4 promovendi voor onderzoeksproject Crafting Resilience

4 promovendi voor onderzoeksproject Crafting Resilience

Geplaatst Deadline Locatie
6 sep 2 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (CAOS, Faculteit der Sociale Wetenschappen) en het Van Vollenhoven Instituut (VVI, Faculteit der Rechten) zoeken per 1 januari 2023 vier promovendi voor het door de NWA gefinancierde onderzoeksproject 'Social Work and the Art of Crafting Resilient Societies'.

4 Promovendi voor onderzoeksproject Crafting Resilience (1.0 fte)

Vacaturenummer 12610

Voor het onderzoeksproject 'Social Work and the Art of Crafting Resilient Societies', gefinancierd vanuit de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), zijn wij op zoek naar vier promovendi die met een groot team bestaand uit onderzoekers (universiteit en HBO) en maatschappelijke partners onderzoeken hoe burgers en overheid samen een meer veerkrachtige samenleving vormgeven, met speciale aandacht voor de rol van sociale professionals.

Projectomschrijving

Crafting Resilience is een groot interdisciplinair project, gefinancierd vanuit de Nationale Wetenschapsagenda geleid door Anouk de Koning (CAOS), Femke Kaulingfreks (Inholland) en Maartje van der Woude (VVI). Hierin doet een consortium van wetenschappers en maatschappelijke partners onderzoek in acht Nederlandse steden naar sociale projecten waarin beleidsmakers, sociale professionals en (groepen) burgers samenwerken aan een meer veerkrachtige samenleving. De onderzoekers kijken wat voor dilemma's ze daarin tegenkomen en wat voor nieuwe mogelijkheden zij creëren voor meer gelijkwaardige samenwerkingsverbanden tussen burgers en overheidsinstanties, waarin gewerkt kan worden aan meer inclusief, rechtvaardig en duurzaam beleid. Ze besteden hierbij speciale aandacht aan hiërarchieën van kleur, klasse, gender en religie. Het project moet niet alleen inzichten in nieuwe beleids- en welzijnspraktijken opleveren, maar ook concrete handvatten voor de betrokken beleidsmakers en sociale professionals.

In dit interdisciplinaire project werken antropologen, sociologen, bestuurskundigen, pedagogen, politiek filosofen, en rechtssociologen samen. In drie onderzoekslijnen, ieder geleid door een van de hoofdonderzoekers, onderzoeken zij 1. de bestuurlijke en gemeenschapsrelaties die in op veerkracht gerichte welzijnsprojecten vorm krijgen, 2. de professionele politiek van sociaal werk, en 3. de paradoxen van een op sociale veerkracht gerichte aanpak van veiligheidsthema's. Aan iedere onderzoekslijn zijn twee promovendi en een postdoc verbonden. We zijn op zoek naar twee promovendi/AIO's voor onderzoekslijn 1 'Enacting Social Resilience', en twee promovendi voor onderzoekslijn 3 'Resolving Care and Control Dilemmas'.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • (Research) Master in Antropologie, Sociologie, Bestuurskunde, Politicologie of een andere relevante sociale wetenschap (promovendi onderzoekslijn 1, CAOS);
  • (Research) Master in Rechtssociologie, Criminologie, Sociologie, Antropologie of een andere relevante sociale wetenschap (promovendi onderzoekslijn 3, VVI);
  • Aantoonbare passie en geschiktheid voor wetenschappelijk onderzoek;
  • Bewezen ervaring met etnografisch onderzoek (onderzoekslijn 1) of kwalitatief veldwerk (onderzoekslijn 3);
  • Vermogen om te schakelen tussen laagdrempelig contact met bewoners en professionals en formele bestuursniveaus;
  • Affiniteit met de leef- en belevingswereld van bewoners in een diverse en/of grootstedelijke omgeving;
  • Aantoonbare interesse in samenwerking met maatschappelijke partners, en met het werken voor een algemeen publiek;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels;
  • Zelfstandige werkhouding en aantoonbaar vermogen om in teamverband te werken.
Diversiteit

De Universiteit Leiden, CAOS en het VVI hechten groot belang aan diversiteit en inclusie en ondernemen hiertoe verschillende initiatieven. Aangezien diversiteit en ongelijkheid inhoudelijk een centrale plek in de projecten hebben, streven we naar een consortium/team dat de samenleving in al haar facetten reflecteert. We moedigen daarom sollicitaties aan van collega's van kleur en/of met een migratieachtergrond.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Na een positieve evaluatie volgt een verlenging met een nieuw contract voor drie jaar (1.0 fte). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.541 en maximaal € 3.247 bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • 12610

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you