Contractmanager (1.0 fte) bij Facility Services, Universiteit Maastricht

Contractmanager (1.0 fte) bij Facility Services, Universiteit Maastricht

Geplaatst Deadline Locatie
8 aug 30 aug Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het team Contractmanagement van Facility Services (FS) van de Universiteit Maastricht (UM) is op zoek naar een nieuwe collega die wil doorgroeien naar een all round contractmanager.

Functieomschrijving

Ben jij een professionele dienstverlener? Krijg je energie van het faciliteren van onze primaire processen. Ben je vernieuwingsgezond met een blik op de toekomst? Ben jij proactief en dienstverlenend ingesteld? Ben jij een teamplayer op zoek naar samenwerking? Ben jij de collega die wil bijdragen aan een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM? Dan is FS op zoek naar jou!

Dichtbij onze klanten en partners werken onze medewerkers hard aan een goede dienstverlening. Bij de uitvoering van onze werkzaamheden hebben wij altijd de klant voor ogen. In deze functie ga je onder begeleiding van ervaren collega’s taken verrichten op het gebied van Services, leer je de kneepjes van het vak en ga je optimaal samenwerken met collega’s van andere teams om de uitvoering van je taken zo goed mogelijk te verrichten.

Stap voor stap word je betrokken bij de het vertalen van klantbehoeftes naar de uitvraag van leveranciers en voorbereiden en opstellen van contractvoorwaarden maar ook de implementatie van nieuwe contracten, je krijgt een rol in het meten en bewaken van de met de leveranciers afgesproken kpi’s en contractcondities en je gedurende het begeleidingstraject met voorstellen voor (corrigerende) acties richting de uitvoering van de contracten en voor een optimale interne benutting van de contracten. Natuurlijk word je ook betrokken bij het gehele proces van de totstandkoming van nieuwe contracten. Denk hierbij aan marktverkenningen, visie ontwikkeling, het meewerken aan het programma van eisen voor (Europese) aanbestedingen en natuurlijk beoordelingen van inschrijvingen. Last but not least het leren samenwerken met FS collega’s van andere teams om samen voor een prima dienst te zorgen

Wat ga je doen?

Alles leren over het vak contractmanagement. Afhankelijk van je werkervaring stellen we een werkpakket samen en begeleidingstraject op. Onder begeleiding van een ervaren collega ga je jezelf verbreden en verdiepen in het vak contractmanagement. Verschillende vragen en opdrachten komen op een dag op je af variërend van operationele taken tot het meewerken aan Europese aanbestedingen. Waar kun je zoal aan denken?

  • Monitoren van contractafspraken en het bespreken van de uitkomsten van performancemetingen, leveranciersbeoordelingen en klanttevredenheidsmetingen met de leveranciers en het beoordelen (en accorderen) van verbeterplannen;
  • Participeren in de verschillende vormen van (multidisciplinair) contractoverleg;
  • Adviseren van de operationele afdelingen (Servicepoint) en de Facility Managers met betrekking tot (on)mogelijkheden van de contracten met de leveranciers in relatie tot de reguliere dagelijkse dienstverlening;
  • Monitoren van het continue verbeterproces van de dienstverlening van leveranciers (plan-do-check-act);
  • Inzichtelijk maken van de impact van marktontwikkelingen en wet- en regelgevingen voor de contractafspraken;
  • Uitvoeren van (meervoudig) onderhandse nationale- en Europese aanbestedingen in samenwerking met de afdeling Inkoop;
  • Ondersteuning bieden bij de implementatie van nieuwe contracten in nauwe samenwerking met Facility Managers en leveranciers;
  • Inzicht in de financiële verantwoordelijkheid voor de afgesloten contracten;
  • Contact met de leverancier én onze interne partners. Je staat - met je ervaring en expertise - je collega’s en klanten met raad en daad terzijde bij hun werkzaamheden.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Waar zijn we naar op zoek?
Als FS collega streef je naar een optimale en duurzame dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Je hebt een open, proactieve, daadkrachtige en dienstverlenende houding; gastvrijheid zit in je DNA. Je bent resultaatgericht en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en betrokkenheid. Daarnaast zijn vernieuwingsgezindheid, het ontzorgen van de klant en creatief probleemoplossend denken en handelen eigenschappen die jou typeren. Voorts ben je een echte teamplayer en collegiaal.

