Lector werk en technologie

Lector werk en technologie

Geplaatst Deadline Locatie
27 sep 15 okt Deventer

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ga jij leidinggeven aan de uitbouw van ons onderzoek op het snijvlak van mens, techniek en organisatie? Bouw jij een onderzoeksprogramma met duidelijke impact in de regio Midden-Nederland? Saxion is op zoek naar een inventieve lector werk & technologie!

Functieomschrijving

Ga jij leidinggeven aan het uitbouwen van ons praktijkonderzoek naar de invloed van technologie op werk, skills en Leven Lang Ontwikkelen (LLO)? Vertaal jij ambitieuze regionale en landelijke Human Capital en LLO-agenda’s naar impactvolle projecten rondom mens-techniek samenwerking, LLO in relatie tot technologische ontwikkelingen en mensgerichte technologie implementatie?

Je gaat aan de slag met toegepast human capital onderzoek en verbindt dat onderzoek aan grote maatschappelijke uitdagingen zoals energietransitie en verduurzaming. Steeds staat daarbij het thema waardige arbeid en de driehoek mens, techniek en organisatie centraal. Denk aan het inrichten van een duurzame samenwerking tussen mensen en cobots. Of het ontwerpen van learning communities voor het versnellen van digitale transformatie in organisaties. 

Onze  onderzoeksgroep bestaat uit meer dan 40 medewerkers en doet onderzoek op het snijvlak van mens, techniek en organisaties. Ons lectoraat participeert in zowel wetenschappelijke onderzoeken (NWO/NWA) en praktijkgerichte innovatieprojecten. Voor al die projecten geldt dat impact in de regio kernprioriteit is en dat Saxion de beste wil zijn in praktijkonderzoek. Ons onderzoeksteam bestaat uit hr(d)’ers, technisch bedrijfskundigen, toegepast psychologen en onderwijskundigen.   

Spreekt jou deze veelzijdige functie aan en herken jij jezelf in onderstaande vacature tekst? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!  

Je gaat:

 • leidinggeven aan de uitbouw van een eigen onderzoeksprogramma rondom mensgerichte techniek; 
 • leidinggeven aan de professionalisering van onze onderzoeksgroep en de ontwikkeling van onze onderzoekers;
 • het lectoraat vertegenwoordigen in regio Midden-Nederland (stedendriehoek);
 • het lectoraat leiden, samen met de lector human capital;
 • onderzoek doen naar de impact van technologie op werk en het voorbereiden van mensen en organisaties op nieuwe technologie;
 • projecten uitvoeren en leiden in een multidisciplinair onderzoeksteam rondom de thema’s mensgerichte techniekimplementatie, mens-techniek samenwerking en lifelong learning in relatie tot technologische ontwikkelingen;
 • nieuwe projectaanvragen schrijven en consortia vormen met andere hogescholen en universiteiten;
 • promovendi, onderzoekers en docent-onderzoekers begeleiden in het doen van praktijkgericht onderzoek;
 • contacten initiëren en onderhouden met interessante bedrijven en instellingen;
 • publiceren, zowel artikelen als producten voor de praktijk en het vormgeven van nieuwe subsidieaanvragen;
 • de verbinding van het onderzoek met de opleiding Technische Bedrijfskunde, Toegepaste Psychologie en (international) HRM verstevigen en bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe master en de professionale doctorate; 
 • de bedrijfsvoering van het lectoraat leiden in samenwerking met het huidige team van een lector, 2 associate lectoren, een senior projectleider en een lectoraat ondersteuner.

Specificaties

Saxion

Functie-eisen

Je bent:

 • de inventieve, gepromoveerde onderzoeker op het gebied van hr(d), A&O psychologie of innovation management;  
 • geïnteresseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van innovatief praktijkgericht (ontwerp)onderzoek rondom de impact van technologische ontwikkelingen op werk en organisaties; 
 • de ervaren onderzoeker die in staat is om op academisch niveau onderzoek uit te voeren, zonder de relevantie van dat onderzoek voor bedrijven te verliezen; 
 • geïnteresseerd in het betrekken van studenten bij onderzoek en het vertalen van onderzoek naar onderwijs?   

Je hebt:

 • een trackrecord van wetenschappelijke publicaties;
 • een groot academisch netwerk nationaal en internationaal;
 • het vermogen praktijkgericht onderzoek te leiden, te verbinden met maatschappelijke transities en vertalen in wetenschappelijk publicaties en producten voor bedrijven; 
 • een proactieve en verbindende persoonlijkheid; 
 • grote belangstelling voor de wijze waarop technische ontwikkelingen effect hebben op werk en organisatie?  

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met een optie op verlenging.

Wat bieden wij?
Een boeiende functie waarin je zelfstandig te werk gaat in een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie. Er is volop ruimte voor initiatieven en ontwikkeling.

