Senior Privacy Officer – Focus op Awareness (0,8 - 1 fte)

Senior Privacy Officer – Focus op Awareness (0,8 - 1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 aug 5 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij ervaring met het opzetten van awareness-campagnes en werk je graag in een innovatieve en internationale werkomgeving? En spreekt de combinatie van uitdagende vraagstukken en een goede work-life balance je aan? Dan zijn we op zoek naar jou als onze nieuwe Senior Privacy Officer.

Functieomschrijving

Als Senior Privacy Officer werk je het eerste jaar zelfstandig aan jouw project: het opzetten van een universiteit-brede awareness campagne. Hierdoor leer je de EUR kennen en Privacy-bewustwording is essentieel voor privacy. Met jouw campagne, die o.a. introducties, trainingen, events en een digitale toets omvat, zorg je dat deze bewustwording er komt. Op deze manier zorg je dat de medewerkers zich bewuster worden van hun privacy-verantwoordelijkheden en de maatregelen die er zijn om compliant te handelen.

Na het eerste jaar ken je de EUR door en door, en is het beleid opgesteld en afgestemd. Op dat punt maak je de stap van de centrale privacy-afdeling naar een van de faculteiten of diensten. Je blijft nog steeds centraal werk verrichten, maar richt je daarnaast op de privacyvraagstukken van jouw organisatieonderdeel. Je schat in welke risico’s er zijn in de verschillende processen en wat er nodig is om die risico’s beheersbaar te maken. Verder geef je gevraagd en ongevraagd advies en deel je jouw ervaringen en casuïstiek met de collega Privacy Officers. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Bij complexere vraagstukken kun je terugvallen op de expertise van je collega Privacy Officers in het centrale privacyteam van de EUR.

Enthousiast over een privacy-rol bij EUR, maar zijn awareness-campagnes niet waar jouw hart ligt? We zoeken ook twee Senior Privacy Officers voor het opstellen van beleid en voor het inrichten van de privacy-organisatie. De vacatures vind je op AcademicTransfer!

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je CV is voor ons niet leidend: het gaat om wat je motiveert en wat je kan. Wel is bepaalde kennis en ervaring nodig om succesvol te starten in deze functie:

  • Aantoonbaar WO- werk- en denkniveau, en een opleiding in Rechten, Bestuurskunde, Bedrijfskunde of vergelijkbaar;
  • Kennis van / ervaring met de AVG, UAVG, DPIA’s en advisering bij privacyvraagstukken;
  • In bezit van een IAPP-certificering (CIPP/E, CIPM of CIPT) -een pré- of bereid deze op korte  termijn via ons te behalen;
  • Goede communicatieve vaardigheden in geschrift en woord in het Nederlands en Engels (beide C1 CEFR);
  • Je hebt ervaring met het opzetten van awareness-campagnes binnen grote organisaties (500+ medewerkers).

Sluit je profiel gedeeltelijk aan en spreekt de functie van Privacy Officer je aan? Ook dan gaan we graag met je in gesprek om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn. Benoem dit in je motivatiebrief.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een centraal team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de collectieve arbeidsvoorwaarden overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en zal bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.974,00  en € 5.439,00  bruto per maand (schaal 11).

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus Digitalisation and Information Services (EDIS)

De dienst EDIS binnen PRO is een ondernemende dienstverlener voor de Erasmus Universiteit die betrouwbare informatiediensten en communicatietechnologie levert en samen met interne en externe partners zorgt voor constante vernieuwing met een zo kort mogelijke ‘time-to-market’. Om dit doel te realiseren heeft EDIS zich georganiseerd naar de doelgroepen Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering. De verantwoordelijkheid is belegd in resultaatverantwoordelijke teams. Deze teams hebben specifieke kennis van de doelgroep en hun processen, de bestaande en gewenste IV/IT-inrichting en de marktontwikkeling.

De CIO Office: strategische partner bij digitale ontwikkeling

De wereld verandert razendsnel. Veranderingen zijn steeds complexer, volgen elkaar snel op en digitalisering speelt altijd een belangrijke rol. De CIO Office helpt bij het bepalen van de impact van deze veranderingen voor de EUR én bij het effectief organiseren van de veranderagenda.

Met de expertise die wij in huis hebben zijn we een strategische partner in het begrijpen van de veranderingen. We vertalen dat naar een plan waarin we rekening houden met de behoeftes die spelen. We houden zicht op het gecontroleerd uitvoeren van dit plan. Dit alles doen we samen met de faculteiten en diensten. We hebben een breed team van professionals uit diverse expertisegebieden die, met hun competenties, training en ervaring de verandering in goede banen leiden.

Samen zorgen we ervoor dat de strategische doelstellingen van onze universiteit worden ingevuld en dat we mee veranderen met de digitale ontwikkelingen. We helpen de EUR telkens weer om van strategisch vraagstuk naar passende oplossing te komen. Zo geven we de universiteit van morgen vorm.

In het CIO Office is de expertise gebundeld die voor het organiseren en richting geven van de digitalisering benodigd is. Denk aan informatiemanagement, privacy, security, portfolio sturing en niet in de laatste plaats architectuur.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • Universitair
  • PRO/EDIS/17062022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you