Communicatiemedewerker Studentenwelzijn (1,0 fte)

Communicatiemedewerker Studentenwelzijn (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 aug 23 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het team Studentenwelzijn binnen de Universiteit Utrecht zoeken we een proactieve en enthousiaste communicatiemedewerker!

Functieomschrijving

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat studenten succesvol kunnen studeren en zich daarnaast kunnen ontwikkelen. Om een goede mentale gezondheid en balans tussen studie en ontspanning te bevorderen biedt de UU verschillende vormen van persoonlijke begeleiding die aansluit op de fase waarin de student zich in de studie bevindt, en van studenten die kampen met problemen als gevolg van bijvoorbeeld prestatiedruk of ongezonde stress. Het UU werkprogramma studentenwelzijn richt
zich op preventie en bewustwording rond het thema, en vormt de basis voor wat we als universiteit ontwikkelen en hiervoor ondernemen. De taskforce studentenwelzijn, bestaande uit studenten, docenten en medewerkers, monitort de voortgang.
In het kader van het werkprogramma studentenwelzijn zoeken we een communicatiemedewerker. Binnen deze functie hou je je bezig met het creëren van bewustwording, het inrichten van duidelijke en goede informatievoorziening en het activeren van onze studenten aan de hand van verschillende communicatie-uitingen rond studentenwelzijn en begeleiding. Het werkprogramma vormt de rode draad in je werk en is leidend, waarbij er tegelijkertijd ruimte is voor eigen creativiteit en invulling. Daarbij doe je het niet alleen, maar met in ieder geval een projectteam bestaande uit een projectmedewerker en projectleider en verschillende andere (communicatie) collega’s binnen de organisatie waarmee je samenwerkt, kunt sparren of input en feedback bij kunt ophalen.

Jouw taken
  • Je bent zelfstandig en integraal verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een communicatieplanning en -kalender rond studentenwelzijn, in nauwe en frequente afstemming met je team als ook facultaire collega’s;
  • Je pakt verschillende communicatievragen en specifieke verzoeken die binnen de afdeling liggen zelfstandig op. Dit zijn vraagstukken rond studentenwelzijn, maar ook rond bijvoorbeeld begeleiding en middelengebruik;
  • Je kunt naast zorgdragen voor de technische uitvoering ook inhoudelijk strategisch adviseren wanneer nodig;
  • Taken rond het creëren van communicatie en content omvatten onder andere:
    • Ophalen van verhalen en behoeften uit de studenten community, de faculteiten en de universiteit en deze vertalen naar uitingen die aansluiten bij de belangrijke momenten in het academisch jaar;
    • Maken en (laten) ontwikkelen van tekst, beeld, video en infographics om de doelgroep te bereiken, raken en bewegen, welke geschikt zijn voor verschillende on- en offline communicatiekanalen. Je denkt campagnes uit. Daarvoor gebruiken we voor studentenwelzijn het motto #HowAreUdoing?;
    • Je schrijft en redigeert zelf ook teksten, coördineert het opstellen van mails en adviseert over het verbeteren van de hulpen begeleidingspagina’s op bijvoorbeeld de studentenwebsite. Je formuleert gevoelige onderwerpen tactvol en past je woordkeuze aan, aan doelstelling en doelgroep.
  • In voorkomende gevallen lever je een bijdrage aan de crisiscommunicatie vanuit de directie Communicatie en Marketing en aan studentcommunicatie vanuit de directie Studenten, Onderwijs en Onderzoek.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Functie-eisen
  • Je hebt minimaal een hbo-opleiding op het gebied van communicatie of aanverwant.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Je hebt inzicht, kennis en ervaring met vraagstukken op het gebied van in- en externe communicatie, informatievoorziening en marketing, en het maken van aansprekende content (tekst en beeld) voor verschillende doelgroepen en kanalen.
  • Je bent creatief en redactioneel sterk, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, schriftelijk en mondeling, en beheerst zowel Nederlands als Engels goed.
  • Je bent proactief, stroopt graag je mouwen op en gaat zelfstandig aan de slag. Je pakt zaken snel op, zet tijd en middelen efficiënt in en zorgt voor concrete resultaten.
  • Je kunt snel je weg vinden binnen de organisatie, hebt oog voor wat er speelt en vindt draagvlak voor je plannen. Je toetst, evalueert en kunt snel leren van wat je terugkrijgt en je daarop aanpassen.
  • Je hebt affiniteit met (studenten)welzijn.
  • Je hebt affiniteit met de leefwereld van en de communicatie met jongeren/studenten.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband van 1,0 fte voor de duur van één jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 3.098,- en maximaal € 4.257,- (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 
Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De functie valt onder verantwoordelijkheid en aansturing van SO&O, de directie Studenten, Onderwijs en Onderzoek, binnen het team Student Development. Daarnaast maakt de communicatiemedewerker binnen de directie C&M, Communicatie en Marketing, deel uit van het team Communicatie.

Specificaties

  • Marketing en communicatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 36—40 uur per week
  • €3098—€4257 per maand
  • HBO
  • 1194472

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 3, 3561 GA, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you