Secretaris (0,8 FTE)

Secretaris (0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
23 sep 9 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind jij het leuk om werkzaamheden uit te voeren op secretarieel, bestuurlijk-organisatorisch en inhoudelijk-voorbereidend gebied? Wil jij een bijdrage leveren aan het optimaal functioneren van het bestuur en de medezeggenschap binnen onze faculteit Erasmus School of Social and Behavioural Sciences? En heb je interesse in bestuurlijke verhoudingen in een complexe omgeving? Lees dan snel verder en reageer op onze vacature van Secretaris!

Functieomschrijving

Binnen de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) is behoefte aan verdere professionalisering van de ondersteuning van overleggen binnen de bestuurlijke lijn en de medezeggenschap van de faculteit. Daardoor ontstaat de nieuwe functie van secretaris.

Als secretaris voer je werkzaamheden uit op secretarieel, bestuurlijk-organisatorisch en inhoudelijk-voorbereidend gebied, waarbij je doel is bij te dragen aan het optimaal functioneren van het bestuur en de medezeggenschap binnen de faculteit. Dat doe je bijvoorbeeld door, vergaderingen voor te bereiden, vast te leggen en af te handelen. Je voelt je verantwoordelijk voor het zo effectief en efficiënt mogelijk laten verlopen van de bestuurlijke besluitvorming door de organen waarvoor jij verantwoordelijk bent, en bewaakt de uitvoering van de besluitvorming inclusief, desgevraagd, de communicatie over de besluiten. Andere werkzaamheden die tot jouw takenpakket behoren:

 • Je verzorgt correspondentie en beheert de website van de medezeggenschap.
 • Je houdt reglementen actueel die van toepassing zijn binnen de medezeggenschap of zorgt, waar nodig, dat die worden opgesteld.
 • Je hebt een rol bij het organiseren van (procedures voor) de werving van nieuwe leden voor de opleidingscommissies
 • Je vervult een rol in het Facultaire Stembureau bij verkiezingen voor de Faculteitsraad.
 • Je ondersteunt de bestuurssecretaris en vervangt deze op onderdelen bij afwezigheid.

Je werkt, naast met de bestuurssecretaris, nauw samen met allerlei stakeholders binnen de faculteit. Het is daarom van belang dat je oog hebt voor verschillende rollen, belangen en prioriteiten die de verschillende taken en werkzaamheden met zich meebrengen. Dit vergt ook dat je je goed kunt bewegen op het snijvlak van medezeggenschap en bestuur.

De functie van secretaris valt hiërarchisch binnen het Faculteitsbureau ESSB, onder de bestuurssecretaris. De bestuurssecretaris is binnen de faculteit verantwoordelijk voor de ondersteuning van het ESSB Managementteam (MT), dat bestaat uit de decaan, de vicedecanen onderwijs en onderzoek en de directeur Bedrijfsvoering. De secretaris ondersteunt de bestuurlijke laag onder het MT, en ondersteunt, onder meer, de overleggen van de vicedecanen met de programmadirecteuren en van het MT met teamleiders. Ook heeft ESSB een actieve medezeggenschap in de vorm van meerdere opleidingscommissies en de Faculteitsraad. Deze medezeggenschapsorganen worden gevormd door staf- en studentleden, die binnen hun specifieke aandachtsgebied bijdragen aan (het verbeteren van) de kwaliteit van ons onderwijs en het beleid. Ook daar ligt een belangrijke ondersteuningstaak voor de secretaris. 

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als secretaris;

 • Beschik jij over een academische opleiding (een juridische achtergrond is een pré);
 • Is het een pré als je ervaring hebt met de ondersteuning van bestuur en/of medezeggenschapsorgaan;
 • Heb jij gevoel voor en interesse in bestuurlijke verhoudingen in een complexe omgeving;
 • Ben je integer, wat tot uiting komt in de vertrouwelijkheid die je bewaart in relatie tot de verschillende gremia, stakeholders, documenten en rollen waarmee je in aanraking komt;
 • Ben je degelijk en nauwkeurig in formele procedures en processen, maar met genoeg flexibiliteit om waar nodig ook - ondanks formele hindernissen - tot oplossingen te komen;
 • Ben je assertief en durf je, op alle niveaus binnen de faculteit, zaken bespreekbaar te maken ten behoeve van een efficiënte en effectieve besluitvorming;
 • Ben je een proactieve en ondernemende teamplayer met een ‘hands-on’ mentaliteit;
 • Beheers jij de Nederlandse en Engelse taal (C1) uitstekend in woord en geschrift.

Belangrijk is dat je je thuis voelt in een soms hectische en uitdagende omgeving waarin verschillende ‘ballen in de lucht’ moeten worden gehouden.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo snel mogelijk. De functie bedraagt 0,8 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960, - en € 4.670,- bruto per maand (schaal 10), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 32 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • ESSB/FACB/22092022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burg Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you