Gezocht: medewerker inkoop en metadateren collecties bij de Universiteitsbibliotheek

Gezocht: medewerker inkoop en metadateren collecties bij de Universiteitsbibliotheek

Geplaatst Deadline Locatie
15 sep 9 okt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij degene die ons gaat helpen met het bestellen, beschikbaar stellen en metadateren van media voor het onderwijs en onderzoek binnen de Universiteitsbibliotheek van de Universtiteit Maastricht? Vind je het een uitdaging om de benodigde publicaties te vinden en aan te schaffen? En ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom Linked (Open) Data? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Samen met je collega’s zorg jij voor een actuele UB collectie door het verwerven van diverse media om onze studenten en onderzoekers te voorzien van het juiste materiaal voor hun onderwijs en onderzoek. Hierbij streef je altijd naar de beste koop m.b.t. prijs en restricties bij het gebruik van de e-boeken. De aangeschafte media maak je door metadatering toegankelijk en zichtbaar in onze systemen. In één van onze systemen zijn ook de media van andere bibliotheken zichtbaar, zowel nationaal als internationaal, en vice versa. Een interessante baan dus, met internationale impact!

Jij gaat je bezighouden met:

  • het bestellen van publicaties zoals boeken, e-boeken en video’s, waarbij je het hele bestelproces, van aanschaf tot afhandeling van facturen, voor deze diverse materialen doorloopt;
  • het bewaken van de voortgang van de bestellingen en het onderhouden van contacten met de leveranciers;
  • het verwerken van binnengekomen publicaties in onze bibliotheeksystemen;
  • het zorgvuldig ontsluiten van binnengekomen publicaties door metadateren;
  • het volgen van en bijleren over relevante ontwikkelingen (nationaal en internationaal) op het gebied van metadatastandaarden en linked open data;
  • het regelmatig meewerken aan decollectioneren van de UB collecties om de collectie up to date en relevant te houden.

Kortom: Een afwisselende functie, met veel impact en afwisseling die volop in (digitale) beweging is.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar jou wanneer je gedreven bent om middels het takenpakket bij te dragen aan de beste dienstverlening voor onze studenten en onderzoekers. Je bent hierin creatief bent en niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Je bent een echte teamplayer en flexibel; je bent bereid om wanneer nodig te helpen bij andere taken. Tot slot houdt je de vakliteratuur bij en durf je kennis uit te dragen waar dit zinvol is.

Verder zoeken we in jou:

  • dat je kunt werken met meerdere systemen en verbanden kunt leggen tussen deze systemen, formaten en standaarden. Analytisch kunnen denken is daarom een must. Ervaring met bibliotheek systemen is daarbij een pré
  • Dat je de ins en outs kent van academisch onderwijs en onderzoek en thuis bent in de belevingswereld van studenten en onderzoekers
  • Iemand met een afgeronde en relevante opleiding op - bij voorkeur - hbo-niveau. Bij een MBO opleiding is relevante werkervaring in een vergelijkbare omgeving noodzakelijk
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse (C1) en Engelse taal (B2)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, bij goed functioneren is er uitzicht op een vaste aanstelling.

Als medewerker inkoop en metadateren bij de UB bieden we je:

  • Een interessante en uitdagende functie voor 26,6 uur per week (0,7 fte).
  • Een functie ingedeeld in het UFO profiel Specialist Wetenschappelijke Informatie, niveau 4. Afhankelijk van ervaring wordt je ingeschaald in schaal 8 van de CAO NU (€ 2.818,- tot € 3.764,- per maand). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in de nieuwste technologie. Dit vindt voor een deel in huis plaats maar ook bij externe (online) partners.
  • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan: flexibele werktijden, (232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling), ouderschapsverlof, een goede pensioenregeling, mogelijkheid tot hybride werken waarbij een thuiswerkplek gefaciliteerd wordt, gebruik maken van sportfaciliteiten  en CAO á la carte.
  • Aanstelling zal in eerste instantie tijdelijk plaatsvinden voor een periode van 1 jaar met een omvang van 0,7 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de aanstelling voor deze functie omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek (UB) is een partner in onderzoek en onderwijs aan de Universiteit Maastricht (UM) en ondersteunt kennisontwikkeling en kennisverspreiding binnen de UM-gemeenschap. De voornaamste doelgroepen van de UB zijn onderzoekers, docenten en studenten van de UM. Onze services zijn erop gericht deze doelgroepen te ondersteunen in het behalen van hun academische doelen. Dat doen we door te investeren in het creëren van een state-of-the-art onderwijs-, onderzoek- en studieomgeving.

Wil je meer weten over de dienstverlening van de UB, bekijk dan onze video. Of neem een kijkje op  de website en ontdek onze informatie- en dienstverlening.

Specificaties

  • IT
  • max. 26.6 uur per week
  • €2818—€3764 per maand
  • HBO
  • AT2022.365

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Grote Looiersstraat 17, 6211 JH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you