Informatiemanager domein Onderwijs

Informatiemanager domein Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
2 aug 21 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je deel uitmaken van een professioneel team, waar samenwerken, verbinden en humor hoog in het vaandel staan? Ben je in staat om verschillende belangen goed af te wegen en maak je makkelijk contact met collega's? Solliciteer dan en help mee met het vormgeven van de I-organisatie van de Radboud Universiteit. 

In het team domein Onderwijs ben je samen met 3 collega's verantwoordelijk voor de planmatige vernieuwing van de informatievoorziening voor het domein Onderwijs. Binnen het dynamische informatielandschap van de Radboud Universiteit ben jij de spil binnen een breed veld van stakeholders om te adviseren bij de verdergaande digitaliseringsagenda van het onderwijs (denk aan: hybride onderwijs, digitaal toetsen, leven lang ontwikkelen). Daarbij krijg je alle vrijheid om jezelf verder te ontwikkelen binnen een omgeving waar ook de I-organisatie blijvend in ontwikkeling is.

De afwisseling in jouw werk is enorm, net als het belang van de informatiesystemen waarmee jij aan de slag gaat. Als informatiemanager in het domein Onderwijs ben je de verbindende factor tussen het onderwijs en de I-organisatie. Je brengt de informatiebehoeften van de organisatieonderdelen die zich met onderwijs bezighouden in kaart. Hierbij regisseer je een optimale fit tussen beleid, processen en de benodigde informatievoorziening.

Je werkt nauw samen met de informatiearchitecten, Security en Privacy Officers en de functioneel beheerders, om tot de juiste oplossingen te komen en consistentie binnen het informatielandschap te creëren. Je adviseert bij verschillende pilots en projecten, met name waar de inbedding in het informatielandschap een rol speelt. Je bent een deskundig intermediair tussen gebruikers, beheerders en IT, met uitgebreide kennis van zowel de werkprocessen binnen het onderwijs als de inzet van IT in deze processen.

Verder signaleer, analyseer en onderzoek je relevante (externe en interne) ontwikkelingen en draag je bij aan het vormen van een visie op de informatievoorziening ten behoeve van het onderwijs. Je draagt bij aan het stimuleren van innovatieve ideeën, aan toekomstige informatiestrategieën en aan het meerjarig informatieplan voor het domein Onderwijs.

We zijn op zoek naar een informatiemanager die beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en een sterk ontwikkelde organisatiesensitiviteit: een verbinder en netwerker. Je managet, prioriteert en monitort de informatievragen en wel vanuit een onafhankelijke positie ten opzichte van projectleiders, functioneel beheer en het IT Service Center.

Je merkt het: je bent nodig en ondersteunt een universiteit die aan oplossingen voor de toekomst werkt. Dat doe je vanuit onze nieuwe afdeling Innovation & Projects, waar we de planmatige vernieuwing van de informatievoorziening verzorgen, inclusief de bibliotheekdiensten, vanuit de divisie Information & Library Services.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt hbo/wo-werk-en denkniveau en bij voorkeur een diploma in een relevante richting zoals bedrijfskunde of (bedrijfs)informatica.
  • Je hebt aantoonbaar ruime werkervaring in het hoger onderwijs; ervaring als informatiemanager is een pre.
  • Je hebt kennis van werkprocessen in het hoger onderwijs en inzicht in de inzet van IT in deze processen.
  • Je kunt mensen enthousiasmeren en je kijkt als vernieuwend denker graag vooruit naar nieuwe ontwikkelingen, ook buiten de gebaande paden. 
  • Je kunt andere partijen uitdagen om mee te gaan in de veranderingen waar de divisie, faculteiten en de Radboud Universiteit voor staan.
  • Je neemt organisatorische kennis met je mee, bent ondernemend en weet nieuwe ideeën snel om te zetten in resultaten. 
  • Je hebt kennis van (IT)beleids- en planontwikkeling. 
  • Je bent bekend met informatiemanagement methodieken (Maes, BiSL Next, etc.). 
  • Je bent planmatig, organiserend en communicatief sterk; je bent een verbinder en een netwerker. 
  • Je bent servicegericht en analytisch.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.974 en maximaal € 6.181 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11 of 12).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De divisie Information & Library Services bestaat sinds 1 januari 2022 na een organisatieverandering. Binnen de divisie houden we ons bezig met dienstverlening rond (wetenschappelijke) informatie en IT. We ondersteunen de hele Radboud Universiteit. Zo faciliteren we onder meer bijzondere collecties, toegang tot wetenschappelijke informatie, het FAIR opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access). Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de systemen voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, en voor de IT-infrastructuur die nodig is om al die diensten veilig te kunnen bieden. 
Onze divisie is volop in verandering om de Radboud Universiteit ook in de toekomst optimaal te kunnen ondersteunen. We leveren zo een wezenlijke bijdrage aan de brede maatschappelijke impact die de universiteit op het gebied van onderwijs en onderzoek heeft. Werken bij de divisie Information & Library Services betekent werken in een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Dit bij een universiteit met een internationale reputatie waar we onderling vertrouwen, autonomie en eigen verantwoordelijkheid stimuleren en waar iedere medewerker telt.

Als informatiemanager domein Onderwijs word je onderdeel van de afdeling Innovation & Projects. Deze is verantwoordelijk voor de planmatige vernieuwing van de informatievoorziening inclusief de bibliotheekdiensten, in opdracht van de domeinen binnen de Radboud Universiteit en voor de regievoering op de informatievoorziening. De afdeling stimuleert en faciliteert innovatie en maakt adequate realisatie van innovatieve wensen mogelijk.

De afdeling Innovation & Projects kent een onderverdeling in een viertal teams; Project & Programmanagement en drie domeinteams: Bedrijfsvoering, Onderwijs en Onderzoek. We zijn op zoek naar een informatiemanager voor het domein Onderwijs. Waarbij je een team vormt met collega informatiemanagers, analist en functioneel beheerders.

Ga naar de werken bij ILS-pagina om alvast kennis te maken met je mogelijke nieuwe collega's, de ambitieuze IT uitdaging, de maatschappelijke impact én wat de werkgever Radboud Universiteit je te bieden heeft.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Onderwijs; IT
  • max. 40 uur per week
  • €3974—€6181 per maand
  • HBO
  • 1194726

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you