A(N)IOS Bedrijfsgeneeskunde

A(N)IOS Bedrijfsgeneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
4 aug 4 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Kies je voor onze interne arbodienst, dan kies je voor een uitdagende academische werkomgeving waar je het vak in de volle breedte kunt uitoefenen. De grote diversiteit aan functies en arbeidsrisico's in combinatie met alle (kern)deskundigen die werkzaam zijn binnen ons team, maakt het een unieke plek om het vak te leren!

Daarom kies je om als A(N)IOS bedrijfsgeneeskunde bij het Radboudumc aan de slag te gaan:
  • Samenwerken met ervaren enthousiaste praktijkopleiders.
  • Praktijkopdrachten zijn eenvoudig te organiseren op de campus.
  • Alle deskundigheid onder één dak.
  • Regelmatige arbeidstijden zorgen voor een optimale werk-privébalans.
Lianne 'Ik ben dagelijks bezig met de gezondheid en functioneren van mensen. Ik vind het een prachtvak. Niet alleen omdat ik tijd genoeg heb om goed te luisteren, maar ook omdat ik adviezen kan geven die de empowerment van mensen vergroot.'

Wat ga je doen?
Je bent werkzaam binnen de Arbo- en Milieudienst (AMD), de gecertificeerde arbodienst van het Radboudumc en de Radboud Universiteit. Je werkt onder supervisie van een ervaren bedrijfsarts en tevens geregistreerd opleider. Je werkzaamheden in het kort:
  • Je houdt dagelijks een dagdeel verzuimspreekuur.
  • Het andere dagdeel ben je bezig met werkbezoeken, preventie, sociaal medisch overleg, kennisdeling en afstemming met leidinggevenden en HR collega's.
  • Je hebt contacten door het hele ziekenhuis en in de universiteit.
  • Je wordt ingezet bij alle mogelijke incidenten die de gezondheid van de medewerkers bedreigen (denk alleen al aan corona).
Je volgt 1 dag per week de opleiding Bedrijfsgeneeskunde. Dit kan aan de SGBO, ook in Nijmegen. De opleiding duurt in principe 4 jaar, zij-instromers krijgen een verkort onderwijstraject op maat.

Het is een vak waarin je als arts ook naar de context kijkt waarin iemand functioneert. Op de meest kwetsbare momenten in het (werk)leven ben jij er. Tijdens het spreekuur begeleid je medewerkers van het Radboudumc of de Radboud Universiteit in hun re-integratie of geef je preventief advies. Denk je mee wat diegene kan helpen om te herstellen. En adviseer je leidinggevenden wat ze van mensen mogen verwachten en wat ze kunnen doen om bij te dragen aan hun herstel. Samen met leidinggevenden en collega's van HR kijk je ook preventief naar het bevorderen van een gezond werkklimaat.

Je staat er niet alleen voor. Er is veel (medische) kennis in huis. Je werkt samen met je collega bedrijfsartsen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, arbeidsdeskundigen, arbeidshygiënisten, stralingsdeskundigen en andere professionals. Eenmaal geregistreerd als bedrijfsarts ga je ook samenwerken met praktijkondersteuners.

Lees meer over wat werken als A(N)IOS bedrijfsgeneeskunde bij het Radboudumc betekent en wat onze collega's daarover vertellen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Communicatie is een belangrijk sleutelwoord binnen de bedrijfsgeneeskunde. Dat komt doordat je in alle lagen van de organisatie werkt. Het ene moment spreek je een zieke medewerker, het volgende moment adviseer je een manager over een vitaliteitsvraagstuk. De problematiek is vaak complex, medewerkers vertellen je alles over zichzelf, hun werk, hun privéleven: dat moet je wel aanspreken natuurlijk. Waarbij je ook wel weer afstand moet zien te houden. Als bedrijfsarts kun je van grote betekenis zijn, je kunt mensen echt verder helpen. #wijzijnervoormensen

Verbeteren, vernieuwen en veranderen zit in het hart van jouw werk. Betrokkenheid, samenwerken en excelleren staan centraal in de Radboud Manier van Werken. In het Radboudumc krijg je de ruimte en verantwoordelijkheid om jezelf en de organisatie verder te ontwikkelen. Voor de beste zorg voor patiënt en de toekomst van de gezondheidszorg.

Ben jij als arts toe aan iets vernieuwends en er klaar voor om dit mooie vak te leren? Wij zoeken medisch zij-instromers, basisartsen en geneeskundestudenten die enthousiast zijn om de vervolgopleiding tot bedrijfsarts te volgen (die uiteraard door ons wordt betaald). We hebben alle facetten in huis om de praktijkopdrachten onder één dak uit te voeren! En natuurlijk maak je ook 'uitstapjes' naar andere organisaties om je nog breder te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Volledig betaalde opleiding Regelmatige werktijden Academische werkomgeving.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. We bieden een salaris dat past bij je opleiding, kennis en ervaring. De aanstelling is voor 32 - 36 uur per week, dit is inclusief opleidingsdag. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Zo kun je rekenen op:
  • de mogelijkheid om na je opleiding naast je aanstelling bij de AMD als ZZP'er werkzaam te zijn.
  • de mogelijkheid om ook gedeeltelijk thuis te werken.
  • ruime mogelijkheid voor bij- en nascholing.
  • een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek.
  • een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantiegeld én mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten.
  • korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruikmaken van 2 collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we jou ook andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk onze Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De AMD ondersteunt het Radboudumc, de Radboud Universiteit en enkele andere organisaties in onderzoek, onderwijs of zorg op het gebied van gezondheid, vitaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Wij dragen in totaal zorg voor ruim 17.000 medewerkers. Kenmerkend zijn de korte lijnen tussen alle expertisegebieden die we inzetten om samen maatwerk te leveren. Ook maken we deel uit van een landelijk kennisnetwerk van UMC's en universiteiten.

Je werkplek bevindt zich deels in het penthouse van het moderne gebouw van Tandheelkunde; een open en groene werkomgeving waar je team de etage deelt met andere collega's van de afdeling HR. Dit zorgt voor korte lijnen met HR adviseurs zowel op verzuim als preventief gebied. Voor de gesprekken die je voert met cliënten maak je gebruik van de spreekruimtes in het studiecentrum van Geneeskunde.

Wij zijn een divers, fris en geolied team van bedrijfsartsen, AIOS bedrijfsgeneeskunde en praktijkondersteuners bedrijfsarts. Wat ons team kenmerkt? De hechtheid van een groep even sociale als betrokken collega's en het benutten van de kwaliteiten in het team. Regelmatig intercollegiaal overleg is voor ons normaal. 2 keer per maand is er een disciplineoverleg waar het hele team aan deelneemt. Ook hebben we regelmatig een 'heilig half uurtje' tijdens de lunch, en maken we graag een ontspannen kleine wandeling in de mooie groene omgeving. Sommige bedrijfsartsen maken ook nog eens live muziek voor medewerkers en patiënten, samen met een collega van team Biorisk en team Straling. Mocht je mee willen doen, dan ben je van harte welkom!

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • Universitair
  • 166541-P1032149-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you