop tijdens de controles op de subsidieverantwoordingen en opgave bekostigingsgegevens wordt gesteund.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • een relevante opleiding op HBO niveau plus relevante aanvullende opleidingen of Master niveau met succes afgerond;
  • minimaal 2 jaar relevante werkervaring (assurance-opdrachten) bij een accountantskantoor.
  • ervaring met subsidiecontroles en onderwijsbekostiging is een pré;
  • kan zelfstandig werkzaamheden uitvoeren;
  • goede analytische en uitvoerende auditvaardigheden;
  • sterke schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
  • een open manier van communiceren binnen het auditteam en met het management;
  • een probleemoplossend vermogen, besluitvaardigheid en proactief handelen om de effectiviteit van de werkzaamheden te verhogen;
  • nieuwsgierigheid, drive, onderzoekend en professioneel-kritisch.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden jou:

Een leuke, uitdagende baan binnen een grote instelling met een dynamische omgeving en een decentrale organisatie. In deze functie kun je jezelf verder ontwikkelen zowel op inhoudelijk gebied, als op persoonlijk gebied. Je werkt in een team van professionals in een informele omgeving. Universiteit Maastricht kent prima secundaire voorwaarden.

Arbeidsvoorwaarden:

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar en bij goed functioneren, kan aanstelling omgezet worden in aanstelling voor onbepaalde tijd.

Inschaling: UFO-titel Intern Accountant 3, schaal 11, minimaal € 3.974,00 en maximaal € 5.439,00 (bedragen op basis van een fulltime dienstverband). De functie is op basis van 0,80 fte en inschaling is afhankelijk van relevante ervaring en competenties.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

Internal Audit

De afdeling Internal Audit functioneert rechtstreeks onder het College van Bestuur en valt beheersmatig onder de directeur HRM. Door de afdeling worden in opdracht van het centrale bestuur en/of decentraal management verschillende financial audits, operational audits en IT-audits uitgevoerd. De belangrijkste opdrachten die worden uitgevoerd zijn:

  • Assurance-opdrachten in het kader van controle op subsidieverantwoordingen. Dit zijn er circa 60 op jaarbasis;
  • Assurance-opdrachten in het kader van controle op de opgave bekostigingsgegevens van de Universiteit Maastricht en Transnationale universiteit Limburg;
  • Incidentele en wederkerende Operational audits op diverse kwalitatieve aspecten van de bedrijfsvoering.
  • IT-audits en advisering op diverse aspecten van de geautomatiseerde informatiesystemen.

Naast het geven van een oordeel over de gecontroleerde verantwoordingen is het doel van de opdrachten het beoordelen van de opzet, bestaan en werking van de (financiële) processen. De afdeling Internal Audit geeft daarbij formele en informele aanbevelingen over het terugdringen van risico’s en/of aanbevelingen om de kwaliteit van die processen te verbeteren. Tevens wordt beoogd de integriteit binnen de organisatie op peil te houden en waar nodig te versterken.

Het faciliteren van het risicomanagement binnen de Universiteit Maastricht en het geven van organisatieadvies, daar waar dat niet strijdig is met onze controletaak, vallen ook onder het takenpakket van de Internal Audit Functie.

Specificaties

  • Financiën
  • max. 30.4 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • AT2022.334

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you