Postdoc Evaluatie van het anti-pest programma SterkWerk programma op basisscholen (0,6 - 1,0 fte)

Postdoc Evaluatie van het anti-pest programma SterkWerk programma op basisscholen (0,6 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 aug 28 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij geïnteresseerd in de thema’s pesten en sociale relaties onder kinderen? Dan is deze postdoc iets voor jou.

Functieomschrijving

Ben jij geïnteresseerd in de thema’s pesten en sociale relaties onder kinderen en jongeren, en hoe je leerlingen verantwoordelijkheid kan laten nemen voor het groepsproces in de klas? En wil je graag praktijkgericht wetenschappelijk (RCT-)onderzoek doen naar programma’s die zich daarop richten?

De afdeling Jeugd en Gezin, departement Pedagogiek, van de Universiteit Utrecht is op zoek naar een postdoc voor ons effectiviteits-onderzoek van de anti-pest-interventie SterkWerk. Deze positie is een onderdeel van de NWO-subsidie in het kader van het project Effectmeting Kansrijke Interventies. Specifiek bestaat het project uit:
  1. de evaluatie van de effectiviteit van een bestaand programma voor het vergroten van sociale veiligheid, genaamd SterkWerk (zie: www.sterkwerkinfo.nl) door een gerandomiseerd onderzoek met een controlegroep (RCT), en;
  2. de proces-evaluatie van de implementatie van SterkWerk.

Het onderzoek bestaat uit kwantitatieve (digitale vragenlijst-afnames onder leerlingen en leerkrachten) en kwalitatieve data (klankgroepbijeenkomsten onder leerkrachten voor de proces-evaluatie).

Wat ga je doen?

Als postdoc werk je samen met een bevlogen team van onderzoekers (dr. Tessa Kaufman & prof. dr. M. Dekovic, student-assistenten, datamanager), interventie-ontwikkelaars en scholen. Je verzorgt de inhoudelijke voortgang van het onderzoek van a tot z. Je zal specifiek:

  • de RCT voorbereiden in het schooljaar 2022-2023 door middel van het schrijven van een ethische toetsingsaanvraag, werving van scholen en toestemmingsinformatie, en het voorbereiden van de onderzoeksmaterialen;
  • de RCT coördineren in het schooljaar 2023-2024;
  • ten minste één empirisch artikel schrijven en publiceren over de effectiviteit van het programma en de verklarende mechanismes in het schooljaar 2024-2025.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat neem je mee?

  • een PhD in pedagogiek of in een andere relevante discipline (bijv. psychologie, onderwijswetenschappen, sociologie, antropologie, onderwijsfilosofie);
  • een goede beheersing van kwantitatieve onderzoeksmethoden;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Engels en Nederlands;
  • duidelijke affiniteit met de onderzoeksthema’s sociale relaties en interventies;
  • ervaring met het organiseren van dataverzameling;
  • goede communicatieve, sociale en organisatorische vaardigheden;

Je bent:

  • een zelfstandig en leergierig persoon met een kritische blik;
  • gemotiveerd om samen te werken in een onderzoeksproject met collega-onderzoekers.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,6 tot 0,8 fte) voor een periode van 2,5 tot 3 jaar, in overleg met de postdoc. Het startsalaris is € 3.703,- bruto voor een fulltime aanstelling (salarisschaal 10-5, conform de CAO Nederlandse Universiteiten). Het salaris wordt aangevuld met een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie.

De faculteit hecht er waarde aan dat haar medewerkers voor nu en in de toekomst breed inzetbaar zijn in de universitaire organisatie ter verdere professionalisering van de ondersteuning van onderwijs en onderzoek. Om dit te stimuleren krijgt iedere medewerker op enig moment in de loopbaan de tijd en faciliteiten – bijvoorbeeld in de vorm van trainingen - om deel te nemen aan projecten of mee te werken op andere afdelingen. Eigenschappen die de faculteit belangrijk vindt zijn betrokkenheid, kunnen samenwerken en flexibiliteit.

De afdeling Jeugd en Gezin maakt deel uit van Pedagogische Wetenschappen. Bij Pedagogische Wetenschappen werken ca. 150 docenten en onderzoekers. Het ondersteuningsteam (OT) Pedagogische Wetenschappen bestaat uit 12 medewerkers. Zij werken nauw samen met het wetenschappelijk personeel (WP) en vinden het een uitdaging de processen van onderzoek en onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • 22—32 uur per week
  • max. €3703 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1194395

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 1, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you