Promovendus STOP! Prediction and prevention of revictimization in PTSD

Promovendus STOP! Prediction and prevention of revictimization in PTSD

Geplaatst Deadline Locatie
2 sep 14 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Meewerken aan het project “STOP! Prediction and prevention of revictimization in PTSD'' als promovendus bij afdeling onderzoek van Arkin en het Sinai centrum? Dat is mogelijk! Per december januari 2022/janauri 2023 komt er een plek vrij!

Functieomschrijving

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) gaat gepaard met ernstige beperkingen in sociaal en beroepsmatig functioneren en komt vaak samen voor met o.a. verslaving en persoonlijkheidsstoornissen (PS). Helaas lopen deze cliënten een hoog risico om later in hun leven nieuwe traumatische gebeurtenissen te ervaren, 'revictimisatie' genoemd. Evidence-based traumagerichte behandelingen zoals ‘exposure’ en EMDR zijn effectief voor PTSS symptomen, maar niet in het voorkomen van revictimisatie. Om effectieve interventies tegen revictimisatie te ontwikkelen, willen we uitzoeken welke PTSS-patiënten het meeste risico lopen op re-vistimisatie, en waarom. Het risico op revictimisatie wordt verhoogd door individuele kwetsbaarheden en resterende PTSS-klachten en ook verstoorde hersenactiviteit in de stress- en executieve netwerken van het brein kunnen een rol spelen.

De doelstelling van het project is primair gericht op

  1. het bepalen van risicofactoren en beschermende factoren voor revictimisatie bij cliënten die behandeling hebben gehad voor PTSS, en
  2. deze te vertalen naar potentiële doelen voor een nieuwe interventie om revictimisatie te voorkomen.

Voor doel 1 verricht je een meting (cohortstudie) 4 jaar na PTSS-behandeling in drie reeds lopende RCT’s bij mensen met PTSS met comorbiditeit verslaving (TOPA) of PS (PROSPER) waarin een brede reeks demografische, psychologische en sociale factoren (verwachte N = 457) zijn verzameld, evenals structurele en functionele MRI-gegevens in een subgroep van de PTSS/PS-groep (N = 80).

Voor studie 2 doe je een literatuuronderzoek en organiseer je focusgroepen met herstelde PTSS-cliënten om de behoeften, wensen en ideeën voor interventies om revictimisatie te voorkomen, te verkennen en te vertalen naar een interventie.

Dit project is mogelijk gemaakt door een subsidie van Fonds Slachtofferhulp. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Sinai Centrum, Jellinek en Arkin Onderzoek. De studie is ingebed in twee behandelcentra en academische werkplaatsen met specifieke expertise op het gebied van PTSS (Sinai Centrum), verslaving (Jellinek) en (re)victimisatie (Arkin Onderzoek).
Voor dit project zoeken we een promovendus (M/V) die de spin in het web worden voor dit project.
Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

  • Opzetten en uitvoeren van het onderzoekstraject naar risico- en beschermende factoren voor revictimisatie; zorgdragen voor voldoende retentie van respondenten;
  • Ontwikkelen van de content voor een interventie om revictimisatie te voorkomen o.b.v. literatuurstudie, resultaten uit het cohort en uit focusgroepen;
  • Opzet en uitvoering van (deel)projecten, begeleiden van studenten indien nodig;
  • Geven van presentaties op congressen en bijeenkomsten; Rapporteren en publiceren van onderzoeksgegevens in de vorm van o.a. wetenschappelijke artikelen en een proefschrift.

De begeleiding bestaat uit: Dr Marleen de WaalProf dr Anneke Goudriaan en Dr Kathleen Thomaes

Specificaties

Arkin

Functie-eisen

  • Een afgeronde MSc opleiding (bij voorkeur een research master) in de psychologie, of een equivalent daarvan;
  • Affiniteit met cliënten met PTSS en comorbiditeit en kennis van en interesse in psychologische (preventieve) interventies op het gebied van trauma;
  • Affiniteit met hersenonderzoek; ervaring met het doen van scananalyses is een aanbeveling;
  • Ervaring met en/of affiniteit met psychologische behandeling in de GGZ
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en (academisch) Engels, bij voorkeur blijkend uit een Engelstalige thesis of publicatie;
  • Kennis en ervaring op het gebied van kwantitatieve onderzoeksmethoden, bij voorkeur ervaring met R;
  • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken;
  • Goed kunnen functioneren onder wisselende werkdruk en deadlines;
  • Goed kunnen plannen en organiseren;
  • Een ondernemende, creatieve en op samenwerking, resultaat en – kwaliteit gerichte persoonlijkheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, bij positieve beoordeling volgt een verlenging voor de verdere duur van het onderzoek (in totaal 4 jaar).

  • Vanuit de CAO_GGZ de standaard arbeidsvoorwaarden en een salaris in FWG 55. 
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. 
  • Het promotieonderzoek is in deeltijd, de aanstelling kan aangevuld worden met een aanstelling als behandelaar bij het Sinai Centrum of Jellinek (TOPGGz afdelingen), of een andere Arkin locatie.
  • De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor 1 jaar, bij positieve beoordeling volgt een verlenging voor de verdere duur van het onderzoek (in totaal 4 jaar).
  • Voor woon-werkverkeer en dienstreizen een 2e klasse mobiliteitskaart, ook te gebruiken voor OV-fiets. Ook een km-vergoeding is mogelijk.
  • Een meerkeuzesysteem waarbij je brutoloon bijvoorbeeld kunt gebruiken voor extra vakantie-uren, fietsaanschaf en aanvullende reiskostenvergoeding  
  • Voor jouw welzijn een jaarlijks vitaliteitsbudget en 35 uur levensfasebudget, korting op sportabonnement en toegang tot het platform Nrgize voor deelname aan activiteiten zoals bootcamp, yoga en salsa dansen. 

Werkgever

Arkin verricht wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van zorg en van het primaire proces te verhogen. De afdeling Onderzoek van Arkin faciliteert en leidt toonaangevende (inter)nationale onderzoeksprojecten. Hierbij wordt nauw samengewerkt met (inter)nationale universiteiten.

Arkin is dé Randstedelijke GGZ aanbieder met 12 specialismen. Samen zijn we de expert op het gebied van de psychiatrie en verslavingszorg. Met elkaar maken we ons sterk voor de mentale veerkracht van onze cliënten.  
 
Bij Arkin werken 4.200 betrokken, gedreven professionals die hun nek durven uitsteken. Zij zijn continu op zoek naar maatwerkoplossingen voor hun cliënt. Daarbij telt kwaliteit, steeds opnieuw. Wij stimuleren medewerkers dan ook via uitgebreide opleidingsprogramma’s zich blijvend in hun vakgebied te ontwikkelen. 

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 20—32 uur per week
  • €2806—€4381 per maand
  • Universitair
  • 22469

Locatie

Klaprozenweg 111, 1033 NN, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you