Allround HR-adviseur (0,8-1,0 fte)

Allround HR-adviseur (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
1 aug 4 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als allround HR adviseur ben je verantwoordelijk voor jouw eigen klantenportefeuille binnen de faculteit. Je adviseert en begeleidt leidinggevenden op operationele en tactische vraagstukken en fungeert als aanspreekpunt voor medewerkers. De functie is bijzonder divers en heeft ra

Functieomschrijving

Als allround HR adviseur ben je verantwoordelijk voor jouw eigen klantenportefeuille binnen de faculteit. Je adviseert en begeleidt leidinggevenden op operationele en tactische vraagstukken en fungeert als aanspreekpunt voor medewerkers. De functie is bijzonder divers en heeft raakvlakken met alle HR-terreinen. Een werkdag kan er als volgt uitzien:

Je start met een overleg tussen de allround HR-adviseurs om kennis en ontwikkelingen met elkaar te delen. Daarna heb je tijd gereserveerd om een aantal personele mutaties af te handelen en een advies voor het faculteitsbestuur voor te bereiden die een uitzondering vraagt op het staande beleid. Vervolgens voer je een arbeidsvoorwaardengesprek in het Engels met een nieuw aan te stellen assistant professor uit India. Rond de middag ga je met een aantal collega’s een rondje wandelen of een koffie halen in de Foodcourt van de Zernike Campus. Na het sparringsmoment met een leidinggevende over de functie-indeling in haar team ga je naar een ander gebouw op de Campus voor een sollicitatiegesprek met een kandidaat voor de positie van onderzoeksmedewerker. Als je nog tijd hebt, bel je tot slot nog met een juridisch HR-expert over een arbeidsrechtelijk gezien lastige casus waar je zijn hulp goed bij kunt gebruiken.

Kortom:
- je hebt regelmatig overleggen met leidinggevenden en collega’s
- je vertaalt vragen uit de lijn in analyses en adviezen op basis van managementinformatie
- samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de toepassing, implementatie en uitvoering van HR beleid
- je fungeert als adviseur van selectiecommissies bij sollicitatieprocedures
- je bent verantwoordelijk voor een correcte afhandeling van personele mutaties binnen jouw eigen klantenportefeuille in samenwerking met de centrale afdeling HR Services
- je volgt de ontwikkelingen van de CAO-NU op rechtspositioneel- en arbeidsvoorwaardelijk gebied
- je werkt nauw samen met de strategisch HR adviseurs die zich met name richten op strategische vraagstukken en bent zodoende betrokken bij beleidsveranderingen door het leveren van signalen/input voor beleid, de implementatie, de evaluatie en de bijstelling ervan.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

We zoeken een stevige collega die zich gemakkelijk beweegt in een grote en complexe organisatie en zich in kan leven in de wereld van onderwijs en onderzoek. Je beschikt over een grote mate van organisatiesensitiviteit en kunt met tact en overtuiging adviseren. Je kunt goed zelfstandig opereren en weet zelfstandig je weg te vinden binnen ons en je eigen netwerk. Je bent collegiaal, daadkrachtig, flexibel en toont initiatief. Je bent van nature nieuwsgierig en houdt je kennis op peil door de wet- en regelgeving op de voet te volgen en je wilt jezelf blijven ontwikkelen op jouw vakgebied. Daarnaast helpt je gevoel voor humor en relativeringsvermogen jou en anderen door de hectiek van de dag. Je hebt:

- minimaal een afgeronde HR gerelateerde opleiding op hbo-niveau
- tenminste twee jaar aantoonbaar werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur als adviseur binnen een complexe organisatie. Ervaring binnen een universiteit of andere onderwijsinstelling is een pré
- kennis van wet- en regelgeving en ervaring met de toepassing daarvan
- uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal (niveau C1, gezien het internationale karakter van de Faculty of Science and Engineering)
- ervaring in het werken met AFAS is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor Nederlandse Universiteiten:

- een salaris afhankelijk van ervaring van minimaal € 3.098,- tot maximaal € 4.257,- (schaal 9) bruto per maand bij volledige werktijd
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
- het betreft een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie 1 jaar, bij goed functioneren volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

En natuurlijk een leuk team om in te werken!

Afdeling

Bureau van de Universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen is de universiteit waarvan wetenschappelijk onderwijs en onderzoek internationaal hoog staan aangeschreven. De RUG behoort tot de top van de Europese universiteiten, honoreert verschillen in ambities en talenten en werkt actief samen met het bedrijfsleven, overheden en de maatschappij. de RUG heeft 11 faculteiten, waar onderzoek wordt gedaan op verschillende vakgebieden.

De Faculty of Science and Engineering (FSE) biedt onderdak aan een breed scala aan bèta-disciplines. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan Natuurkunde, Biologie, of Engineering. Onze onderzoekers richten zich op fundamentele vraagstukken, in nauwe samenwerking met partners uit de industrie, de medische wereld en andere maatschappelijke gebieden. Vooraanstaande onderzoeksgroepen richten zich op nieuwe terreinen, zoals synthetische biologie en duurzaam energiegebruik. We bieden 13 bacheloropleidingen en 26 masteropleidingen aan die zijn ondergebracht in de School of Science and Engineering. Het onderzoek van de faculteit is ondergebracht in 11 verschillende onderzoeksinstituten.

HR advies is onderdeel van de afdeling Human Resources & Health van de Universiteit. Het Team van FSE bestaat momenteel uit 3 strategisch HR adviseurs, 6 allround HR adviseurs, een HR assistent en een HR management assistent. Als lokaal HR team faciliteren we de faculteit in haar strategische doelstellingen. Wij zoeken een enthousiaste, ervaren collega die ons team komt versterken als allround HR adviseur.

Specificaties

  • HRM
  • Economie
  • max. 38 uur per week
  • max. €4257 per maand
  • HBO
  • 222353H

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you