Junior onderzoeker / promovendus

Junior onderzoeker / promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
2 aug 21 aug Heerenveen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij, onder goede begeleiding, promotieonderzoek doen naar leefstijlbevordering van mensen met een verstandelijke beperking? Alliade en de Hanzehogeschool bieden je deze unieke kans!

Functieomschrijving

Op de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO) van Alliade zijn wij op zoek naar een:

Junior onderzoeker / promovendus

Je gaat werken

Bij Alliade helpen we kwetsbare mensen in Friesland met jeugdzorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en werk & dagbesteding. Met 6.000 professionals in verschillende vakgebieden kijken we vooral naar wat wél kan. Waardevolle ervaringen opdoen en nieuwe herinneringen maken vinden we erg belangrijk. Samen met anderen. Dit vergroot het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van onze ruim 8.000 cliënten. Het geeft ze het gevoel dat ze ertoe doen en kunnen meedoen in de samenleving. Daar gaan we met elkaar voor!

Voor het promotieonderzoek word je in deeltijd aangesteld als junior onderzoeker (promovendus) bij Alliade. Bovendien krijg je een onbezoldigde aanstelling bij de Hanzehogeschool Groningen. Je komt te werken in beide teams: binnen de Hanzehogeschool ben je onderdeel van het lectoraat Healthy Ageing Allied Health Care and Nursing, binnen Alliade ben je onderdeel van de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO) waarin multidisciplinair wordt samengewerkt om de zorg een stapje verder te helpen. Als promovendus zal je jouw onderzoek (resulterend in een proefschrift) verdedigen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin word je onder andere begeleid door dr. Aly Waninge (lector leefstijl en participatie van mensen met een visuele en verstandelijke beperking, Hanzehogeschool) en dr. Alain Dekker (hoofd PWO, Alliade).

Je gaat doen

In deze functie combineer je wetenschap én praktijk! In je rol als onderzoeker zal je je ongeveer 3 dagen per week richten op leefstijlbevordering van mensen met een verstandelijke beperking. Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder, maar deze veroudering gaat vaak gepaard met een hoge mate van inactiviteit, ongezonde voedingsgewoonten en gezondheidsproblemen die al op jonge leeftijd ontstaan. Hierdoor heeft deze groep een groter risico op leeftijds- en leefstijl gerelateerde aandoeningen dan de algemene bevolking en heeft daarom gespecialiseerde leefstijlondersteuning nodig. Het vormgeven en borgen van leefstijlondersteuning bij deze doelgroep blijkt echter complex door het grote aantal multidisciplinair betrokken zorgprofessionals, afwezigheid van een gepersonaliseerde integrale aanpak en onvoldoende randvoorwaarden zoals beleid en digitale ondersteuning.

Om dit probleem op te lossen start een 4-jarig onderzoeksproject (LEEV! GLI-VB). Het doel van dit project is het opleveren van een gepersonaliseerde integrale leefstijlinterventie waarmee zorgprofessionals, zoals fysiotherapeuten, diëtisten, verpleegkundigen en leefstijlcoaches, ondersteund worden om effectieve leefstijlondersteuning te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking, hun naasten en begeleiders. Binnen vier werkpakketten wordt de LEEV! GLI-VB ontwikkeld en getoetst op haalbaarheid en effectiviteit, waarbij één werkpakket zich expliciet richt op de benodigde randvoorwaarden.

Je werkt nauw samen met zorgprofessionals en het interne leefstijlproject van Alliade. Daarnaast zal je voor het promotieonderzoek ook afstemmen met andere promovendi binnen het LEEV!-project, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en andere (regionale) partners.

Specificaties

Alliade

Functie-eisen

We vragen van jou

Je werkt graag samen in een multidisciplinair team, bent analytisch sterk, hebt zelfvertrouwen en een grote dosis doorzettingsvermogen. Je beschikt daarnaast over uitstekende sociale, communicatieve en organisatorische vaardigheden en over humor! Je bent zelfstandig, nieuwsgierig en neemt graag initiatief. Daarnaast is het erg belangrijk dat je flexibel bent, omdat je op diverse locaties werkt en snel moet kunnen schakelen. Ook heb je een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels. Verder vragen wij:

  • Een afgeronde universitaire masteropleiding in een relevante richting, bijv. psychologie, orthopedagogiek, bewegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen, verpleegwetenschappen etc.;
  • Ervaring met (praktijkgericht) wetenschappelijk onderzoek, ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek is een pré;
  • Affiniteit met de verstandelijk gehandicaptenzorg;
  • Kennis van en bij voorkeur ervaring met leefstijlinterventies en/of gedragsveranderingsmethoden;
  • Een rijbewijs en auto.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Je krijgt van ons

Wij bieden een dynamische en uitdagende functie als promovendus en de kans om onder goede begeleiding wetenschappelijk promotieonderzoek te doen. Het promotieonderzoek start per 1 november 2022 (of in overleg iets later) voor een periode van 4 jaar. Verder bieden wij jou o.a.:

  • Een salaris conform de cao gehandicaptenzorg FWG 50, inschaling afhankelijk van vooropleiding/functie en ervaring;
  • Een 4-jarig contract voor minimaal 24 uur (voor het promotieonderzoek), aanvullende uren in overleg;
  • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding
  • Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
  • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
  • Kortingen op diverse collectiviteitsverzekeringen;
  • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Werkgever

Alliade | Hanzehogeschool

Binnen Alliade willen we de zorg voor cliënten op een goed onderbouwde manier verbeteren. Vragen van de werkvloer beantwoorden we daarom met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

We richten ons onder andere op het verbeteren van screening, diagnostiek en behandeling. Betere screening en diagnostiek helpt om tijdig in te spelen op veranderende behoeften en wensen van de cliënt, bijvoorbeeld met aangepaste begeleiding of behandeling.

Door onderzoek vergaren we meer kennis over bepaalde ziektes, aandoeningen en syndromen. Zo weten we beter wat de hulpvraag inhoudt en hoe deze in de toekomst mogelijk verandert, bijvoorbeeld bij een progressieve ziekte als Alzheimer. We leggen een stevigere evidence base (wetenschappelijk onderbouwde basis) voor de zorg en ondersteuning. Het ontwikkelen en verspreiden van nieuwe kennis draagt bovendien bij aan deskundigheidsbevordering van zorgverleners en het onderbouwen van nieuw beleid.

 

Hanzehogeschool | toegepast onderzoek Healthy Aging 

Ondanks alle inspanningen zijn de gezondheidsverschillen en kansenongelijkheid de afgelopen jaren eerder groter dan kleiner geworden. Dat maakt de urgentie voor een transitie naar meer gezondheid en participatie des te groter. De Hanzehogeschool Groningen draagt bij aan meer gezonde jaren voor de inwoners in de noordelijke regio door te werken aan Kansengelijkheid & ParticipatieKwetsbaarheid & Passende Zorg en Gezonde Leefstijl & Leefomgeving. Door onderzoek op basis van vragen uit de praktijk ontwikkelen we kennis en die dragen we over op (toekomstige) professionals via onderwijs en via leernetwerken.  Lees meer.

 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 24—36 uur per week
  • Universitair
  • v22,039

Locatie

Trambaan 10, 8441 BH, Heerenveen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you