Post-doctorale onderzoeker op het terrein van integratie van nieuwkomers in het onderwijs - Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA)

Post-doctorale onderzoeker op het terrein van integratie van nieuwkomers in het onderwijs - Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA)

Geplaatst Deadline Locatie
17 aug 12 sep Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een gedreven wetenschapper met ambitie om bij te dragen aan het vergroten van de kansengelijkheid in het Nederlandse onderwijs? Wil je werken binnen een dynamisch en interdisciplinair team van onderzoekers van het sterk groeiende Education Lab NL? Als postdoc kom je ons interdisciplinair team versterken en onderzoek doen naar de integratie van nieuwkomers in het Nederlands onderwijs.

Functieomschrijving

De onderwijsresultaten van leerlingen met een migratieachtergrond blijven vaak achter. Dit leidt op de korte termijn tot grotere kansenongelijkheid in het onderwijs, en op de lange termijn tot blijvende maatschappelijke achterstanden.

Als postdoc onderzoeker ga je werken aan het onderzoeksproject: Onderwijsachterstanden van nieuwkomers: verklarende mechanismes en kansrijke interventies.  Je doet (kwantitatief) onderzoek naar de mechanismen die ten grondslag liggen aan de onderwijsachterstanden van nieuwkomers, en je verricht experimenteel onderzoek naar kansrijke interventies die door beleidsmakers ingezet kunnen worden om deze onderwijsachterstanden te verkleinen. Dit project wordt gefinancierd vanuit de Inspectie van het Onderwijs. 

We bieden je een uitdagende, flexibele baan in een enthousiast, ambitieus en gedreven team. Je dagen zijn zeer gevarieerd, omdat je zowel toegepast experimenteel onderzoek aan het doen bent op scholen, als met collega’s data-analyses uitvoert en wetenschappelijke artikelen schrijft. Je bent onderdeel van een dynamisch interdisciplinair team. Met je onderzoek draag je bij aan effectiever onderwijs met meer gelijke kansen voor leerlingen.

Jouw rol als postdoc houdt in:

  • Je zet onderzoek op en voert het uit in verschillende deelprojecten.
  • Je werkt samen in een team van onderzoekers met verschillende achtergronden (economie en sociologie) en met de onderzoekers van Inspectie van het Onderwijs.
  • Je voert kwantitatief onderzoek uit.
  • Samen met het onderzoeksteam ontwikkel je en organiseer je experimenteel onderzoek in scholen over informatievoorziening voor de niet-Nederlandse ouders op scholen.
  • Je schrijft internationale wetenschappelijke publicaties.
  • Je geeft presentaties op (inter)nationale wetenschappelijke congressen, en andere vormen van kennisdeling van de onderzoeksresultaten.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zoeken een kwantitatieve onderzoeker met een sterke affiniteit met migratieonderzoek. Eerder onderzoek op dit terrein en ervaring met experimenteel onderzoek zijn een pre. Omdat een van de deelonderzoeken experimenteel van aard is, zul je als postdoc ook vaak met scholen, besturen, maar ook andere partners van Education Lab NL samenwerken.

Je voldoet bij voorkeur aan de volgende criteria:

 

  • Gepromoveerd in de economie, sociologie of andere sociale wetenschappen.
  • Sterk wetenschappelijk profiel, aantoonbaar met publicaties in internationale tijdschriften.
  • Kennis van, en affiniteit met onderwijsonderzoek en de onderwijspraktijk.
  • Aantoonbare interesse in, en ervaring met migratieonderzoek.
  • Gedreven en enthousiasmerende teamspeler.
  • In staat complexe zaken eenvoudig uit te leggen (mondeling, in tekst en met visualisaties).
  • Flexibel (in geest, in taken, en ten aanzien van werklocaties).
  • In staat een sterk netwerk op te bouwen met scholen, schoolbesturen, gemeenten, andere wetenschappers en internationale collega’s.
  • Ambitieus en leergierig, niet bang om te falen.
  • Ruime ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden waarmee causale effecten van correlationele verbanden kunnen worden onderscheiden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar met evaluatie na 1 jaar.

Wij bieden

  • Een fulltime functie (38 uur per week) als onderzoeker 3, ingeschaald op schaal 11 van de CAO van Nederlandse Universiteiten. Doorgroei naar schaal 12 is bespreekbaar.
  • Een aanstelling van drie jaar. Na 1 jaar zal er een evaluatie plaatsvinden.
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden: vakantiegeld van 8% en eindejaarsuitkering van 8,3% van het jaarlijke bruto jaarinkomen.
  • 41 verlof dagen per kalenderjaar wanneer je besluit 40 uur per week te werken.
  • Interessante uitruil mogelijkheden van je arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld een fietsregeling.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

Research Centrum van Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA)

Het Research Centrum van Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht (UM) is een onderzoeksinstituut van de School of Business and Economics. Het Education Lab NL is ondergebracht bij het ROA. Het instituut bestaat uit ongeveer 70 gedreven onderzoekers en medewerkers. Het ROA kenmerkt zich door een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en meer beleidsgericht onderzoek op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt. Het onderzoek van het ROA beoogt wetenschappelijk diepgang te combineren met maatschappelijke impact. Het heeft een sterke beleidsrelevantie en het ROA heeft een groot netwerk van bedrijven, onderwijsinstellingen en beleid. De universiteit Maastricht is de jongste universiteit van Nederland, met een sterk internationaal karakter. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers.

 

Het Education Lab NL is een onderzoeksnetwerk van wetenschappers, onderwijsprofessionals (leraren, schoolleiders) en beleidsspecialisten. Doel van het netwerk is het onderwijs te verbeteren door meer inzicht te krijgen in wat werkt voor leerlingen en studenten. Het Education Lab NL wil bruggen slaan tussen de wetenschap en de onderwijspraktijk, onder andere door toegepast onderzoek van wetenschappelijke topkwaliteit. Education Lab NL heeft partnerschappen met verschillende universiteiten, scholen, schoolbesturen, diverse gemeenten, de Inspectie van het Onderwijs, en meerdere maatschappelijke en internationale organisaties (bv. OECD, WorldBank). Education Lab NL heeft naast dit project een aantal grote projecten waaronder: https://ona.amsterdam/ en recentelijk door het Nationaal Groeifonds gefinancierde project: Nationaal Groeifondsvoorstel Ontwikkelkracht - Een sterke kennisinfrastructuur voor het onderwijs | Rapport | Rijksoverheid.nl.

 

Specificaties

  • Postdoc
  • max. 38 uur per week
  • AT2022.259

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Tongersestraat 49, 6211 LM, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you