Junior onderzoeker (0,8 FTE)

Junior onderzoeker (0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
4 aug 17 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

SYNC lab zoekt enthousiaste junioronderzoeker
Ben je een organisatietalent, werkt je graag in teamverband en wil je je inzetten voor een betere toekomst voor jongeren? Wij zoeken versterking van het YoungXperts team. YoungXperts is een jongerenparticipatieplatform en initiatief van het SYNC lab, een onderzoeksgroep aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wij onderzoeken wat jongeren uniek maakt en hoe zij een rol vinden in de samenleving. Dat doen we onder andere door jongerenpanels, vragenlijstonderzoek en door de kijken hoe de hersenen zich ontwikkelen. Als junior onderzoeker vertegenwoordig je YoungXperts en ben je de belangrijkste contactpersoon voor jongeren, wetenschappers en professionals waar we mee samenwerken. Ook doe je zelf onderzoek via interviews en vragenlijsten.

Functieomschrijving

Uit ons onderzoek hebben wij veel kennis over jongeren, hoe zij opgroeien en hoe dat werkt in het brein. Deze kennis willen we op een begrijpelijk manier beschikbaar maken. Daarnaast hebben we nog een belangrijke missie; ervoor te zorgen dat er iets met deze kennis gebeurt, dat mensen in actie komen zodat jongeren er voordeel van hebben. Als junior onderzoeker:

 • Doe je onderzoek onder jongeren om meer kennis te krijgen over hun drijfveren
 • Organiseer je jongerenpanels samen met onderzoekers uit het SYNC lab
 • Ben je contactpersoon voor jongeren en professionals en houd je het netwerk actief en op de hoogte
 • Bedenk je outreach activiteiten voor jongeren om kennis naar hen toe te brengen
 • Heb je oog voor traditioneel ondergerepresenteerde groepen en zet je je in om hen te bereiken, zowel via onderzoek als op sociale media

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je hebt een vooropleiding in de psychologie, pedagogiek, communicatiewetenschap of aanverwante discipline
 • Ervaring met kwalitatieve en/of kwantitatieve methoden van onderzoek is niet noodzakelijk maar wel een pre;
 • Je hebt affiniteit met jongeren, hun leefsituatie en welbevinden
 • Je bent maatschappelijk betrokken, nieuwsgierig en goed georganiseerd en niet bang om zelf initiatief te nemen
 • Je werkt graag in teamverband en houdt ervan om samen te werken met collega’s, jongeren en maatschappelijk partners
 • Je hebt organisatietalent en houdt van afwisseling, waardoor je bij verschillende projecten tegelijk betrokken kunt zijn
 • Je bent bij voorkeur wonend in Rotterdam en/of voelt een connectie met de stad en haar inwoners.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 1 oktober 2022, en de functie is gevestigd in het SYNC lab bij de faculteit ESSB van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De functie bedraagt 0.8 FTE voor de periode van 1 jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen€ 2818, - en € 3764, - bruto per maand (schaal 8), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen- en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 32 uur per week
 • €2818—€3764 per maand
 • Universitair
 • ESSB/DPECS/04082022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you