Directeur Universiteitsbibliotheek (0,8 - 1,0 fte)

Directeur Universiteitsbibliotheek (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 30 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Erasmus Universiteit Rotterdam zoekt een innovatieve en gedreven directeur voor onze Universiteitsbibliotheek. Als directeur zet je de digitaliseringsslag van de afgelopen jaren voort en ontwikkel je de bibliotheek verder op het gebied van Open & Responsible Science. Je gaat aan de slag met strategische speerpunten en draagt daarmee bij aan uitstekende voorzieningen waar iedere week duizenden studenten, onderzoekers en docenten gebruik van maken. Dit doe je vanuit onze mooie bibliotheek, waar we samen werken aan positive societal impact.

Spreekt deze uitdaging jou aan en heb je de ervaring en skillset om er een succes van te maken? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Functieomschrijving

Als directeur van de Universiteitsbibliotheek (UB) ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren en toekomstbestendig houden van de UB. Je rapporteert aan de rector magnificus en vertegenwoordigt de UB zowel binnen de Erasmus Universiteit (EUR) als daarbuiten, op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

De UB zoekt de samenwerking op en maakt deel uit van een netwerk, binnen en buiten de eigen academische gemeenschap.

De UB is de contentmanager van Universiteit, samen met het Management Team stuur je de strategische speerpunten van de UB aan:

-        De toegankelijkheid van informatie in het algemeen vergroten. Wetenschappelijke kennis heeft grote maatschappelijke waarde, en als EUR vinden we het belangrijk dat deze kennis voor iedereen toegankelijk is;

-        Samenwerken aan het versnellen van de ontwikkelingen op gebied van open-access publicaties en Faciliteren van Open Science, onder meer door het aanbieden en beheren van een Data Repository en een ‘Knowledge Base for research Impact’;

-        Verder digitaliseren van de UB. De afgelopen jaren zijn flinke stappen gezet op het gebied van digitalisering binnen de UB, waaronder verdere digitalisering van de collectie, open access voor online educatie en gepersonaliseerde informatievoorziening. Jij zet deze lijn proactief voort;

-        Het bijdragen aan de transitie naar FAIR- data en, in gezamenlijkheid met faculteiten en andere diensten, vormgeven van de ondersteuningsorganisatie en digitaliseringsagenda die deze transitie faciliteert;

-        De bibliotheek verder ontwikkelen als institutioneel geheugen van de eigen geschiedenis en identiteit van de Erasmus Universiteit;

-       Het bijdragen aan en omzetten van beleidsvorming rond kennisveiligheid.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een ervaren directeur met een netwerk in de bibliotheek- en informatiewereld. Je hebt academisch werk- en denkniveau en aantoonbare kennis van de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de context van onderwijs, onderzoek en wetenschappelijke informatievoorziening. Deze kennis vertaal je naar een visie en concrete plannen die je consistent uitdraagt en uitvoert. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat:

-        Je werkt en denkt vanuit een netwerkorganisatie en verbinding stimuleert met andere afdelingen/faculteiten. Je stelt de eindgebruiker van de bibliotheek voorop;

-        Je bent een sparringpartner voor het MT.  Samen met hen ontwikkel je de huidige en toekomstige visie van de bibliotheek- en informatiewereld;

-        Je bent in staat gemakkelijk connecties te leggen, collega’s en externen mee te nemen in de visie en hen te enthousiasmeren voor de ontwikkelingen binnen de UB;

-        Je energie krijgt van een internationale, academische omgeving en je herkent in onze missie: creating positive societal impact.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is per direct en bedraagt 0,8 tot 1,0 FTE. Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 12 maanden, met de intentie tot verlening voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van jouw kennis en ervaring, bij een fulltime aanstelling tussen € 6.794, - en € 8.881, - bruto per maand (schaal 16), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

De Universiteitsbibliotheek

De Erasmus Universiteit Rotterdam is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in onderwijs en onderzoek. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht.

De Universiteitsbibliotheek heeft een open cultuur waarin samenwerken, werken vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen belangrijk zijn.

De universiteitsbibliotheek is de contentmanager van de universiteit en helpt onderzoekers en studenten bij het creëren en verspreiden van kennis. Zo wordt de kennis toegankelijk voor iedereen en dragen we bij aan de maatschappelijke impact van de EUR.

De Universiteitsbibliotheek biedt een belangrijke en drukbezochte studie- en ontmoetingsplaats voor studenten. 

Wij hechten veel waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren in onderzoek en onderwijs. Daarom zijn we op zoek naar een persoon die ons team kan aanvullen vanuit een diversiteitsperspectief.

Specificaties

  • Management
  • 32—40 uur per week
  • €6794—€8881 per maand
  • Universitair
  • EUR/UB/220913

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you