Docent transcreation en creatief vertalen

Docent transcreation en creatief vertalen

Geplaatst Deadline Locatie
1 aug 21 aug Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Vertaalacademie vernieuwt haar curriculum en start in studiejaar 2022/23 met een specialisatie ‘vertalen plus’. In deze specialisatie leren derde- en vierdejaarsstudenten creatief vertalen, transcreation en copywriting. Voor de ontwikkeling en de uitvoering van het onderwijs binnen deze specialisatie zoeken wij een ervaren professional die in staat is zijn/haar kennis op deze gebieden over te dragen aan onze studenten.

Functieomschrijving

Wij bieden een functie met onderstaand takenpakket: 

  • september – januari: onder begeleiding van de collega-docenten van de curriculumcommissie, het inhoudelijk en didactisch ontwikkelen van het onderwijs (drie onderwijsblokken) binnen de specialisatie ‘vertalen plus’ en het werven van eventuele gastdocenten;
  • februari – juni: het verzorgen van het onderwijs in de eerste twee blokken van de specialisatie (het derde blok wordt aangeboden in het navolgende hogere studiejaar).

Specificaties

Zuyd Hogeschool

Functie-eisen

Wij verwachten dat je: 

  • een ruime professionele ervaring hebt in de vertaalwereld en in ten minste één van de genoemde onderdelen van de nieuwe specialisatie;
  • beschikt over een uitgebreid professioneel netwerk binnen de vertaal- en schrijfwereld;
  • een uitstekende kennis hebt van het Engels en het Nederlands, waarbij het Nederlands jouw moedertaal is;
  • bij voorkeur een talige vooropleiding hebt genoten in het hbo en/of in het wo;
  • bij voorkeur ervaring en op zijn minst affiniteit hebt met het verzorgen van onderwijs.

Binnen het domein International Business and Communication biedt de Vertaalacademie een professionele, internationaal georiënteerde en inspirerende werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling. Het opleidingsteam kent een informele werksfeer. Je werkt veelal in teamverband met gedreven collega’s en je krijgt een hoge mate van vrijheid en verantwoordelijkheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden kan dit dienstverband verlengd worden.

Wij bieden een functie voor 0,2 fte voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden kan dit dienstverband verlengd worden.

Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring in schaal 10 of 11 CAO−HBO (maximum € 5.332,48 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

Zuyd Hogeschool hanteert als uitgangspunt dat docenten op masterniveau opereren en dus over een diploma op dit niveau beschikken. Indien aan dit uitgangspunt (nog) niet kan worden voldaan dan vindt er een benoeming als aspirant-docent plaats in salarisschaal 10.

Werkgever

Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Bovendien werken wij over de grenzen van vakgebieden heen intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Dit, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen.

Met 14.000 studenten, 50 bachelor-, master- en Associate Degree-opleidingen, 12 vestigingen in 3 steden, 28 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar terug gaat, is Zuyd sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

Afdeling

International Business and Communication (IBC)

Het domein International Business and Communication (IBC) van Zuyd Hogeschool is gevestigd in Maastricht en heeft als missie Educating Global Minds.

Het domein herbergt de bacheloropleidingen Vertaalacademie (VAC), Oriëntaalse Talen en Communicatie (OTC), European Studies (ES) en International Business (IB); de lectoraten Professional Communication in a Digitalizing Society (PROCODIS) en Sustainable International Business (SIB) en het Bedrijfsbureau.

IBC hecht groot belang aan onderwijskwaliteit, onderwijsinnovatie, internationalisering en ondernemerschap.

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • max. 8 uur per week
  • max. €5332 per maand
  • Universitair
  • AT ZU 20220801

Werkgever

Locatie

Brusselseweg 150, 6217 HB, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you