Naast bovenstaande zijn voor deze functie de volgende functie-eisen, competenties en vaardigheden van toepassing:

  • Je hebt de wil om jezelf te ontwikkelen en te leren, bent in staat tot zelfreflectie, samenwerkingsgericht en je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Heel belangrijk is dat je beschikt over (verder te ontwikkelen) overtuigingskracht, onderhandelingsvermogen, inlevingsvermogen in de klant;
  • Natuurlijk is HBO werk- en denkniveau een must. Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding op facility management danwel bedrijfseconomisch terrein;
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring bijvoorbeeld als junior inkoper, contract- of accountmanager;
  • Je deelt graag kennis en kunde met collega’s èn sta je open voor andere inzichten en visies en je durft fouten te maken;
  • En last but not least, vind je het belangrijk een bijdrage aan duurzaamheid te leveren en weet je duurzaamheid te integreren in de verschillende aspecten van je werkgebied.


 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op vast.

Wij bieden een aantrekkelijke functie binnen een enthousiaste, dienstverlenende werkomgeving, met het UFO profiel van medewerker contractmanagement niveau 3 of 2, afhankelijk van het takenpakket en relevante werkervaring schaal 8 of 9 cao NU en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO Nederlandse Universiteiten en lokale UM-bepalingen.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.818,- en maximaal € 4.257,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, conform schaal 8 met doorgroeimogelijkheden naar schaal 9 van CAO NU. 

Het betreft een tijdelijk contract van 1 jaar met een proeftijd van twee maanden. Aan het einde van het eerste jaar wordt na bij een goede beoordeling een vast dienstverband aangeboden.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Facility Services

Naast de zes faculteiten bestaat de UM uit een aantal servicecentra, waaronder Facility Services (FS). FS biedt studenten, medewerkers en bezoekers van de zes faculteiten en de andere UM-servicecentra een breed dienstenpakket ter ondersteuning van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Dit pakket bestaat onder andere uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert de vastgoedportefeuille van de universiteit.

Een divers aanbod waarbij integrale dienstverlening, vanuit één multidisciplinair team en met een gezamenlijke focus, het uitgangspunt is. Een vertrouwde basisdienstverlening, met maatwerk als de situatie daarom vraagt. 
Een hoge mate van klanttevredenheid over de aangeboden diensten en het creëren van een functionele, inspirerende en plezierige leer- en werkomgeving staan voorop. Ons doel is de klant te ontzorgen en waarde te creëren. Dit doen we met het streven een partner te zijn die flexibel is, meedenkt, werk uit handen neemt, proactief adviseert en inspireert, zoekt naar creatieve oplossingen, openstaat voor nieuwe ideeën en gezamenlijk nieuwe stappen vooruitzet met de blik op de toekomst.

Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen op facilitair gebied. FS biedt een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

FS bestaat uit de domeinen services en vastgoed, team inkoop, team adviseurs –arbo, duurzaamheid en veiligheid & beveiliging- en een stafafdeling –beleid & communicatie, finance & control, informatiemanagement & systemen en het secretariaat

Team contractmanagement
Het team contractmanagement valt onder het domein Services en bestaat uit ongeveer 16 fte, waarvan 5 fte contractmanagers. Naast de contractmanagers maken ook een aantal cateringmedewerkers deel uit van het team welke gedetacheerd zijn bij de gecontracteerde cateraar en een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het Rapid Response Team, welke o.a. zorgdragen voor de sanitaire artikelen. Jij bent een van de contractmanagers en je legt met betrekking tot de dagelijkse werkzaamheden verantwoording af aan de teamleider contractmanagement.

Je werkt nauw samen met de overige contractmanagers, met projectmanagers van vastgoed en met de facility managers welke de schakel zijn naar de klant.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 38 uur per week
  • €2818—€4257 per maand
  • HBO
  • AT2022.351

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Duboisdomein 30, 6229 GT, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you