Apotheker-onderzoeker 'Model-informed precision dosing'

Apotheker-onderzoeker 'Model-informed precision dosing'

Geplaatst Deadline Locatie
17 aug 13 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij bieden een afwisselende en uitdagende baan waarin je je vakkennis kwijt kunt in een prettig en enthousiast team van de apotheek van het Radboudumc. Je wordt opgeleid tot onderzoeker en je werk leidt tot wetenschappelijke publicaties en een proefschrift. Kom jij ons team versterken?

Zonder precision dosing geen precision medicine
  • Alhoewel de verschillen tussen mensen groot zijn, worden geneesmiddelen vaak in een one-dose-fits-all gegeven. Ook is er nog veel onzekerheid over de juiste dosering voor sommige groepen, zoals kinderen of IC patiënten, waardoor nog niet de optimale dosis wordt gegeven.
Binnen de apotheek van het Radboudumc ontwikkelen de onderzoeksgroepenFarmacologie van antibiotica en antischimmelmiddelen en de Radboud Applied Pharmacometrics wiskundige modellen om geneesmiddelgedrag te voorspellen, met als doel: de juiste dosering voor iedere patiënt.
In deze functie als apotheker-promovendus ontwikkel en implementeer je innovatieve computergestuurde dosisalgoritmen (model-informed precision dosing) om de farmacotherapeutische behandeling te verbeteren, specifiek voor kinderen die een niertransplantatie hebben ondergaan, volwassenen op de intensive care die worden behandeld met antibiotica en mensen met zeldzame ziekten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het bedrijf InsightRX, dat een gebruiksvriendelijk platform ontwikkeld heeft voor model-informed precision dosing.

Je zorgt voor de vertaling van klinisch-farmacologische wetenschap direct naar de dagelijkse patiëntenzorg. Je ontwikkelt farmacokinetische/farmacodynamische modellen, je test ze op geschiktheid, implementeert ze en onderzoekt of ze ook echt de zorg verbeteren. Dit gebeurt vanzelfsprekend in nauwe samenwerking met de medisch specialisten op de afdelingen kindernefrologie, intensive care en de hematologie.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Je schrijft wetenschappelijke studieprotocollen.
  • Je ontwikkelt en test wiskundige modellen om geneesmiddelgedrag te voorspellen.
  • Je evalueert de ontwikkelde doseringsalgoritmen in de dagelijkse praktijk.
  • Je geeft les aan collega-(ziekenhuis)apothekers en artsen om de nieuwe doseringsalgoritmen te implementeren in de dagelijkse praktijk.
  • Je begeleidt en verzorgt onderwijs aan studenten Geneeskunde, Biomedische wetenschappen en Farmacie.
  • Je schrijft wetenschappelijke publicaties en presenteert je bevindingen op symposia en congressen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd als apotheker of ontvangt je diploma binnenkort
  • Je hebt ervaring met wetenschappelijk onderzoek. Bij voorkeur blijkt dit uit (co-) auteurschap van een wetenschappelijk artikel. Daarnaast zie jij het als jouw uitdaging om de vertaalslag van theorie naar praktijk te maken en zo te komen tot optimale specialistische farmacotherapie. Ook ben je communicatief vaardig.
Kenmerken die echt bij jou passen zijn: ambitieus, leergierig, analytisch sterk en flexibel.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

De beoogde startdatum is 1 januari 2023
  • Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.631 en € 3.336 (schaal 10A) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De Apotheek van het Radboudumc bedrijft de ziekenhuisfarmacie in al haar facetten; zowel de patiëntenzorg als onderzoek en onderwijs. Binnen de apotheek zijn 3 hoogleraren, 1 UHD, 5 post-doc onderzoekers en verschillende promovendi werkzaam.

Binnen de Apotheek van het Radboudumc zijn ruim 330 medewerkers werkzaam. Zij spelen een centrale rol in de voorziening van geneesmiddelen en de hersterilisatie van reusable medische hulpmiddelen. Wij leveren geneesmiddelen aan het Radboudumc, maar ook aan andere ziekenhuizen en aan externe klanten. We hebben om onze kwaliteit te borgen diverse certificeringen, waaronder GMP en GMP-z voor de bereiding en het Voor Toediening Gereed Maken van geneesmiddelen.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2631—€3336 per maand
  • Universitair
  • 167243-P1044458-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you