Adviseur Chief Science Officer | Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Adviseur Chief Science Officer | Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Geplaatst Deadline Locatie
1 aug 29 aug Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Kwalitatief hoogstaand onderzoek is onmisbaar bij het maken van effectief beleid. Het team Chief Science Officer van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid legt daarom verbindingen tussen beleidsmedewerkers, onderzoekers en kennispartners. Als adviseur van dit team zorg je dat het ministerie beleid ontwikkelt en uitvoert op basis van feiten, analyses en wetenschappelijke kennis. Je werkt aan vragen als: wat gebeurt er in de maatschappij en wat betekent dat voor het werk van SZW? Doet beleid waar het voor bedoeld is? Hoe landt beleid in de praktijk, en hoe zorgen we ervoor dat kennis uit de praktijk betrokken wordt bij beleid?

Samen met je collega’s van het team Chief Science Officer (CSO) ben je de spin in het web van kennis en onderzoek. Zo houden we overzicht op wat er aan onderzoek vanuit het ministerie en bij onze kennispartners (zoals Planbureaus) wordt geïnitieerd en uitgevoerd. Ook zitten we regelmatig om tafel met de verschillende kennisgroepen binnen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en organiseren we evenementen en bijeenkomsten waarmee we de dialoog tussen beleidsmakers en onderzoekers stimuleren. Dat houdt in dat we communiceren met een breed scala aan interne en externe partijen.

Als nieuw lid van het team CSO draag je hier volop aan bij. Samen met drie andere collega's ondersteun en adviseer jij de CSO. Binnen ons team ben je breed en flexibel inzetbaar op zowel inhoud als proces. In je functie trek je niet alleen op met beleidsmakers, maar ook met onderzoekers die zowel binnen als buiten het ministerie actief zijn. Je hebt een divers takenpakket dat bijvoorbeeld kan bestaan uit:

  • het projectmanagement voor een van de kernproducten van team CSO, zoals de kennisagenda, de onderzoeksagenda of de Wetenschapsdag;
  • de verantwoordelijkheid voor het onderhouden van (een deel van) het netwerk van team CSO, bijvoorbeeld met de onderzoekscoördinatoren binnen SZW, de kennispartners van SZW (Sociaal en Cultureel Planbureau, TNO), universiteiten en hogescholen, of andere departementen;
  • beleidsdirecties adviseren hoe zij de wetenschap goed kunnen benutten bij een beleidsvraag, en vanuit de kennis die je zelf hebt opgedaan ook inhoudelijk meedenken;
  • nieuwe projecten realiseren die je zelf hebt bedacht en ontwikkeld, om collega’s van de beleidsdirecties enthousiast te maken voor de wereld van kennis en onderzoek, en de verbindingen te versterken. Denk aan lunchlezingen en bijeenkomsten waarbij het onderzoek van SZW en kennispartners voor het voetlicht wordt gebracht.

Het leuke aan jouw baan? Dat je veel ruimte krijgt om mee te denken over de vormgeving van kennisactiviteiten van het ministerie. Tegelijkertijd steek je de handen uit de mouwen voor praktische werkzaamheden. Kortom: er staat jou bij ons een functie vol afwisseling te wachten!

Inclusief samenwerken aan een belangrijke missie

Je komt in een organisatie te werken die zich inzet voor een belangrijke missie: eerlijk, gezond en veilig werk, en bestaanszekerheid voor iedereen. Om aan te sluiten bij de behoeften uit de samenleving, streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. En naar een cultuur waarin we verschillen zien, waarderen en benutten. Zo vergroten we onze denkkracht, blijven we van elkaar leren en verstevigen we contact met de mensen waarvoor we ons werk doen.

Met welk perspectief en vanuit welke levenservaring verrijk jij onze organisatie? En wat drijft jou om je in te zetten voor Nederland? We zijn benieuwd naar de ervaringen die jij meeneemt in jouw werk.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Je bent een enthousiast en onderzoeksgericht organisatietalent, vindt het leuk om contacten te leggen en te onderhouden. Jouw heldere communicatiestijl komt uitstekend van pas bij het formuleren van adviezen en het presenteren van ons werk. Ook ben je proactief in je werk en heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen in een complexe organisatie. En beschik je over een gezonde dosis humor en enig reflectievermogen.

Wat je nog meer in huis hebt:

  • Je beschikt over academisch niveau en steekt tegelijkertijd, vanuit een praktische instelling, graag de handen uit de mouwen.
  • Je hebt ervaring met werken in een politiek ambtelijke omgeving, waarbij kennis van het werkveld van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (arbeidsmarkt, sociale zekerheid en aanverwante terreinen) een pre is.
  • Je bent in staat om het overzicht te houden over complexe materie en processen en neemt vanuit dat overzicht de verantwoordelijkheid om goede producten op te leveren. Je krijgt er energie van ‘om te zorgen dat het goedkomt’, door de grote lijnen in de gaten te houden én de praktische zaken op te pakken.
  • Je kunt goed samenwerken, zowel met onderzoekers als beleidsmakers van binnen en buiten het ministerie.
  • Je bent initiatiefrijk, beschikt over een sterk analytisch vermogen en hebt een flexibele houding.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.

  • Salarisniveau: schaal 12
  • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 6045,-  bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, volgens schaal 12 van de CAO Rijk.
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contractduur: 1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • De inschaling van deze functie vindt, afhankelijk van je kennis en werkervaring, plaats op schaal 11 of 12.
  • Afhankelijk van je werkervaring behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.
  • Als onderdeel van de procedure kunnen we vragen naar referenties.
  • De eerste ronde gesprekken vindt plaats 30 en 31 augustus 2022. De tweede ronde is op de middagen van 5 en 6 september 2022.
  • Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden.
  • Ben je een Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Stuur dan jouw sollicitatie uitsluitend in via hrmwerving@minszw.nl. Andere sollicitanten kunnen solliciteren met behulp van het sollicitatieformulier via de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 32—36 uur per week
  • €4092—€6045 per maand
  • Universitair
  • AT RY 20220801

Werkgever

Locatie

Parnassusplein 5, 2511 VX, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you