Je krijgt een aanstelling als Lector 2. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 7.940,29 bruto per maand (schaal 15 - cao-hbo) bij een volledige werkweek.

Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3%, mogelijkheden voor een ruim aantal vakantiedagen en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Ook heb je de mogelijkheid om jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen door het volgen van interne en/of externe trainingen of opleidingen.

Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.     

Werkgever

Jouw nieuwe werkomgeving

Bij Saxion verkennen we toekomstige ontwikkelingen, kijken we over grenzen en vakgebieden heen en jagen we innovatie aan. Zo dragen we samen bij aan een slimme, veilige en duurzame wereld. Wij stellen onszelf de vraag wat technologische innovaties kunnen betekenen en bijdragen aan de mens, de samenleving en onze aarde. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. Hier horen enthousiaste medewerkers bij die mee durven te bewegen met de veranderende wereld. Je werkt aan toekomstgericht en inspirerend onderwijs en onderzoek: werk dat ertoe doet. Met jouw ondernemende houding en deskundigheid lever je een waardevolle bijdrage aan onze hogeschool en de professionals van morgen.

Bij Saxion voel je je thuis
Je komt terecht in een open organisatie met en voor talent. We helpen elkaar, delen kennis en blijven ons onderwijs, onderzoek en onze organisatie continu verbeteren. Bij Saxion werk je op locatie en vanuit huis. Hybride werken is bij ons goed geregeld. We dagen je uit en bieden veel mogelijkheden om je werk/privé-balans goed in te delen, zodat je lekker in je vel zit. Als je kiest voor Saxion, krijg je een veelzijdige baan in een organisatie waar je je welkom voelt en jezelf kunt zijn. We bieden veel ruimte voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons ben je altijd in beweging op een manier die bij je past. We hebben goede faciliteiten voor loopbaanontwikkeling, zodat je breed inzetbaar bent.

Afdeling

Academie Mens en Arbeid (AMA) verzorgt beroepsgericht onderwijs op hbo-, post hbo- en masterniveau op het gebied van Human Resource Management in Deventer en Enschede en Toegepaste Psychologie in Deventer. De AMA besteedt aandacht en tijd aan de kwaliteit van onderwijs, legt de nadruk op betrokkenheid met studenten en het collegiaal samenwerken in excellente teams. De opleiding Toegepaste Psychologie is vanaf augustus 2008 in Deventer gestart in voltijd en deeltijd en telt inmiddels ruim 1000 studenten. De opleiding kent 4 profielen: klinische psychologie, neuropsychologie, arbeid- en organisatiepsychologie en ontwikkelingspsychologie/orthopedagogiek. Het onderwijs binnen de opleiding is gericht op preventie, diagnostiek, interventie en behandeling en toegepast onderzoek.

Lectoraat Employability Transtion   
Het lectoraat Employability Transition maakt onderdeel uit van de Academie Mens en Arbeid. We doen onderzoek met als kernthema waardige arbeid in drie onderzoekslijnen: (1) de inclusieve samenleving; (2) lifelong learning for a smart world en (3) mensgerichte techniekinnovatie. Het lectoraat werkt samen met het expertisecentrum Tech Your Future en een breed scala aan bedrijven en instellingen in Oost en Midden Nederland. Het lectoraat maakt deel uit van het landelijk lectoren netwerk arbeid en heeft goede contacten met universitaire onderzoeksgroepen op het domein.  

Teamsamenstelling 
Onze snelgroeiende onderzoeksgroep bestaat uit meer dan 40 medewerkers en doet onderzoek op het snijvlak van mens, techniek en organisaties. Daarmee heeft Saxion het grootste human capital lectoraat van Nederland. Het team bestaat uit fulltime onderzoekers, twee lectoren, twee associate lectoren, docent-onderzoekers en gastonderzoekers vanuit bedrijven. Je gaat ongeveer 15 mensen uit dat team aansturen. Ons onderzoeksteam bestaat uit hr(d)’ers, technisch bedrijfskundigen, toegepast psychologen en onderwijskundigen. Je staat onder directe leiding van de directeur van de academie. Samen met de lector human capital maak je een portefeuilleverdeling voor het leiden van het lectoraat. Saxion is gevestigd in Apeldoorn, Deventer en Enschede. We vragen van de nieuwe lector een focus op de regio Midden-Nederland, omdat we daar nog minder goed vertegenwoordigd zijn dan in Twente. 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Lector; Onderwijs; Management
 • Gedrag en maatschappij; Economie; Techniek; Taal en cultuur
 • 24—40 uur per week
 • max. €7940 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP SA 20220927

Locatie

Handelskade 75, 7417 DH, Deventer

Bekijk op Google Maps

Interesting for you