Medewerker Wetenschappelijke informatievoorziening, teams acquisitie en digitale toegang (0,8 – 1 fte)

Medewerker Wetenschappelijke informatievoorziening, teams acquisitie en digitale toegang (0,8 – 1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 sep 9 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in de steeds veranderende bibliotheekwereld? Dan maken we graag kennis met jou!

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in de steeds veranderende bibliotheekwereld? Houd je van traditionele bibliotheekdiensten én van het gebruik van nieuwe technieken om die diensten uit te voeren? Ben je klantgericht en dienstverlenend? Dan maken we graag kennis met jou. Wij zoeken nieuwe collega’s voor de afdeling Metadata en Acquisitie (M&A). Eén voor de teams acquisitie en digitale toegang (ecollection) en één voor het team repository

De Universiteit Utrecht streeft naar het beste onderwijs en onderzoek. Daarbij is wetenschappelijke informatievoorziening van groot belang en de universiteitsbibliotheek Utrecht (UB) zorgt daarvoor. Als medewerker wetenschappelijke informatievoorziening zorg je voor de aanschaf van nieuw wetenschappelijk materiaal, zowel in gedrukte als digitale vorm en de toegang tot onze digitale collectie. Dat doe je onder andere door het aanvullen en verbeteren van metadata (catalogiseren) en beheer en administratie van onze digitale bronnen.

Je werkt met verschillende online IT-systemen en bibliotheeksystemen. Als er problemen zijn met toegang tot onze digitale collecties, dan los je die op. Dit alles doe je voor studenten, docenten, onderzoekers en bezoekers van de bibliotheek. Je werkt op de afdeling Metadata & Acquisitie, die bestaat uit zo’n 30 medewerkers en twee afdelingshoofden. Jouw taken vallen binnen de teams Acquisitie en E-collection. 

Wat ga je doen?
 • Je schaft fysieke en digitale informatiebronnen aan, met name (e)boeken, en zorgt ervoor dat ze in de collectie worden opgenomen.
 • Je draagt zorg voor goede kwaliteit van de metadata voor optimale vindbaarheid en beschikbaarheid voor onze gebruikers. We bewerken metadata volgens de internationale standaarden en regelgeving.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het beheer van de digitale collectie en de administratie daarvan. Vanuit de gezamenlijke mailbox monitor je de online toegang en los je problemen snel op met goede communicatie naar onze gebruikers. Je doel is een tevreden klant.
 • Je kijkt samen met collega’s naar slimme manieren om snel en efficiënt te werken. Je draagt bij aan de verbetering van werkprocessen en het gebruik van systemen, met oog voor nieuwe technologie die de vindbaarheid van de informatiebronnen verbetert en de uitvoering van je taken ondersteunt.
 • Je neemt deel aan klussen en projecten binnen je team of de afdeling, waarbij je jouw expertise op het gebied van acquisitie en de digitale collectie inbrengt en projectwerkzaamheden uitvoert.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en doet graag nieuwe kennis en vaardigheden op.
 • Je werkt graag in een wetenschappelijke omgeving en kent de rol van de bibliotheek daarin. Je voelt je betrokken bij onze klanten en hebt oog voor hun (veranderende) behoeften.
 • Je bent digitaal vaardig en vindt het leuk om mee te denken hoe IT kan bijdragen aan oplossingen op de werkvloer.
 • Je hebt teamspirit, bent nieuwsgierig en geeft je mening. Je kunt goed feedback geven en ontvangen.
 • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en het Engels (beide minimaal B2), zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een globale kennis van andere moderne talen zoals Duits en Frans.
 • Je hebt een scherp oog voor procesinrichting en -verbetering. Ervaring met de Leanfilosofie is een pré. Heb je dat nog niet, dan bieden wij een training aan.
 • Heb je kennis van catalogiseren en het gebruik van MARC21 en RDA? Dat is een pré. Heb je deze kennis nog niet, dan zul je hier een trainingsprogramma voor gaan volgen.
Deze functie vraagt om goede communicatieve vaardigheden en persoonlijke eigenschappen zoals klantgerichtheid, zorgvuldigheid, resultaatgerichtheid en flexibiliteit. Maar bovenal ben je een teamspeler. Mocht je niet aan alle elementen van het geschetste profiel voldoen, laat je dan niet weerhouden om toch te solliciteren. We investeren graag in jouw ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.471,- en maximaal € 3.336,- (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast ontvang je een laptop en smartphone vanuit de Universiteitsbibliotheek.  

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De Universiteitsbibliotheek Utrecht is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Taal en cultuur
 • 32—40 uur per week
 • €2471—€3336 per maand
 • HBO
 • 1197174

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 3, 3508 TA, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you