Studieadviseur Masters Information and Computing Science (0,8 - 0.9 fte)

Studieadviseur Masters Information and Computing Science (0,8 - 0.9 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
12 aug 4 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zoekend naar een plek als studieadviseur? Kom bij ons als studieadviseur van de Masters Information and Computing Sciences met taken in arbeidsmarktoriëntatie!

Functieomschrijving

Ter versterking van het Team Studentbegeleiding van de afdeling Onderwijs- en Studentzaken (OSZ) van de faculteit Bètawetenschappen zoeken wij een studieadviseur (0,8 – 0,9 fte) voor de Masters Information and Computing Sciences (0,5 fte) met daarbij in de portefeuille arbeidsmarktoriëntatie (0,3 fte).

Als studieadviseur ben je een belangrijke schakel tussen de student en de opleiding. Vanaf het moment van aanmelding voor de studie tot aan het behalen van het diploma ben je het aanspreekpunt èn de vertrouwenspersoon van de studenten. Zo kunnen zij o.a. bij je terecht om een studieplanning te maken, een verzoek aan de examencommissie te bespreken of voor het delen van persoonlijke problemen die van invloed zijn op de voortgang van hun studie. Een veilige sfeer waarin zij dit in vertrouwen kunnen delen is hierbij belangrijk.
Je zet hier jouw gesprekstechnieken in, zodat een student aan het einde van het gesprek de deur uitloopt met het gevoel dat hij alles heeft kunnen bespreken, dat er een luisterend oor werd geboden en, indien van toepassing, de student de tools heeft meegekregen om de volgende stap te zetten ter oplossing van de hulpvraag.

Anderzijds adviseer en/of informeer je het opleidingsmanagement en/of de betrokken docenten over gesignaleerde knelpunten binnen de cursus of opleiding die uit de gesprekken met studenten naar voren zijn gekomen. Je bent er zowel voor de student als voor de opleiding!

Je belangrijkste taken als studieadviseur:
  • Je adviseert en begeleidt studenten omtrent studieprogramma, -voortgang, -belasting en studeergedrag.
  • Je signaleert studievertraging en onderneemt daarop gericht actie. Een belangrijk instrument hierbij is proactieve studievoortgangsmonitoring.
  • Je begeleidt studenten bij studie-gerelateerde en persoonlijke problemen die van invloed zijn op hun studie. In sommige gevallen verwijs je door naar studentendecanen, studentpsychologen of externe deskundigen.
  • Je geeft voorlichting over de inhoud van de studie.
  • Je signaleert knelpunten en adviseert o.a. het opleidingsmanagement gevraagd en ongevraagd over verbetering van het onderwijsprogramma, opleiding, studieverloop en studiebelasting voor studenten.
  • Je verzorgt de intake en begeleiding van studenten met een functiebeperking.
  • Je overlegt met en adviseert collega’s, docenten of examencommissie over individuele regelingen voor studenten.

Daarnaast bereid je de studenten voor op hun loopbaan na de studie en ben je betrokken op het gebied van arbeidsmarktoriëntatie. Hier zijn je belangrijkste taken:

  • Je geeft trainingen op het gebied van loopbaanoriëntatie, netwerken en solliciteren aan groepen studenten.
  • Samen met de career officer organiseer je activiteiten op het gebied van arbeidsmarktoriëntatie alnaargelang de behoeften van de bèta-studenten.
  • Je legt contacten met alumni en draagt bij aan de organisatie van evenementen.
  • Je bent goed op de hoogte van de beroepsperspectieven van academici in Bètawetenschappen en kunt studenten hier in individuele gesprekken over adviseren.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een, bij voorkeur ervaren, collega, die zin heeft om deze verantwoordelijkheden op te pakken. Je herkent jezelf in één of meerdere van de volgende kenmerken: integer, empathisch, inlevingsvermogen en het voorop stellen van het welzijn van studenten. Verder breng je het volgende mee:

  • een universitair masterdiploma;
  • beheersing van gesprekstechnieken passend bij de doelgroep. Bij voorkeur heb je reeds ervaring als studieadviseur of ruime ervaring met begeleiding van studenten in het hoger onderwijs.;
  • helder en begrijpelijk uitleg kunnen geven, zowel verbaal als schriftelijk, in het Nederlands en Engels;
  • eigenaarschap vertonen en resultaatgericht zijn;
  • langdurige werkrelaties kunnen opbouwen en onderhouden met diverse stakeholders (docenten, onderwijsmanagement, examencommissie, collega-studieadviseurs etc.).

Arbeidsvoorwaarden

  • Een baan waarin je veel van jezelf kunt laten zien binnen een universitaire organisatie. Uit de medewerkersmonitor blijkt dat je directe collega’s grote waardering hebben voor de werkgever, veel voldoening uit hun werk halen en aangeven in een veilige omgeving werkzaam te zijn. Alle kans om jezelf te zijn en je te ontplooien!
  • Een positie voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een voltijd brutosalaris variërend van € 2.960,00 tot € 4.670,00 (schaal 9 of 10), de indeling van het functieniveau is afhankelijk van je werkervaring.
  • 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport.​ Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Meer informatie over werken bij de faculteit Bètawetenschappen vind je hier.

Werkgever

Bij de Universiteit Utrecht werken we samen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Met meer dan 7.000 medewerkers zorgen we voor maatschappelijk relevant onderzoek en kwalitatief hoogstaand onderwijs. De universiteit is een actief en betrokken onderdeel van de maatschappij, met als toegevoegde waarde onze open blik op maatschappelijke vraagstukken. We werken samen met andere (internationale) universiteiten, het bedrijfsleven, overheden, de culturele sector en maatschappelijke organisaties.

Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. We ondersteunen de faculteit bij het verrichten van excellent onderzoek en het uitvoeren van inspirerend onderwijs. De faculteit Bètawetenschappen bestaat uit een heleboel fundamentele verbindingen. We hebben zes departementen: Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde.

Je gaat deel uitmaken van het team studentbegeleiding. Dit team bestaat uit 14 collega’s die zich richten op het begeleiden van studenten in hun rol als studieadviseur, international officer of career officer. Al deze collega’s fungeren als vraagbaak en sparringpartner. Het delen van kennis en informatie is gemeengoed in dit team.

Naast team studentbegeleiding bestaat de afdeling Onderwijs en Studentenzaken (OSZ) ook uit de teams studiepunt en roostering.  Als afdeling OSZ trachten we het onderwijs dat binnen de Undergraduate School en de Graduate Schools van de faculteit Bètawetenschappen wordt gegeven, aan in totaal zo’n 7.500 studenten, zo goed mogelijk te ondersteunen.

Some connections are fundamental. Be one of them. 

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Natuurwetenschappen
  • 30—36 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 1195037

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you