Sustainability Officer (1,00 fte) bij de Universiteit Maastricht

Sustainability Officer (1,00 fte) bij de Universiteit Maastricht

Geplaatst Deadline Locatie
23 sep 6 okt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.

Functieomschrijving

Als Sustainability Officer lever je een cruciale bijdrage aan de invulling van de duurzaamheidsambities van de Universiteit Maastricht (UM). In deze functie ben je de linking pin tussen verschillende (faculteit-overstijgende) programma’s op het gebied van sustainability, met een focus op onderwijs, onderzoek en/of bedrijfsvoering. Je hebt een veelzijdig takenpakket en bent o.a. verantwoordelijk voor strategie ontwikkeling, overzicht houden, verbindingen leggen, rapportage en monitoring van sustainability initiatieven. Je werkt daarbij nauw samen met de wetenschappelijk Sustainability Coördinator en de Sustainability Board. Je gaat werken in een dynamische omgeving met uitdagende en maatschappelijk relevante dossiers.

Jouw taken bestaan onder andere uit:

  • Verbindingen leggen tussen sustainability programma’s en stimuleren van synergie en complementariteit.
  • Monitoring van sustainability ontwikkelingen (intern en extern).
  • Adviseren en ondersteunen van het College van Bestuur aangaande sustainability ontwikkelingen en (nieuwe) sustainability initiatieven.
  • Ondersteunen van de Sustainability Board.
  • Adviseren en ontwikkelen van beleid en strategie inzake sustainability, met heldere focus- en ontwikkelgebieden voor onderzoek, onderwijs en operations.
  • Ondersteuning bij de ontwikkeling van duurzaamheidsmonitoring UM.

Binnen dossiers heb je een inhoudelijke en coördinerende rol, met eindverantwoordelijkheid binnen jouw eigen dossiers. Het intern en extern communiceren is een belangrijk onderdeel bij je werkzaamheden. In je werkzaamheden en dossiers draag je verschillende petten, zoals adviseur, secretaris, expert, vraagbaak of analist. De functie biedt veel mogelijkheden voor verdere inhoudelijke ontwikkeling als expert op het gebied van sustainability en in algemene zin op beleidsmatig en strategisch niveau.

De Sustainability Officer is werkzaam binnen het programma Sustainable UM 2030 en daarnaast binnen de afdeling Academic Affairs.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

De geschikte kandidaat combineert een sterk analytisch denkvermogen met stressbestendigheid, creativiteit en uitstekende communicatieve vaardigheden. We zoeken dan ook de volgende competenties:

  • Conceptueel: analytisch, vernieuwend en strategische oordeelsvorming.
  • Relationeel: omgevingsbewust en ervaring met het functioneren in een dynamische bestuurlijk-politieke omgeving en acteren binnen een besluitvormingsstructuur die gekenmerkt wordt door een complex samenspel van in- en externe spelers en omgevingsfactoren.
  • Persoonlijk: zelfstandig, nauwgezet en zeer vaardig in mondelinge communicatie en een bondige en toegankelijke schrijfstijl.
  • Operationeel: doelgericht, levert ook onder tijdsdruk gedegen prestaties, uitstekend onderlegd in Nederlands (min. B-1 niveau) en Engels (min. C-1 niveau).

Achtergrond en ervaring

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau met minstens 3-5 jaar relevante werkervaring. Je hebt ervaring en/of affiniteit met sustainability (beleid), en bij voorkeur heb je werkervaring binnen een universiteit.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling zal plaatsvinden voor een periode van één jaar met, op voorwaarde van een goede beoordeling, uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie is in het kader van de universitaire functieordening ondergebracht in het UFO-profiel Beleidsmedewerker niveau 3. Het salaris bevindt zich, op grond van opleiding en relevante werkervaring, tussen minimaal € 3.974,00 en maximaal € 5.439,00 bruto per maand, schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten, op basis van een fulltime dienstverband. Elk jaar wordt het standaard salaris aangevuld met een vakantie uitkering van 8% en een eindejaaruitkering van 8,3%.

Daarnaast kent UM uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder goede opleidingsmogelijkheden, maximaal 41 verlofdagen per jaar, betaald ouderschapsverlof, de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience. Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Het programma: Sustainable UM 2030

Sustainable UM 2030 is een universiteitsbreed duurzaamheidsprogramma dat zich richt op drie pijlers: onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. De projectorganisatie is ingebed binnen de faculteit School of Business and Economics.

Afdeling

Academic Affairs

Academic Affairs is een dynamische, ambitieuze afdeling, verantwoordelijk voor de advisering van het College van Bestuur en faculteiten op het gebied van onderzoek, onderwijs, kwaliteitszorg, valorisatie, internationalisering en strategische ontwikkeling.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • AT2022.410

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you